Eetu, Hiihtokeskukset, Reissut, Topi Leikas Photography, Ylläs

Kausi 2015-2016

Julkaistu: 06.5.2016

~Eetu

Hellumarei!

Ulkona hellettä pukkaa ja vappu härdelleistäkin aletaan olla selvitty. Viimestään nyt on siis aika paketoida mennyt talvi yhteen postaukseen. 

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kausihan aloiteltiin joulukuussa Ylläkseltä ja sinne se myös huhtikuussa päättyi. Välissa sain kokea niin isoja kuin pieniäkin mäkiä, korppua ja pyydää sekä tietysti unohtumattomia hetkiä yhteensä noin 65 laskupäivän verran. Määrällisesti se on vain runsaat puolet edellisistä kausista, mutta ei haittaa yhtään. Kauden teemana olikin pudottaa määrää ja panostaa laatuun. En tietysti valittaisi vaikka useamminkin saisi elää niitä hetkiä auringoisilla puuterikentillä jengin kiljuessa ja lumen lentäessä.

Talvella tuli opiskeluiden myötä pidettyä pakollisia breikkejä etelässä, jolloin ehti latailla akkuja. Tämä teki terää laskemiseen ja freesillä jalalla oli kiva suunnata reissuihin. Tauoista huolimatta rasitusvammathan ne oli taas tänäkin vuonna kiusaamassa. Ei muuta kuin tiukempaa treeniä kesällä, jotta ens talvena ollaan taas iskussa.

Ja näin ne kuukaudet sitten vieri

Ajattelin, että poimisin muutamia kirkkaimpia kohokohtia kaudesta. Käsite ”muutamia” osoittautui kuitenkin haasteelliseksi, joten tässä talvi tiivistetysti.

Kuva: Topi Leikas

Kauden aloitus Ylläksellä yhdessä Topin kanssa oli huikea. Pehmeää lunta polviin asti kaamoksen maagisessa valossa – voisiko parempaa strattia suoda? Ylläksellä menikin melkein kuukausi. Lue juttuja ja katso kuvia tästä postauksesta etiäpäin.

DSC_7230Kuva: Topi Leikas

Helmikuun puolessa välissä olin Topin kanssa myös ensikertaa Pyhällä, jossa lunta tuli aivan tolkuttomasti. Harvemmin Suomessa pääsee laskemaan vastaavissa olosuhteissa. Suuren vaikutuksen teki myös hyvät maastonmuodot, joissa pääsi kunnolla haastamaan itseään. Tästä näin valkoisiin tunnelmiin!

DSC_8810

Hiihtolomien aikaan oli ehkä se vuoden pääreissu ”Ruotsiroadtrip”,  jolloin suunnattiin Ainon kanssa nimen mukaisesti länsinaapuriin. Matka oli ainut joka oli melko varmassa tiedossa jo marraskuussa. Vaikka odotukset oli asetettu korkealle, ne ylittyivät kuitenkin! Auton ratti tuli kylläkin tutuksi, mutta olipahan upeita paikkoja sekä Riksgränsen että Hemavan-Tärnaby. Etenkin jälkimmäinen yllätti todella positiivisesti. Lue koko reissun tarinat alkaen tästä.

DSC_0725

Sitten kutsui taas koulunpenkki, mutta onneksi vain pariksi viikoksi, sillä päätettiin kaverini Jukan kanssa lähteä katsahtamaan miltä Itävallan kevät näyttää. Ja hyvältähän se näytti, sillä viikko Zillertalissa onnistui loistavasti. Saatiin kivasti myös fotoja reissusta, joita kannattaa katsoa tarinan kera täältä.

DSC_2336

Tänä vuonna pääsiäinen oli mielestäni turhan aikaisin jo maaliskuussa, mutta sitä lähdin kuitenkin viettämään keväiselle Ylläkselle. Hmm.. mitenköhän nämä päivät kiteyttäisi. Ei nyt tullut ainakaan mitään järisyttävää kerrottavaa jälkipolville, mutta kavereiden kanssa on aina kiva shreddailla! Täältä löytyy mietteitä.

DSC_2023Kuva: Topi Leikas

Ylläkseltä jatkoin suoraan Pyhälle, mikä ei ollutkaan niin simppeliä kuin luulisi. Bussirallin jälkeen pääsin Freekendin viettoon Topin kanssa. Vapaalaskijoiden täyttämässä tunturissa fiilis ja sää oli täys 10. Vaikka omalta osalta kisaamiset jäi vielä odottamaan, niin hienosta viikonlopusta voit lukea lisää täältä.

DSC_6052

Sitten olikin jo sen viimeisen reissun aika, joka vietettiin mummon ja papan kanssa Ylläksellä. Ruokahuolto oli timanttisessa kunnossa ja vielä kun sääkin suosi, niin mikäs siinä oli kautta päätellessä. Kotiin saapuikin kaikkensa antanut, mutta onnellinen mies. Vimoset kuvat Ylläkseltä löydät tästä.

Laskupäivät näkyvät myös varusteissa

DSC_1518

Täytyy kehua, että myös kamoista otettiin kaikki irti ja suurimmaksi osaksi ne vastasikin erinomaisesti huutoon. Hyvissä varusteissa on aina mukava harrastaa! Alkukaudesta mainitsin laskevani kolmella laudalla. Nyt jäljellä on vain oikeastaan aluksi varastossa majaillut Liptech. Kolmatta kautta palvellut Ride palvelkoon enää silloin kun alla on enemmän maata kuin lunta. Tän kauden Nitro taas levisi kirjaimellisesti sieltä täältä ja saa olla pala historiaa. Myös ainakin kengät, siteet, hanskat ja housut tulivat tiensä päähän. Ensi kaudeksi onkin siis syy shoppailla urakalla ;)

Loppuun vielä iso kiitos kaikille jotka olitte tavalla tai toisella mukana tässä talvessa! :) Mulla on jo nyt fiilis, että ensi kaudestakin tulee huippu! Sitä ennen on kuitenkin kesä täynnä seikkailuja, jotka löytyy täältä blogista, Instagramista ja Facebookista.

-E