Bad Gastein

Foorumit Kohteet Itävalta Bad Gastein

Kommentit kohteesta

Aihe sisältää , 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  kukkopärssi 1 vuosi, 5 kuukautta sitten.

 • Käyttäjä
  Viestit
 • 28.12.2015 klo 23.52 #176651

  kukkopärssi

  2/5 Tähteä. Masentavan huonot maisemat huipulla ja kestää puoli tuntia kävellä 200 metriä. Ei ollut tunnelmaa.

  9.10.2015 klo 13.08 #164163

  Teha

  No tuli siis käytyä ”taas” täälläkin, mutta vain tuolla suosittelemassani Grossarltal-Dorfgastein yhdistelmässä.

  Dorfgastein oli satsannut Ala-aseman kulmalle useamman maton lastenmaan, joka oli myös hämmentävän hyvässä kunnossa, päivää aiemmin poikettuun Zell Am Seen alueeseen verrattuna (suljettu). Tosin tällä kertaa alueen tukirakennukset ja leikkikalut veivät lapsesta suuremman laskuinnon ja laskut jäi kahteen, mutta hyvin viihtyi. ”Leikkimäkkinä ” oli Gondolihissin gondoli, joka ilmeisesti oli ”opetus”-teeman vuoksi pystytetty alueen reunaan. Hienoa!

  Tällä kertaa laskut jaettiin siten, että iskä kävi ensin aamuvilposilla laskemassa pahimmat ”jäät” auki, minkä jälkeen iltapäivällä äippä pääsi laskemaan nautinnollisessa kunnossa olevia mäkiä.

  6-hlön Gipfelexpress Fulseck oli tällä kertaa täydessä iskussa ja sen ympäriltä löytyi oikein mukavasti laskettavaa. Toki ”uutta” ja pehmyttä lunta tässä vaiheessa kautta on jäljellä enää harvassa paikassa, mutta rinteet olivat hyväss kunnossa. Keli oli täällä huomattavasti viileämpi kuin Zell Am Seessä, mikä takasi rinteiden kunnon paljon pidemmälle päivään ja muutenkin tuntuu olevan paremmin sijoittunut rinteet ilman suunnallisesti, kun vasta ilta aurinko niihin tahtoo osua.

  Grossarltalin puuolella taas tilanne osin päinvastainen, kun aurinko mollottaa sinne jo heti aamusta, vaan enpä kuitenkaan lähtisi iltakylmällä päivällä syntyneiden jäätyneiden sohjopattien olemusta sen kummemmin tutkimaan.

  Päivän hauskin oli laskea Dorfin puolella ollut Kuhhageralmin 4 hlön hidasta hissiä reunustavia rinteitä, joissa ei ollut nimeksikään väkeä ja mäki oli pelkkää ”manchesteria”.

  Toki Grossalrtalin puolella Sonnenbahnin reunamilla oli vielä koskematontakin, mikä lienee säännöissä ”kiellettyäkin”, jos niitä tarkasti tulkitsee, mutta hissiäijän luvalla kävin muutaman siivun heittämässä ja kivaa oli. Alempana väkeä oli hurjasti Harbachin 6 hlön tuolin rinteissä, mikä näkyi mielettöminä jonoina ala-asemalla, mutta vieressä ollutta Panoramabahn Gondolia käyttäen, pääsi hissiin suoraan – ilmeisesti väki siis haluaa viettää koko päivän sukset jalassa? Itse mieluummin jätin jonottamisen väliin ja otin sukset hetkeksi pois. Varjopaikoissa mäet olivat täälläkin oikein mukavat, mutta keskellä mäkeä sohjoa oli jo riittämiin, eli aiempi ajankohta lienee parempi, jos/kun haluaa suuria laskumääriä hakea.

  Yhteenvetona kuitenkin suosittelen EDELLEEN mieluusti Dorgastein-Grossarl aluetta, minne mielestäni massat eivät osanneet vielä halutakaan, vaikka nähtävästi Grossarltal on näistä (aurinkoisuutensa vuoksi?) se suositumpi. Oma suosikki KipfelExpress ympäristöineen.

  6.3.2015 klo 6.39 #44918

  Teha

  Varmasti jees, mutta ”keskus” koostuu 5 hajallaan olevasta ”yksiköstä”, joista ainoastaan 2 on yhteydessä toisiinsa. 3:meen muuhun tutustuminen edellyttää ski-bussin käyttöä ja sanomattakin selvää, että vie lomasta sen rennoimman nautinnon terän, vaikka muutenkin kaikki olisikin ns. vimpan päälle.

  Olimme reissussa 12/2009, mikä oli keskukselle käytännössä aivan liian aikainen ajankohta. Sportgastein toki oli auki ja meillä jopa oma auto käytössä, joten aikatauluista ei tarvinnut välittää, mutta siitä huolimatta lomalla suhaaminen on aina ”ylimääräinen” vaiva, eikä mikään etu.

  Stubnerkogel-Angertal-Schlossalm ei ollut auki. Samoin pieni Graukogel oli kiinni.

  Dorfgastein-Grossarl taas oli ikään kuin ”piiloon” jäänyt jalokivi, jonka paras osa uusi 6-hlön Gipfelexpress Fulseck oli taasen vielä ilmeisesti käyttöön vihkimättä? No todella mainiosta lumesta ja varsin ruuhkattomista rinteistä pääsi toki nauttimaan kylästä huipulle vievän gondolin väliasemaa hyväksi käyttäen. Myös Grossarlin puolella oli mukavia pätkiä, joilla pääsi ajankohtaan nähden varsin mukavasti pehmeääkin pöllyttämään.

  03/2014 Kävin uusinta kierroksella, lähinnä ”tarkistamassa” edellisellä reissulla kiinni olleen Stubnerkogel-Angertal-Schlossalm kombinaation, eikä siitä nyt aivan huimia fiiliksiä millään tahtonut, ainakaan päivän suhailulla, irti saavan. 4-hlön nopea, mutta vanha Jungeralmbahn muodostui nopeasti omaksi suosikiksi, mutta toisaalta 4-hlön uusi nopea Sendleitenbahn oli kiinni koko päivän teknisen vian vuoksi, joten mäet jäi sitten sillä reunalla huomattavasti vähemmälle. 2-hlön historiallinen Haitzingalm oli taas niin käsittämättömän hidas, ettei sillä nousu ollut mielekästä, joten jäi lähinnä pakolliseksi kokeiluksi. Toisaalta hyvä niin, sillä Schlossalmin puoli tulee muuttumaan vajaan 100 m€ voimalla seuraavien 5 vuoden aikana, jolloin laaksosta nostava Funitel-juna Schlossalmbahn I yhdessä tuon painitun tuolin, sekä hitaan 4-hlön tuolin Kleine Scharte kanssa revitään hissien taivaaseen ja Laaksosta ylös tehdään uusi timanttinen 2 osainen Gondoli ja Sendleiten muutetaan 8-hlön nopeaksi tuoliksi.

  Mutta muutoksista huolimatta korkeimmalle huipulle vielä hidas 2-hlön tuoli Hohe Scharte jää nitkuttamaan viimeisiä metrejä ja Alppien yhden pisimmän rinteen saavuttaminen jää edelleen varsin tylsäksi kärvistelyksi hitaassa 2-hlön tuolissa. Ja hienoista numeroarvoista huolimatta, tänne tuskin tulee aamulla ensimmäisenä lähdettyä, sillä edellyttää 4 eri hissin käyttöä ja on käytännössä paluureitti laaksoon.

  Kaikesta tästä huolimatta varmasti taas vkolla 13 täytyy käydä Angertalin matto-hissejä vielä hinkkaamassa, kun oma 3-vuotiaskin kuitenkin haluaa mäkeen, mutta ei vielä huipulle asti.

  Yhteenvetona kuitenkin suosittelen mieluusti Dorgastein-Grossarl aluetta, minne mielestäni massat eivät osanneet vielä halutakaan.

Kommentoi ja kysy kohteesta

Vastaa aiheeseen: Bad Gastein
Tietosi:


<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>