Muut lajit, Ylläs

Pyöräilyä talvimaisemissa

Julkaistu: 27.12.2015

Hellou!

Sen verran tuli jouluna mahaa täytettyä, että eilen oli pakko hakea alle läskipyörät ja lähteä huristelemaan. Vaikka duuni- ja koulumatkat yleensä onkin tullut pyöräiltyä niin harvemmin sitä lumella on poljettu, saatika sitten fatbikeilla.

DSC_1772

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

DSC_1907

Saatiin pyörät Sportia Ylläkseltä, josta tuli myös hyviä ohjeistuksia yleisesti pyöräilyä ja reittejä koskien. Lajia kehitetään tällä hetkellä kovasti Ylläksellä ja uusia reittejä onkin tulossa. Nyt suunnaksi kannattaa ottaa esimerkiksi ensin Kesängin keidas, josta matkaa voi jatkaa Latvamajan kautta toiselle puolelle tunturia Kahvikeitaan laavulle. Jounin kaupan kulmalta lähtevä reitti on lanattu skiidulla ja ainakin me pysyttiin hyvin polulla.

DSC_1713

 

DSC_1760

Melko pienillä vaihteilla pärjäsi hyvin ja oltiin oikeastaan molemmat yllättyneitä siitä, kuinka keveästi pulskat renkaat lumella rullasivat. Pyörät oli myös tosi kevyitä ja niitä oli helppo käännellä ja nostella. Edellispäivän plussakelin jälkeen vähän jänskätti missä kunnossa reitit olisivat, mutta onneksi meille sattui hyvä pohja. Jäätä ei ollut missään kohtaa, muttei myöskään överi pehmeää. Renkaiden pito olikin oikein bueno ja pienten epätasaisuuksien yli pyörä kulki heittämällä. Muutamia muita pyöräilijöitä tuli vastaan, mutta hyvin rauhassa sai reiteillä poljeskella. Ensimmäistäkään lumikenkäilijää ei osunut kohdille, vaikka sama ura onkin käytössä.

Aikamme poljettua ja maisemien mukavasti vaihtuessa nousimme Latvamajalle. Sopivasti olikin alkanut munkkihammasta kolottamaan ja tauko oli paikallaan!

DSC_1733

DSC_1742

Jatkoimme matkaa kohti Kahvikeitaan laavua, jonne Latvamajalta on reilut 6 km. Maisemat oli komiat ja pysähdyttiin vähän kuvailemaan vielä kun taivaanrannasta tuli hiukan valoa. Ennen kahta heitettiin sitten pyörät ympäri ja lähdettiin rullailemaan kotia kohti. Täällä päivä ei kovin pitkä ole ja kannattaakin olla heti aamun valjetessa liikkeellä, jotta ehtii valoisan aikaan liikkua. Otsalamppu on myös hyvä kaveri, jos haluaa pidempään ulkoilla.

DSC_1782

DSC_1831

Lompoloon saavuttuamme oli väsynyt mutta tyytyväinen olo – päivä oli kaiken kaikkiaan onnistunut. Kannattaa ehdottomasti kokeilla fillarointia, jos ei esim. suksi luista tai mono puristaa! ;)

DSC_1865

A&E