Chamonix

Foorumit Kohteet Ranska Chamonix

Kommentit kohteesta

Aihe sisältää , 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Alpit aina toimii 2 vuotta, 9 kuukautta sitten.

 • Käyttäjä
  Viestit
 • 16.11.2014 klo 18.27 #38782

  Alpit aina toimii

  Legendaarinen Chamonix valikoitui ensimmäiseksi alppikohteekseni. Heti paikan päällä olin myyty. Vuoret näyttivät aamun valjettua käsittämättömän jylhiltä ja korkeilta. Törmällä oli uutta lunta aurinkoisessa säässä. Touhusta jäi niin kova palo, että Alpeille oli sen jälkeen palattava joka vuosi. Chamonixiinkin useampia kertoja.

  Rinnelaskuun Chamonix ei silti kummoinen kohde ole. Hissit ovat monin paikoin ruuhkaisia, rinteet kapeita, kansoitettuja ja osittain heikkokuntoisiakin. Eri hiihtoalueillekin pitää änkeytyä ruuhkaisiin hiihtobusseihin.

  Mutta maisemat ja alppikulttuurin Mekan meininki on jotakin, mikä kannattaa kokea ainakin kerran. Vaikkei offarit kuuluisikaan harrasteisiin.

  Offaripuolella Chamonix tarkoittaa tietysti uskomattomia mäkiä etenkin jyrkkiin äärilaskuihin lähellä ja kaukana takamaastoissa. Muutamat helpommin saavutettavat ja laskettavat offarit lasketaan nopeasti puhki. Ja keskiverto-puuterinpöllyttäjällä ei toisaalta riitä osaaminen Chamonixin maastoon kuin näihin puhki laskettuihin turistilaskuihin. Vaan onhan nekin silti upeita kokemuksia kuten Vallee Blanche.

  Kokemattomammille offarilaskijoille Chamonix on tuskin yhtä antoisa paikka kuin köysillä ja jääraudoilla varustautuneille backcountry-jermuille.

  23.2.2013 klo 18.15 #13356

  saara
  Editor

  Laskettin reitti viime talvena oppaan kanssa, ihan mielettömän upea kokemus!

  9.1.2013 klo 12.16 #11056

  HemmoP

  ”Aiguille du Midiltä starttaa yksi maailman kuuluisimmista off-piste -reiteistä, Vallée Blanche, jolle kertyy pituutta lähes 24 kilometriä. Jos off-piste -laskusta ei ole kokemusta, on tarjolla kohtuuhintaisia vuoristo-opasryhmiä.

  Korkeuseroa laskulla on 2 807 metriä…”

  Aika kova jätkä pitää jo olla, jos ton korkeuseron meinaa saavuttaa. 2700m lienee suurimmalle osalle lähempänä totuutta.

Kommentoi ja kysy kohteesta

Vastaa aiheeseen: Chamonix
Tietosi:


<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>