La Grave

Foorumit Kohteet Ranska La Grave

Aihe sisältää , 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  ex-grave 3 vuotta, 8 kuukautta sitten.

 • Käyttäjä
  Viestit
 • 16.12.2013 klo 15.48 #24278

  ex-grave

  Kysyvä ei tieltä eksy. Karttaan katkoviivoilla merkattuja reittejä pystyy normaalilla järjellä ja havaintokyvyllä varustettu ihminen laskemaan ihan hyvin ilman opasta. Hyvällä näkyvyydellä suunnistaminen ei mielestäni ole perusreiteillä ongelma ja porukkaa on aina sen verran liikenteessä, että epäröidessä voi kysyä.
  Chancelin puolella kannattaa pysyä ensimmäisellä kerralla laskijan vasemmalla (katkoviivan mukaisesti). Oikealla laidalla tulee vastaan Puyvachierin lätäkkö, jolle laskee pari noin 40-asteistä ränniä ja yksi hieman loivempi. Hyvällä lumella eivät ole pahoja, mutta jääkelillä ilkeitä.

  24.11.2013 klo 19.36 #23288

  anttihurskainen
  Administrator

  Moikka Milla, juttelin tällä viikolla La Graven -kävijän kanssa ja yleiskommenttina oli, ettei kannata lähteä kokeilemaan ”kartalla pysymistä” ja osaamistaan, jos ei ole täysin varma, että homma on itsellä hanskassa. Sen verran vaativa kohde on kyseessä.

  Paikallisosaamista löytyisi esimerkiksi Rasmukselta: http://www.lumipallo.fi/vuoristooppaanarki/ – kannattanee kysellä tarkemmin suoraan aidosti kohteen tuntevalta lisätietoa, jos jokin asia mietityttää. Mielestäni ammattitaitoisen oppaan palvelut ovat hyvin sijoitettua ja käytettyä rahaa.

  24.11.2013 klo 1.08 #23273

  Milla

  Heips, meitä lähtee kaksi lyhyemmällä offarikokemuksella varustettua pariskuntaa. Olemme kaikki laskeneet enimmäkseen rinteen puolella. Lumivyörypiipparit yms. kaikilta löytyy kyllä, mutta emme halua riskipaikoille mennä.

  Tietysti oppaan hankkiminen auttaisi asiaan, mutta yritetään selvitä reissusta edullisemmin. Eli jätetään väliin ne paikat, joihin ei ilman opasta uskalla mennä.

Kommentoi ja kysy kohteesta

Vastaa aiheeseen: La Grave
Tietosi:


<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>