Ylläs

Snoukkamimmi moi!

Julkaistu: 14.4.2015

Nyt täällä kirjoittelee Aino! Majailen jo etelässä ja mun osalta kausi on taputeltu pakettiin. Vaikka tälle sesongille mäkipäiviä tuli reilusti alle puolet viimekaudesta, ehdin kuitenkin oppia paljon uutta. Oikeastaan kokonaan uuden lajin! Tässä muutamat vinkit, jotka haluan jakaa lautailun opetteluun liittyen.

DSC_7191

1. Ei haittaa, vaikket olisi aloittanut muksuna
Itse olen aloittanut laskettelun kolmen vanhana, mutta siitä lähtien on menty suksilla. Taisin joku kuutisen vuotta sitten laittaa laudan jalkaani ekaa kertaa ja olin jo aika vakuuttunut, että samalla kuittautui myös vika kerta. Persus oli niin kipeä, etten pystynyt edes istumaan saunan lauteilla. Meiningit ovat nyt tuosta vähän muuttuneet, koska viime kevään aleista tarttui elämäni ensimmäinen snoukka matkaan. Onneksi Eetu löysi vielä tarpeeksi pienet popot mulle Åresta, kun täältä ei enää oikeaa kokoa tullut vastaan.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

DSC_7237

2. Treenaa omalla tavallasi, yksin tai porukassa
Oma lautani pääsi jo keväällä Lappiin mukaan, mutta eipä toi sillä laskeminen vielä kovin paljoa inspannut. Jotain hyötyä oli onneksi mun akillesjännevammasta, koska alppimono sattui niin paljon, että välillä oli ”pakko” lautailla. Tälle kaudelle otin haasteen tosissani vastaan ja päätin reenata enemmän. Oon luonteeltani sellainen, että jos en heti osaa jotain tulee helposti kiukku. Jep, ärsyttävä piirre. Opettelin laskemista aika paljon yksikseni ja Eetun olikin parempi pysyä kauempana. Kyllä mulle joku joskus naureskeli, kun tarvoin puolesta välistä rinnettä lauta kainalossa ja naama mutrussa kopille. Viime joululomalla porukalla laskiessa lähdin yleensä suksilla liikenteeseen. Tuntui vaan, että jarrutan muiden menoa, jos lanailen laudan kanssa mäkiä alas. Vaikka parin viikon loma hujahti aika pitkälti opettaessa, sain silti jonkinlaisen tatsin tähänkin lajiin.

DSC_4157

3. Kokeile laskea eri paikoissa
Nyt keväällä olin kuukauden verran Ylläksellä ja laskin melkeimpä kaikki omat laskut snoukka alla. Tuntuma löytyi nopeasti uudelleen ja kehitys oli aika hyvää, vaikka itse sanonkin. Koen, että eniten mua opettivat erilaiset suorituspaikat. Älkää siis ujostelko lähteä metsään, parkkiin tai offarille, vaikka rinnelasku ei vielä tuntuisikaan sujuvan täydellisesti. Kyllä siinä lunta maistellessa taas vähän aikaa muistaa, missä sen painon pitikään olla. Ei kannata myöskään lannistua, vaikka kaikki ei heti menisikään ihan putkeen. Harjoittelu kyllä palkitsee yllättävänkin nopeasti.

DSC_5097

Tästä on hyvä jatkaa omien taitojensa kehittämistä, ompahan taas odotettavaa ensi kaudelle!

Tsemppiä kaikille uuden lajin opetteluun oli se sitten sukset, lauta tai vaikkapa tellut! Haastakaa itsenne vaikkapa ensi kaudella, jos nyt ei ole enää mahdollisuutta.

-A

Avainsanat: