Muut lajit, Muuta, Off-Season

Funrun juoksutti Serenassa

Julkaistu: 15.9.2014

Tässä yksi fakta lisää, mitä hiihtokeskuksissa voi tapahtua sesonkiajan ulkopuolella. Vähän nosti taas talvikuume päätään, kun näki ison boxin maapohjan sekä reilit kasattuna rinteen reunaan.

DSC_7760

Yhteisjumppaa alkulämpäksi.

Lauantaina oli nimittäin Serenassa vilskettä, kun reilut 2500 henkeä osallistui juoksutapahtumaan. Lajeina oli tarjolla sekä mutajuoksu eri sarjoissa että väriestejuoksu. Me oltiin tapahtumassa jeesimässä vapaaehtoisina.

DSC_7688

Ainon eka päivystyspaikka.

DSC_7728

Lankkuhaasteskaba.

Yhdeksän aikaan saatiin rannekkeet, teepparit ja ohjeistusta päivän kulusta, jonka jälkeen jalkauduimme eri puolille rataa. Tehtävämme oli ohjeistaa esteillä ja tsempata osallistujia. Hoocee-sarjalaisilla oli pisin reitti, 8 km. Huh, melkein alkoi itseäänkin hengästyttämään, kun katsoi heitä toisinaan pinkoen ja toisinaan kävellen rankkaa reittiä. Laskettelurinne toi myös hieman korkeuseroa matkalle ja tarjosi haastetta kovakuntoisimillekin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

DSC_7921

Seuraaviin lähtöihin, kilpa- ja hupisarjoihin, vaihdettiin vähän koordinaatteja. Osa esteistä jäi pois radan lyhentyessä ja samalla osallistujamäärät kasvoivat. Hauskin osuus alkoi väriestejuoksussa, koska silloin sai heittää väriä oikein olan takaa. Tarkoitus oli saada jokainen osallistuja maalitauluksi ja melko kiitettävästi kyllä onnistuimme. Puolustuskyvyttömät raasut muistivat varmasti seuraavalla pisteellä pitää suunsa kiinni, ettei väriä mene enempää kurkusta alas.

DSC_7792

Tuttuja osallistujia!

Luovuus asujen suhteen ei ollut loppunut kesken ja monet tiimit olivatkin panostaneet oikein kunnolla. Nähtiin amppareita, uimarenkaita ja kellukkeita, leipureita, leopardeja, kukkahattutätejä,… Eetun heiluessa spotillaan kameran kanssa, luulivat monet osallistujat häntä viralliseksi kuvaajaksi. Ompa meillä ainakin nyt muistikortti täynnä eri poppoiden poseerauksia.

DSC_7930

Eipä siinä auttanut hirveästi muille naureskella. Päivän jälkeen oli väri kyllä tehnyt tehtävänsä ja hampaat sekä hiukset saaneet uuden olemuksen. Seuraavanakin päivänä varisi vielä korvasta ulos pinkkiä puuteria.

DSC_7928

Oli hieno kokemus päästä mukaan järkkäämään moista häppeninkiä. Yleistunnelma oli korkealla, eihän kukaan tuolla pakosta ollutkaan. Aika naispainotteinen osallistujajakauma, mutta ikähaitari kyllä yllätti – juoksijoita oli lapsista ikäihmisiin.

A&E