Lumiparkki Kivikko - hiihtokeskus

Lumiparkki Kivikko – Kaupunkilaisten jibbailualue

Lumiparkki Kivikko avattiin vuonna 2010 ja sen tarkoitus on tarjota mahdollisuus parkkilaskuun lähellä Helsingin keskustaa. Kivikko onkin ainoa Helsingissä sijaitseva virallinen laskupaikka, vaikkei perinteinen hiihtokeskus olekaan.

Perinteiseen rinnelaskuun ja oheistekemiseen mahdollisuudet ovat Lumiparkki Kivikossa rajalliset, mutta etenkin parkkilaskusta pitävällä nuorisolle kohde on hyvinkin toimiva. Suuri osa vakioasiakkaista onkin hiihtokeskuksen lähiympäristössä asuvia nuoria.

Kaupunkiparkki kaikentasoisille

Lumiparkki Kivikko on laskettelukeskus, jossa kaikentasoiset ja -ikäiset laskijat pyritään huomioimaan. Parkissa on reilejä, bokseja, hyppyreitä ja jibbailualue ja vauhdinottamista varten on rakennettu lähtölava. Ylös pääsee mattohissillä.

Laskumaasto jakautuu reilirinteeseen ja hyppyririnteeseen, joista kummastakin löytyy myös quarter pipe. Perinteiseen rinnelaskemiseen Kivikossa ei kuitenkaan ole erillistä mäkeä, mutta parkista kiinnostuneille se tarjoaa monipuolisen kattauksen laskettavaa.

Lumiparkki Kivikko ja laskijan palvelut

Lumiparkki Kivikossa on välinevuokraamo josta voi vuokrata lautoja, lautakenkiä ja kypäriä. Vuokraamossa voi myös huollattaa välineitä. Pienessä kahvilassa voi käydä lämmittelemässä ja sieltä saa pientä purtavaa, karkkia, limua ja lämmintä juotavaa.

Lumilautaseurat järjestävät Kivikossa treenejä viikoittain ja joka keskiviikko skabaillaan. Lisäksi parkki tarjoaa opetusta kaikentasoisille laskijoille alkeistunneista viikonloppukursseihin.

Hinta ei esteenä laskemiselle

Lumiparkki Kivikko on Helsingin kaupungin liikuntaviraston ja sen yhteistyökumppaneiden ylläpitämä laskettelukeskus. Suorituspaikkojen suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta vastaa Soul Productions Oy. Myös laskijat ovat mukana parkin suunnittelussa ja kehittämisessä.

Päivälippu on pyritty pitämään edullisena (15 euroa), jottei hinta olisi esteenä laskemiselle. Iltalipun hinta on 12 euroa ja kymmeneen laskukertaan oikeuttavan sarjalipun saa 135 eurolla. Pääkaupunkiseutulaiselle matka aivan naapurissa sijaitsevaan Lumiparkki Kivikkoon ei sekään aiheuta suuria kustannuksia.

Aukioloajat: ma–pe klo 16–20:30, la–su klo 12–20

Plussat

  • Keskeinen sijainti ja kaupunginläheisyys
  • Sopii kaikentasoisille parkkilaskijoille
  • Pieneksi parkiksi monipuolinen

Miinukset

  • Ainoastaan lautailuvälineiden vuokramahdollisuus
  • Pienet lämmittelytilat
  • Korkeusero rajoittaa