Putsku, Skinnaus, Video

Rakastan sinua Osmo!

Julkaistu: 14.3.2017

Morjes!

Pitkään olen kuvaillut lähinnä stillejä, mutta nyt halu tuottaa myös laadukasta videomatskua on kasvanut. Stilleihin verrattuna videoita tehdessä on tärkeää saada kamera pysymään vakaana. Tähän probleemaan sain viime viikolla avukseni DJI Osmo + kameran. Osmon akselivakaajatsydeemi kivoilla sähköisillä aputoiminnoilla on suorastaan kaunista. Periaatteessahan gimbaleissa tekniikka on sama kuin esim. venekompasseissa ja näin laskiessa syntyvä tärinä jää kädensijaan. Ennen kuvaamista Osmoon yhdistetään puhelin tai muu älylaite näytöksi WiFin avulla. Tämä on hitusen työlään kuuloista, mutta yllätti näppäryydellään minut positiivisesti.

EetuLeikas-7214

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

En ole koskaan ollut erityisen kiinnostunut tekniikasta, vaan siitä mitä käytännössä tapahtuu. Siispä kamera kouraan ja ulos. (Tarkemmat speksit uteliaimmille löytyvät DJI:n sivuilta.) Sää sattui jälleen suosimaan ja torstain pikkudumpin jälkeen paisteli aurinko. Itse kävin haikkailemassa lähiseuduilla sekä perjantaina että lauantaina. Tapulissa lumi oli ehkä parasta mitä olen siellä päässyt laskemaan ja vielä ylhäältä asti.

Kaikinpuolin voin toistaiseksi hypettää vehjettä. Vaikka käsi heiluisi laskiessa hulluna, niin mielestäni kuva on melko smuuttia. Osmo on aika simppeli kaveri ja nopeasti oppi eri napit. Varmasti taito kuvata vielä harjaantuu mitä enemmän pääsee tuota ulkoiluttamaan. Ainoana isompana miinuksena täytyy mainita akun kesto, sillä sekä kamerasta että kännykästä on hyvin nopeasti virta pois kun oikein vauhtiin pääsee. Tämän lelun aikaansaannoksia tulette keväällä kuitenkin varmasti näkemään!

Niin ja tätä postausta ei tehty yhteistyössä DJI kanssa.

-E