suomessa

Pari päivää Vaasassa

Julkaistu: 08.8.2014

Follow my blog with Bloglovin

Huom! Sokos Hotels tarjosi kirjoittajalle 2 hengen yöpymisen ja illalliset osana Sokos Hotels 40 –vuotta kampanjaansa.

Tälle reissulle oli tarkoitus lähteä moottoripyörillä, mutta toisen pyörän seisoessa autotallissa toimintakyvyttömänä, jouduttiin tyytymään vaimon kanssa Skodalla ajeluun. Alun perin oli tarkoitus kiertää myös vähän useamman kaupungin kautta ja vierailla mm. Huutokauppakeisarin huutokaupassa, mutta tuo reissu antaa nyt sitten odottaa itseään – ehkä siitä saadaan sitten kokonaan oma blogikirjoituskin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Meillä kesäreissut liittyvät usein jollain tapaa amerikkalaiseen jalkapalloon, kun siinä on tullut oltua mukana vuodesta 1986 alkaen. Poikkeusta ei tehty tälläkään kertaa, joten kävimme menomatkalla katsomassa Vaahteraliigaa Seinäjoella ja sunnuntaina Vaasassa miesten I-Divisioonan kärkikamppailun Wasa Royalsin ja Hyvinkää Falconsin välillä.

wasa royals maskotti kaarlen kentällä

Matkalta pitää sen verran mainita, että näimme tien varressa kyltin ”Paras lounas” juuri sopivasti, kun alkoi tulla nälkä, joten poikkesimme paikassa nimeltä Parkanon Hovi. Hovi oli pieni, viihtyisä paikka, jossa oli erinomaisen ystävällinen palvelu ja kieltämättä erinomainen lounas. Lounaan hinta lauantaina taisi olla hieman yli 10 euroa, eli ihan linjassa muiden tienvarsipaikkojen kanssa. Suosittelen kokeilemaan ketjupaikkojen vaihtoehtona. Hovissa näytti pihassa olevan myös automyyntiä, joten jos vanha kärry alkaa kyllästyttämään, ties vaikka löytyisi hyvä vaihdokki samalla.

parkanon hovi

Seinäjoelta matsista tultuamme saavuimme Vaasan Original Sokos Hotel Vaakunaan, josta meille oli varattuna juuri valmistunut erikoishuone, joka on tehty jäljittelemään saaristolaismökkiä. Vastaanotossa meidät otettiin vastaan todella ystävällisellä asenteella ja hienolla palveluasenteella. Varsinkin Suomessa matkustaessa tämä ei aina ole itsestäänselvyys, joten olimme iloisesti yllättyneitä heti saapuessamme. Huone oli todella erikoinen, sen kaikki seinät oli vuorattu vanhalla lankulla (varo ettei jää tikkuja käsiin) ja huoneessa tuoksui puulle, joten fiilis oli todellakin, kuin olisi astunut vanhaan saaristolaismökkiin. Katossa roikkui vartaassa varrasleipiä, seinällä oli kalaverkko ”kuivumassa”, ja jopa kylpyhuoneessa oli saaristolaistunnelmaa, kun WC-istuin oli rakennettu kuin vanha Puucee. Olin tosin hieman pettynyt, kun huomasin, ettei se ole ihan loppuun asti suunniteltu, vaan se olikin vain erillinen kansi, jonka alta löytyi sitten tavallinen WC-istuin. Noh, ehkä jollain voisi olla hygieniasta valittamista, jos kyseessä olisikin oikea puucee :). Saaristolaishuone on hieno idea ja se tulee 40 euron lisähinnalla olemaan varmasti jonkinlainen menestys. Sen verran kiehtova ja erilainen tuo huone on, että uskon monen ulkomaalaisen kiinnostuvan siitä ja varmasti myös monet suomalaiset maksavat mielellään sen verran lisähintaa, jos viettävät vaikka hääpäivää tai jotain muuta merkkipäivää.

original sokos hotel vaasa saaristolaishuone

Illalla kävimme hotellin ravintolassa, Amarillossa illallisella, joka myös kuului pakettiin. Olimme molemmat tyytyväisiä ruokaan ja ainakin talon valkoviini oli ihan kohtuullista. Meillä oli ruuat molemmilla päässeet vähän kylmäksi, mutta silti ruoka maistui. Myös Amarillon palvelu saa meiltä molemmilta kiitosta. Meillä oli tarjoilija, joka jaksoi kovassa kiireessäkin koko ajan hymyillä ja olla ystävällinen. Myös reklamaation vastaanotto (kylmä ruoka) sujui hyvin ammattimaisesti. Amarillossa erikoisuutena on erityisen hienolla paikalla oleva terassi. Terassilta on hienot näkymät Vaasan torille ja se on hyvin suojassa myös suoralta auringon paisteelta, joten siinä on mukava istuskella tämänkin kesän hellelukemissa.

vaasan amarillo

Sokos Hotel Original Vaakuna sijaitsee Vaasan kauppatorin reunalla ja nettisivujensa mukaan myös vain 5 minuutin kävelymatkan päässä meren rannasta, joten paljon keskeisempää sijaintia ei enää voisi olla. Hotellin alakerrassa on myös aulabaari, jonka terassi on myös suosittu ja mukava paikka viettää aikaa vaikka iltamyöhään asti. Yökerhossa, joka on hotellin yläkerrassa, emme tällä kertaa vierailleet ollenkaan, joten siitä en osaa sanoa mitään. Kuitenkin sen nimi ”Sky” lupaa paljon. Ehkä ensi kerralla.

original sokos hotel vaasa saaristolaishuone

Kun käytte Vaasassa, suosittelen Vaakunaa majoittumiseen sen sijainnin, monipuolisuuden ja palvelun vuoksi. Vinkkinä vielä – jos näette pienen jenkkipakettiauton pysäköityneenä Vakunaa vastapäätä torin toiselle puolelle kuppilan eteen, menkää käymään siellä. Siellä on paikalla paikallinen, yllättävän viihdyttävä trubaduuri.

trubaduuri vaasan torilla

Seuraa blogiani myös:

instagramissa #mondayskier
facebookissa

#sokoshotels40

http://www.rantapallo.fi/sokos-hotels-40-blogitarinaa/

Pari päivää ja yksi yö Sokos Hotel Original Vaasa -hotellissa