KATSO ESITTELYVIDEO HIIHTOKESKUKSESTA

  • Hassela lapset Bäver Benny lastenmaa
    Hassela laskija laskettelu rinteet
    Hassela laskijat laskettelu
    Hassela lapset hiihtokoulu laskettelu
    Hassela lapset laskettelu lastenmaa lasten rinteet
  • Hassela carving rinnelasku laskettelu
    Hassela afterski ystävät kaverit
    Hassela aktiviteetti moottorikelkka
    Hassela ravintola perhe ruoka juoma
    Hassela laskettelu carving rinnelasku
  • hassela ski resort hotel
    hassela ski resort rinteet
    hassela ski resort hiihtokeskus
    hassela ski resort rinne
    hassela ski resort luråsliften
  • hassela ski resort högåsbacken
    hassela ski resort högåsbacken maisema
    hassela ski resort skiing
    hassela ski resort lumilautailu
    hassela ski resort keskus
  • hassela ski resort junior zone
    hassela ski resort restaurant
    hassela ski resort kylpylä
    hassela ski resort pool
    hassela ski resort ulkoallas sauna
  • hassela ski resort laskettelijat
    hassela ski resort skiing
    hassela ski resort food
    hassela ski resort hiihtoalue
    hassela ski resort village
  • hassela-ski-resort-1
    hassela-ski-resort-2-slopes
    hassela-ski-resort-3-slope
    hassela-ski-resort-4-hotel
    hassela-ski-resort-5-benny

Hassela – Koko perheen hiihtokeskus luonnon helmassa

Ruotsin kohteista Hasselassa riittää valinnanvaraa - eikä vain rinteissä. Siinä missä hiihtokeskuksen mäissä ja ympäröivässä erämaassa olisi jo itsessään pitkäksi aikaa riittävästi tekemistä, tarjolla on lisäksi kylpylä ja runsaasti erilaisia aktiviteetteja ja teemaviikkoja.

Vain noin kolmen ja puolen tunnin automatkan päässä Tukholmasta pohjoiseen laskijaa odottaa korkeuseroltaan Suomen Lappia vastaavat mäet. Laskemisen riemua tarjoavat monipuoliset rinteet Hasselan hiihtokeskus on valjastanut palvelemaan erityisesti lapsiperheiden tarpeita. Ja tekee sen ruotsalaisittain kivalla tyylillä, lämpimän tunnelmallisesti.

Kohderyhmänä erityisesti lapsiperheet

Pohjois-Hälsinglandin kauniissa metsä- ja mäkimaisemissa sijaitseva monipuolinen Hassela on sympaattinen tuttavuus. Tukholmasta helposti saavutettava keskus on keskittynyt palvelemaan erityisesti lapsiperheiden tarpeita.

Ikimuistoisia elämyksiä Hasselassa koko perheelle tarjoaa laskemisen lisäksi monet oheisaktiviteetit sekä teemoitetut ohjelmaviikot. Ruotsalaiseen tapaan Hasselan hiihtokeskuksessa vauhdikas rinne-elämä on vaivatta yhdistettävissä erilaisiin aktiviteetteihin, kuten moottorikelkkaretkeen tai rekiajeluun erämaassa. Erityistä huomiota on kiinnitetty perheen pienimpien viihtymiseen.

Hasselassa kaikki laskijan kannalta keskeiset toiminnot ovat sijoittuneet pienelle alueelle, jolloin rinteet, palvelut, oheisaktiviteetit ja muut toiminnot ovat erittäin helposti käytettävissä suoraan majapaikasta käsin. Koko perheen on helppoa ja turvallista lomailla, kun eksymisen vaaraa ei ole. Rinteillä on useampi grillipaikka omien eväiden paistamiseen. Mäen päältä löytyy grillipaikan lisäksi taukotupa maisemalliseen eväshetkeen.

Mukava mittakaava ja Lapin korkeusero

Lapsiperheisiin keskittyminen näkyy hyvin myös Hasselan rinteissä. Pienimmille lapsille on omat lastenrinteet ja mattohissi ja kaksi snowparkia: JuniorZone aloitteleville ja JoyRide hieman kehittyneemmille temppulaskijoille. Älvåsbackenin rinteessä sijaitseva JoyRide on perinteistä parkkia enemmän seikkailuhiihtoalue sisältäen kallistettuja mutkia, aaltoja, laatikoita ja hyppyreitä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Hyvin hoidetut rinnealueet ovat suomalaisen silmään monin paikoin poikkeuksellisen leveitä. Ski in / ski out –tyyliin hotelli ja sen alapuolella sijaitsevat mökit sekä muut taukopaikat ovat erittäin lähellä ja helposti saavutettavissa suoraan rinteistä. Mökkikylistä rinteille siirtymistä palvelee oma hissi. Muutenkin rinnealue on kompakti ja helposti hahmotettavissa.

Kaiken kaikkiaan Hasselassa on 20 rinnettä ja 8 hissiä. Pituutta laskuilla on parhaimmillaan 2 500 metriä ja korkeuseroa 310 metriä. Punainen Andrébacken on FIS-luokiteltu rinne, joten siinä voidaan järjestää kansainvälisen tason alppihiihtokilpailuita. Ylin hissiasema kurkottaa 460 metrin korkeuteen. Varsin kunnioitettavasta korkeuserosta sekä pitkistä nousuista huolimatta jalkojaan ei pääse lepuuttamaan tuolihississä. Hissikalustona on nimittäin perinteisiä ankkuri- ja sompahissejä. Sekä lasten rinnealuetta hyvin palveleva mattohissi. Vuodelle 2024 on luvassa investointeja mm. lumetuksen kohentamiseen.

Tiivistetysti Hasselan rinnealueen keskellä sijaitsevat vauhdikkaammat mäet, kun taas leppoisammat laskut saa rinnealueen reunoilla. Vaikka Hasselan rinnevalikoima painottuu erityisesti vihreisiin ja sinisiin rinteisiin, viihtyy siellä hyvin koko perhe ja kaiken tasoiset laskijat. Kylpylä/hotellin edestä nousevan sompahissin vieressä mutkittelee eläinhahmoilla koristeltu hauska Bäverstigen-rinne. Toisella puolen sompahissiä voi kellottaa omia pujotteluaikoja SelfTimer-ajanotolla.

Helpoimmat rinteet tarjoavat talviloman riemua erityisesti lapsille sekä aloittelijoille. Kokeneemmat suksijat voivat puolestaan kokeilla näissä rinteissä lumilautaa tai telemarkkia ilman pelkoa vauhdin karkaamisesta liian kovaksi. Edistyneemmille laskijoille keskuksen neljä punaista sekä kaksi mustaa rinnettä riittävät hyvin tyydyttämään vauhdin nälkää. Monet Hasselan kävijät ovat löytäneet oman lempilaskulinjansa erityisesti keskuksen punaisista, mukavan viettävistä ja vauhdikkaista rinteistä. Parasta rinteissä on riittävät pituudet. Osin harvennetusta metsiköstä löytyy joitakin mehukkaita laskulinjoja offareiden ja metsäreittien ystäville.

Hasselasta löytyy myös hiihto- ja lautailukoulu, joka sopii mainiosti niin aloittelijoille kuin tekniikkaansa hioville konkareillekin. Laskukausi kestää normaalisti joulukuulta huhtikuulle.

Paljon ajanvietettä laskemisen lisäksi

Ruotsalaisten hiihtokeskusten ympäristössä on usein maastohiihtoon tarkoitettuja latuja, eikä Hassela ole tässä suhteessa poikkeus. Keskuksen ympäriltä löytyy kolme eri pituista hiihtoreittiä sekä perinteiselle että vapaalle tyylille. Latujen yhteispituus on 14,5 kilometriä. Valaistu latuosuus on pituudeltaan 2,5 kilometriä. Hyvin hoidetut ladut kulkevat erittäin kauniin pohjoismaisen luonnon keskellä.

Hasselassa on lisäksi monta muuta mahdollisuutta lomapäivän täytteeksi. Ulkona pulkkamäki, luistinrata, leikkialueet sekä minimootterikelkkarata kiinnostavat takuulla perheen lapsia. Sisällä odottavat leikkihuone, pingishuone ja peliautomaatit ajanvietettä kaipaavia. Lisäksi talvikaudella Benny-majavan lastenkerho järjestää päivittäin hauskoja aktiviteetteja, joihin myös suomalaislapset ovat tervetulleita.

Rekiajelut ja moottorikelkkasafarit tarjoavat omanlaistaan vauhdin huumaa halukkaille.

Koko perhe viihtyy puolestaan rentouttavassa kylpylässä, joka sijaitsee hotellirakennuksessa aivan rinteiden juurella. Sekä köllöttelyyn että uimaleikkeihin sopivalle lämpimälle allasalueelle on mainiota suunnata suoraan laskupäivän jälkeen. Miesten ja naisten erillisten saunojen lisäksi viileän ulkoaltaan vieressä on mukava yhteinen pihasauna. Allasbaarista voi napata jälkihiihtoon sopivan virvokkeen. Samassa rakennuksessa sijaitseva monipuolinen kuntosali soveltuu niin lihaskuntotreeniin kuin laskupäivän jälkeiseen kehon huoltoon. Kylpylässä viihtyvien kannattaa hankkia Hasselan Multipass-lippu, joka avaa rinteiden lisäksi myös kylpylän, kuntosalin ja latujen ovet.

Hasselassa järjestetään lisäksi läpi koko talvikauden teemaviikkoja, joiden aikana tarjolla on runsaasti hauskoja ja jännittäviä tapahtumia. Teemaviikkoja löytyy kaikenikäisille ja jokaiselle talvilajille erikseen.Tarjolla on perinteisten joulu- ja pääsiäisaiheisten juhlatapahtumien lisäksi myös runsaasti erikoisempiakin teemoja. Teemaviikkoja on tarjolla erikseen esimerkiksi moottorikelkkailuun, erämaavaellukseen, kylpyläelämään, ruokaan ja lasten huvinpitoon liittyen.

Majoitus ja saavutettavuus

Vierailijat voivat majoittua mökeissä tai Hasselan hotellissa. Hotellista löytyy peruspalveluiden lisäksi kylpylä, aulakahvila ja tunnelmallinen ravintola hiihdon jälkeiseen rentoutumiseen. Ruuhkaa Hasselassa ei juurikaan ole, sillä keskuksen majoituskapasiteetti on vain 900 henkilöä.

Hassela sijaitsee noin 350 kilometrin päässä Tukholmasta, joten laskemaan on kohtuullisen lyhyt matka naapurimaamme pääkaupungista. Keskuksen vakioasiakkaita ovatkin paikallisten lisäksi erityisesti tukholmalaiset lapsiperheet.

Suomalaisille matka hoituu helpoiten autolla, mutta on sangen helposti saavutettavissa myös junalla ja/tai bussilla. Hasselan vierailuun on helppo yhdistää myös koko perheen tykkäämä laivamatka. Perillä ei välttämättä autoa tarvitse, sillä laskemaan pääsee suoraan hotellilta. Mökkiasukkaat puolestaan rinteeseen kuljettaa kätevä siirtymähissi.
Hasselan lähellä sijaitsee Järvsön perinteinen perhekeskus, jolla on myös helppo täydentää vierailua ja laskureissua Ruotsiin.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)
Hassela – Koko perheen hiihtokeskus luonnon helmassa, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Plussat

  • Pitkät ja monipuoliset rinteet
  • Paljon tapahtumia ja oheistekemistä etenkin perheille
  • Kaunis ja tunnelmallinen alue

Miinukset

  • Rajallisesti laskettavaa pidemmäksi ajaksi
  • Ei tuolihissejä
  • Kauppa 8 km päässä Hasselan kylässä