Vuokatti - hiihtokeskus
  • vuokatti hissi
    vuokatti huskysafari
    vuokatti rinteet
    Vuokatti parkki snow park hiihtokeskus laskettelukeskus
    vuokatti katinkulta kylpyla
  • vuokatti iida lomahuoneistot
    vuokatti suksivuokraamo
    vuokatti välinevuokraamo
    vuokatti välinemyynti
    vuokatti näkötorni
  • vuokatti kainuu vaaramaisema
    vuokatti huippu maisema
    vuokatti sotkamo
    vuokatti ripas kuppila
    vuokatti ripa ripa's kuppila
  • vuokatti lapset laskettelu
    vuokatti mattohissi
    vuokatti hupila
    vuokatti tenavarinteet
    vuokatti tenavarinteet lastenrinne
  • vuokatti tenavarinteet
    vuokatti À la Katti
    vuokatti huippu
    vuokatti ravintola a la katti ruoka
    vuokatti ravintola A la katti
  • vuokatti rinneravintola À la Katti
    vuokatti rinneravintola Ala katti
    vuokatti rinteet olymnpiakatti
    vuokatti hiihtokeskus
    vuokatti rinteet
  • vuokatti laskija
    vuokatti laskettelurinne
    vuokatti hiihtokeskus
    vuokatti lumilautailu
    vuokatti lumilautailija
  • vuokatti ripa's rinnekahvila
    vuokatti tuolihissi
    vuokatti Pirtti rinneravintola
    vuokatti myymälä
    vuokatti O'Learys ravintola

Vuokatti – Tekemistä jokaiselle

Vuokatinrinteiden laskettelukeskus sopii sekä ensikertalaisille että kokeneille laskijoille. Rinnetarjonta on monipuolinen ja rinteiden välillä on helppo sukkuloida. Lautailijoitakaan Vuokatissa ei ole unohdettu, maailmancup-mitat täyttävä lumikouru eli superpipe, slopestyle-rinne sekä ministreet parantavat entisestään laadukkaiden suorituspaikkojen kirjoa.

Sotkamon kunnassa, keskellä valokuvaksellista kainuulaista vaaramaisemaa, sijaitseva Vuokatti tarjoaa erinomaiset puitteet lasketteluun, lumilautailuun ja myös muihin oheistoimintoihin. Laskettelukeskus on tunnettu erinomaisesti hoidetuista rinteistä, jotka tarjoavat tekemistä koko perheelle vaikka koko päiväksi.

Hyvin hoidetut rinteet ja suorituspaikat Kainuun vaaramaisemissa

Rinteiden puolesta Vuokatti sopii sekä ensikertalaisille että kokeneille laskijoille. Vuokatissa on yhteensä 13 rinnettä ja korkeuseroa parhaimmillaan 174 metriä. Rinteiden vaikeusasteet vaihtelevat helpoista lasten ja aloittelijoiden rinteistä todella haastaviin mustiin rinteisiin ja suorituspaikkoihin.

Helpoimmasta päästä laskettavaa tarjoaa uusi Hupikukkula karuselli- ja mattohisseineen sekä kaksi Tenavarinnettä. Hupikukkulan alue on ilmainen, Tenavarinteisiin pääsee 10 euron aluelipulla. Alueet ovat helppoja ensikertalaisille, perheen pienimmille sekä aloittelijoille. Keskuksen rinteistä voi kukin laskija valita omaa taitotasoa parhaiten vastaavan. Esimerkiksi siniset Länsirinteet soveltuvat hyvin taitojen oppimiseen ja perusteiden kertaamiseen.

Mukavan vauhdikkaita ja sopivan haastavia laskuja rinnekartasta löytyy useita. Nämä siniset ja punaiset rinteet tunnistaa nimen hauskasta ”katti”-päätteestä, josta esimerkkinä Alakatti ja Olympiakatti. Rinteet ovat muodoiltaan vaihtelevia ja tasaisempien pätkien jälkeen seuraakin usein jyrkempi kohta.

Todellisia haasteita kaipaaville löytyy mustalla merkityt Superpipe ja Slopestyle-rinteet. Huimapäisimmät voivat nauttia vauhdista ja temppuilla samalla streetillä tai lumikourussa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Jos kaipaa oppia tai rohkaisua laskemiseen, on apukin lähellä, sillä hiihtokoulu tarjoaa laadukasta opetusta eri lajeihin hymyssä suin. Todistuksena osaamisen ja opettamisen tasosta Vuokatin Hiihtokoulu valittiin vuoden 2013 hiihtokouluksi. Lisäksi kaikki Suomen hiihdonopettajat koulutetaan nykyisin Vuokatissa, joten keskuksessa voi luottaa olevansa hyvässä opissa.

Vuokatinrinteiden tuolihissit ja välinevuokraamot sijaitsevat keskeisillä paikoilla

Vuokatti tarjoaa yhteensä kahdeksan hissiä, joista valtaosa on perinteisiä ankkuri- ja sompahissejä. Hissikapasiteetti on yleensä riittävä, mutta talvisesongin pahimpina ruuhka-aikoina hisseille muodostuu toisinaan jonoa.

Mukavuudenhaluiset arvostavat takuulla kahta 4-hengen tuolihissiä. Strategisille paikoille sijoitetut tuolihissit palvelevat laajasti Vuokatinrinteillä laskevia ja nostavat väen nopeasti vaaran laelle. Samalla pääsee lepuuttamaan hetkeksi laskemisen väsyttämiä jalkoja sekä etsimään sopivia linjoja seuraavalle laskulleen.

Vuokatinrinteillä on kaksi välinevuokraamoa, jotka sijaitsevat pohjoisella ja läntisellä ala-asemalla. Tarjonta kattaa laskettelu- ja lumilautavälineet ensikertalaisesta eksperttiin saakka. Vuokraamoissa pääsee kokeilemaan myös Fischerin-testisuksia, ja jos kaipaa reissulla omaan varustearsenaaliin täydennystä, onnistuu tämä helposti vuokraamoiden yhteydessä sijaitsevissa Sport Shop –myymälöistä.

Kaudella 2014 – 15 Vuokatissa huomioidaan erityisesti lapsiperheiden viihtyminen uusien investointien myötä. Päähissien ala-aseman läheisyyteen valmistuu tällöin muun muassa lapsille uusia hissejä. Pieniä laskettelijoita varten on lisäksi rakennettu Lastentalo Hupila, lastenmaa Hupikukkula karuselli- ja mattohisseineen sekä Tenavarinteen alueen katettu mattohissi.

Vuokatti – Taukopaikkoja jokaiseen makuun

Nälän tai janon yllättäessä hiihtokeskuksessa on valinnanvaraa runsaasti, sillä alueelta löytyy neljä rinneravintolaa. Pohjoisrinteiden À la Katti on varsin perinteinen rinneravintola kahvio- ja grillituotteineen, pizzoineen, lounaspöytineen sekä à la carte -annoksineen. Länsirinteiden juurella síjaitseva Pirtti tarjoaa juomat ja pikkupurtavat suureenkin nälkään, minkä lisäksi siellä voi käristää itselleen välipalan ja lämmitellä takkatulen ääressä. Hampurilaisravintola Hesburger sijaitsee Lumilautatunnelin yläkerrassa.

Erityismaininnan Vuokatinrinteiden ravintolatarjonnasta ansaitsee hienolla paikalla vaaran huipulla sijaitseva Ripa’s Kuppila, joka on kuuluisa munkeista, kaakaosta ja välittömästä tunnelmastaan. Vaaran laelta avautuu lisäksi ihastuttava näkymä kainuulaiseen maisemaan. Rinnealueella on myös nuotiopaikkoja esimerkiksi makkaran paistoon ja muuhun omatoimiseen ruokailuun.

Vaarojen katveessa on monipuolinen liikkujan paratiisi

Vuokatista kaikille sopivan matkailukohteen tekevät alueen monipuoliset ja kattavat oheispalvelut. Rinneaktiviteettien lisäksi alueen monet ohjelmapalveluyrittäjät tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia. Laskettelun tai lumilautailun lisäksi voi käydä lumikenkäilemässä, moottorikelkka- tai koiravaljakkosafarilla tai edetä tölttiä hevosen selässä lumisessa metsässä. Valittavana on omien mieltymysten mukaan jännittävää ja vauhdikasta toimintaa tälle päivälle ja mielenrauhaa huomiselle.

Alueen hiihtoladut ja ulkoilumaastot ovat erinomaiset, samoin kuin yleiset puitteet liikuntaan ja kilpaharjoitteluun. Sotkamossa on oma urheilulukio, jonka lumilautalinjalta on ponnistanut maailmalle moni tuttu nimi. Vuokatti Sport eli entinen urheiluopisto tarjoaa monipuoliset harjoitteluolosuhteet kaiken ikäisille urheilijoille. Vahvasta satsauksesta urheilijoihin saa nauttia myös tavallinen Vuokatissa vierailija, sillä sisätiloista löytyvät erikoisuuksina lumikouru ja hiihtoputki, jotka mahdollistavat ympärivuotisen harrastamisen.

Perheen lapsia kiinnostaa varmasti myös uusi Angry Birds –puisto, josta löytyy mukavaa tekemistä ja vaihtelua myös aikuisten päiväohjelmaan. Rinteiden jälkeen koko perhe arvostanee myös mahdollisuutta kylpylävierailuun.

Vuokatti tarjoaa monipuolisesti majoitusvaihtoehtoja, ja tarjonnasta voi valita mieleisensä joko alueen useista hotelleista, mökeistä, lomahuoneistoista tai leirintä- ja karavaanialueilla.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 8.5/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 1 vote)
Vuokatti – Tekemistä jokaiselle, 8.5 out of 10 based on 4 ratings

Plussat

  • Keskuksen ja rinteiden yleiset hyvät puitteet
  • Monipuoliset majoitus- ja oheispalvelut
  • Maailmancup-mitat täyttävä superpipe

Miinukset

  • Niukasti haastavia rinteitä
  • Jonoja pahimpaan sesonkiaikaan
  • Osassa rinteitä tasaisia osuuksia