Livigno

Foorumit Kohteet Italia Livigno

Kommentit kohteesta

Aihe sisältää , 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  LS |O_O| 9 kuukautta sitten.

 • Käyttäjä
  Viestit
 • 26.12.2016 klo 23.36 #184026

  LS |O_O|

  Oiva paikka, jossa kyllä saa viikon kulumaan. 6 päivän lipulla pääsee bussilla Bormioon ilmaiseksi.

  Autolla Milanosta matka on siedettävä, vasta aivan lopputaival serpentiiniä. Autolla myös näppärä piipahtaa St Caterina ja St Moritz päiväretkillä. (6 päivän lipulla ilmaista)

  Elektroniikkaa ostaessa kannattaa huomioida Italian sisäinen valtiovarainministeriön tulli. Alkuperäiset boxit ja ylimääräiset läpyskät roskiin! ”mulla on ollut tämä aina…”

  Lentokenttää on, kuten kommentoitu, tässä esimerkki https://youtu.be/bE_ZeAl90dE
  mutta Mottolinosta Livignon puolelle on kyllä vauhtivetojakin.

  25.12.2016 klo 23.33 #184007

  simovunn
  Administrator

  Tutustuimme Livignoon St. Moritzista käsin maaliskuun jälkipuoliskolla 2016. Maksullisen tunnelin kautta ajoa tuli noin 1 h 15 min. Hinnakkaan Moritzin jälkeen Livigno tuntui hyvinkin edukkaalta syödä, juoda ja tehdä ostoksia. Livignon laakson verovapaus näkyy myös mukavasti loppuhinnoissa.

  Kylä on viihtyisä. Kylän ravintolat ja rinneravintolat jäivät mieleen paitsi asiallisten hintojen, myös makujen ja tunnelman puolesta. Hissit ovat nopeita, moderneja ja kohtuullisen jonottomia.

  Miinuspuolena monia alppikohteita vaatimattomammat korkeuserot ja rinteiden lentokenttämäisemmät profiilit. Parkkilaskijalle tarjontaa riittää keskivertoa enemmän.

  Livigno kuuluu samaan aurinkoiseen alueeseen kuin St. Moritz, sikäli puuteripäivät ovat harvemmassa. Kylän molemmin puolin sijaitsevat hiihtoalueet ovat myös sen verran tiuhassa rinteitä, että lähioffareita ei ole paljoa tarjolla. Hieman pidemmältä näytti joitakin lupaavia reittejä löytyvän.

  Hinta-laatusuhteeltaan Livigno on hyvinkin suositeltava kohde ainakin punaisten rinteiden ystäville. Täysimittaiset rinteet kun ovat Livignossa pääosin punaisia.

  10.4.2015 klo 17.17 #52561

  Unto

  Oltiin 9 viikolla täällä. Kelit vähän tuhruiset mutta laskemaan päästiin ihan mukavasti. Rinteet mukavan viettäviä punaisia molemmilla puolilla, Carosello alueena kuitenkin isompi. Maisemien puolesta alueen luulisi sopivan syvän lumen laskijoille, sen verran paljon ympärillä koskemattomia paikkoja. Meidän lento oli Milanoon, josta bussilla Bormion kautta Livignoon (Livigno express), kesto n. 4 tuntia suuntaansa. Rinneravintoloista vähän: sapuskat ihan ok, mutta ravintoloiden hölmö jonotus käytäntö ärsyttävä. Ensin jonotat kassalle maksamaan, matkan varrella tarjottavat ruuat esillä joista olisi pitänyt jonotuksen jälkeen muistaa mitä halusi tilata, tämän jälkeen jonotat juomatiskille ja ostat haluamasi juomat, tämän jälkeen menet kassalta saamasi lapun kanssa jonottamaan ruokia, jonotuksen määrästä päätellen olisi voinut luulla olevansa Neuvostoliitossa. Livigno hintatasoltaan suht edullinen, mutta ruokapaikkojen taso kylässä vaihtelee. Kulkeminen kylässä ilmaisilla busseilla helppoa, joskin bussit lopettivat liikennöinnin klo 18 jälkeen. Paikasta jäi ihan positiivinen maku.

Kommentoi ja kysy kohteesta

Vastaa aiheeseen: Livigno
Tietosi:


<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>