Luosto

Foorumit Kohteet Pohjois-Suomi Luosto

Kommentit kohteesta

Aihe sisältää , 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Teha 2 vuotta, 5 kuukautta sitten.

 • Käyttäjä
  Viestit
 • 13.3.2015 klo 16.47 #45812

  Teha

  Retkikartta.fi sivuston karttapohjassa tuo hämmentävä 3.s hissilinja näkyy vieläkin..

  2.3.2015 klo 14.45 #44244

  Teha

  Aikoinaan 90 luvulla myös 3:nen pitkän ankkurin omannut keskus, joka pärjää omaleimaisuudellaan.

  13 ja 17 rinteiden välissä meni 90-luvun alussa silloisen Suomen pisin hissi, mistä muistaakseni juttu myös Skimbaajassa (lehdet muuton jäljiltä laatikossa). Ilmeisesti kuitenkin liian kallis investointi saatuun etuun (lisä asiakkaat) nähden, sillä hävisi maisemasta kaiketi 2 kauden jälkeen.

  Mihin, se on mysteeri ellei sittin saanut uutta kotia Levin etelärinteeltä?

  Kylpylähotellin investoiminen lienee suurin syy menestykselle, sillä rinteet ei aivan huimia kuitenkaan ole, eikä niitä määrällisesti montaa löydy. Toisaalta niin lähellä Pyhää, että valikoimaa laskuihin saa helpolla, kunhan viittii ajaa väliä. Samoin Pyhä tuskin saa omaa kylpylää, kun Luostolle on niin lyhyt matka.

  Niinpä Pyhä/Luosto hissilippu-liitto mielestäni järkevämpi kuin Pyhä/Ruka, joka tosin tulee omistajapohjaisena luontaisetuna.

  Koska pienehkö paikka, pyrkii satsaamaan lähinnä sesonkiin, mistä johtuen viimeiset kokemukset 2002 tai 2003 joululta nihkeät, koska vain perhe/lastenhissi oli auki. Aurinkohissi pyörii normaalisti vain hiihtolomista eteenpäin.

  Toki hulabaloon puute varmistaa laskurauhan ja jonottomat hissit, mahdollista pääsiäisruuhkaa lukuunottamatta.

  10.4.2014 klo 11.32 #30212

  Kallis Hissi

  Päähissi rikki ja näin ollen muutamasta rinteestä vain osa käytössä mutta hissilipun hinnassa ei alennusta vaikka rinteistä/hisseistä 1/3 pois käytöstä … :(
  Mukavan malliset rinteet :)

Kommentoi ja kysy kohteesta

Vastaa aiheeseen: Luosto
Tietosi:


<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>