Kesä, Muuta, Off-Season, Reissut

Astetta parempi viikonloppuristeily Tukholmaan

Julkaistu: 21.5.2016

Haudihau!

DSC_7678

Joskus kesäisin merellä syntyy maan ja veden lämpötilaeron seurauksena sankkaa sumua. Aina se ei jaksa nousta kuitenkaan kauhean korkealle ja näin risteilyaluksen kannella voi jatkaa auringon ottoa. Viime kesänä purjehdusreissulla Eetu todisti tätä ilmiötä ja nappasi kuvan. Kyseinen valokuva miellytti myös Silja Linen kuvakisan raatia ja näin saimme risteilyn Commodore-hytissä. Se pitää sisällään oman loungen, saunat sekä erityisaamiaisen.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

DSC_9120

DSC_9171

Viime viikonloppuna laitettiin sitten lahjakortti täytäntöön, suuntasimme kohti Olympiaterminaalia ja Silja Serenadea. Spårassa seisoskeli muitakin Tukholman suunnitelmia hiovia ja näin risteilytunnelma alkoi nousta. Taisi olla muuten aikalailla pari vuotta siitä, kun viimeksi oltiin marssimassa kävelyputkea pitkin laivaan. Jätimme kamat upeaan hyttiimme ja suuntasimme kannelle katsomaan laivan lähtöä. Aurinkoinen keli hölli, joten mikäs siinä oli istuskellaassa ja kylmää juomaa siemaillessa. Harmajan ohitettuamme menimme loungeen kaffeille.

DSC_9184

Ja koska haimme reissulta kaikki mahdolliset stereotypiat, niin olihan sitä illalla mentävä katsomaan karaokea, jossa suomalaismiehet tukevasti rohkaistuna hoilasivat ”Den glider in”. Sen jälkeen käytiin vielä ihastelmassa puolen yön show, jossa Jukka K veti melkoisella draivilla suomalaisia ja ruotsalaisia hittejä.

DSC_0050

DSC_0033

Tukholmassa aamu oli harmaa, mutta mieltä lohdutti tottakai se, että Suomessa tuli taivaan täydeltä vettä. ”Pakolliset” kulttuurit hoidettiin talssimalla vanhankaupungin läpi Fotografiskaan. Etenkin, jos olet valokuvauksen ystävä, niin poikkea ihmeessä.

Vasta viikkoa ennen risteilyä tuli tajuttua, että Euroviisuthan on samaan aikaan Tukholmassa. Kaupungissa kävellessä ei voinut kyllä olla huomaamatta karkeloita. Kumpikaan meistä ei tosin tunnustaudu kauheasti viisufaniksi, joten meitä nuo eivät hetkauttaneet erityisemmin.

DSC_9212

Myös takaspäin ehdittiin laivaan hyvin ilman hämminkiä. Päivällä aloitettu shoppailuintoilu sai jatkoa laivan tax freessä, jonka jälkeen suunnattiin katsomaan Grease-musikaalia. Viihdyttävän puoltoistatuntisen jälkeen kerättiin hetki voimia ihaillen merta ja sitten lähdettiin bailaamaan loistavan coveribändin tahtiin. Puoliltaöin oli jälleen Jukka K vauhdissa ja yleisö suorastaan hullaantui kansainvälisistä staroista. Aikamoista.

DSC_9317

Sunnuntaiaamulla herättiikin sitten jo Helsingissä. Juuri passeli viikonloppureissu, jolla arki unohtui hetkessä.

A&E