Pyhä

Foorumit Kohteet Pohjois-Suomi Pyhä

Kommentit kohteesta

Aihe sisältää , 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  teha 7 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

 • Käyttäjä
  Viestit
 • 25.4.2017 klo 12.05 #191394

  teha

  Harmi kuulla S.P., että tilanne on nykyään tuo.

  Harvakseltaan toki on muutenkin tullut Pyhällä käytyä, mutta toki jo pelkkää ”uutta” rinnekarttaa tutkaillen ymmärtää, ettei kaikki ole enää kuten ”vanhaan, hyvään aikaan”.

  Eipä Iso-Syöte uusine ”peltoineen”, joka on nimetty ”SAHARAksi” (”aavikko”, koska siellä ei koskaan ole ketään laskemassa) ole sen kummempi.

  Loistavat ”vanhan” LOTJA-hissin rinteet ”makaa” käyttämättöminä, koska ankkurissa ei ole ainuttakaan kapulaa, vaikka vaijeri onkin yhä paikoillaan.

  Kaikki kehitys ei ole askel parempaan.. =(

  26.3.2017 klo 19.36 #189254

  S.P.

  Pyhän tilanne ei ole laskettelijan kannalta likimainkaan niin auvoinen kuin tämä ilmeisen vanha arvostelu antaa ymmärtää:

  Huttu-Ukko on ollut hoitamatta viimeiset 3 tai 4 talvea ja on täysin laskukelvoton. Markkinoinnissa tätä kutsutaan ”luonnonlumirinteeksi”.

  Kultakeron hissi on aiempina vuosina ollut toiminnassa silloin tällöin ilmeisen näytösluonteisesti. Nyt (2017) sieltä on tuolitkin irroitettu ja arvelen, että tuo legendaarinen hissivanhus on päästetty lopullisesti eläkkeelle. Tämä on todella sääli, sillä Kultakeron rinteelle on surkea pääsy koska paluu takaisin huipulle edellyttää perherinteen hitaan ankkurin ja siirtymäreitin käyttöä jotta pääsee päähissille.

  Kilpalaskijat ovat varanneet Piste Palanderin. Tänäkin vuonna esim. Baltic Cup koko maaliskuun myöhempi puolisko. Koko rinne suljettu mattimeikäläisiltä. Eikä siinä edes vielä kaikki, saavat tehdä harjoitusratojaan muillekin rinteille, mukaanlukien joskus pohjoisrinteiden jyrkkään loppuosaan. Heille saatetaan myös avata hissit jo virallisia aikoja aiemmin jolloin kun itse pääsee rinteeseen viralliseen aikaan, on ne jo raavittu teräville viilloille.

  Normaalilaskijalle Pyhällä on siis oikeasti 2 hissiä: Pohjoisrinteen ankkuri ja päärinteiden tuoli. Päärinteiden vanha tuoli ja ankkurinpätkä ovat aivan turhia koska iso tuolihissi korvaa ne täysin ja tästä syystä ne eivät ole juuri joskaan käytössäkään.

  On sääli kuinka Kultakeron puoli rinteistä on jätetty lähes täysin käyttämättömäksi potentiaaliksi hoitamattomuuden ja hissittömuuden vuoksi.

  17.3.2015 klo 18.23 #46775

  kuusisto antero

  Paikkana rinteiden osalta hyvä. Kohdalleni osunut nyt parina kertana että pyhällä on ollut kisat joista tapahtumakalenterissa ei ole ollut mainintaa kun olen järjetellyt/varannut matkaa. Molemmilla kerroilla pettymys rinneyhtiön toimintaan on ollut valitettavasti suuri. Rinneyhtiö jolle valvonta kuitenkin ensisijaisesti kuuluu ei ole pystynyt puuttumaan kilpailuun osallistuvien menoon yleisillä rinteillä, onko edes halunnut ?
  Asia mietityttää siinäkin mielessä että muutkin lomalaiset ovat valittaneet menosta rinteillä kisojen aikana, tuloksen ollessa varovaisestikkin sanoen näkyviltä osiltaan olemattomattonta. Aiemmasta viisastuneena emme ottaneet lapsenlapsia mukaamme tälle matkallemme.
  Mielenkiinnolla odotankin rinneyhtiön suhtautumista vaatimukseeni hyvittää osan maksamastani hissilipusta jota en ole voinut hyödyntää täysimääräisesti vastoin palveluntarjoajan ennakkoilmoitusta, estehän ei ole muodostunut mistään luonnonvoimista vaan palveluntarjoajan tietoisesta toiminnasta.

Kommentoi ja kysy kohteesta

Vastaa aiheeseen: Pyhä
Tietosi:


<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>