Pyhä

Foorumit Kohteet Pohjois-Suomi Pyhä

Kommentit kohteesta

Aihe sisältää , 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  teha 7 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

 • Käyttäjä
  Viestit
 • 25.4.2017 klo 12.05 #191394

  teha

  Harmi kuulla S.P., että tilanne on nykyään tuo.

  Harvakseltaan toki on muutenkin tullut Pyhällä käytyä, mutta toki jo pelkkää ”uutta” rinnekarttaa tutkaillen ymmärtää, ettei kaikki ole enää kuten ”vanhaan, hyvään aikaan”.

  Eipä Iso-Syöte uusine ”peltoineen”, joka on nimetty ”SAHARAksi” (”aavikko”, koska siellä ei koskaan ole ketään laskemassa) ole sen kummempi.

  Loistavat ”vanhan” LOTJA-hissin rinteet ”makaa” käyttämättöminä, koska ankkurissa ei ole ainuttakaan kapulaa, vaikka vaijeri onkin yhä paikoillaan.

  Kaikki kehitys ei ole askel parempaan.. =(

  26.3.2017 klo 19.36 #189254

  S.P.

  Pyhän tilanne ei ole laskettelijan kannalta likimainkaan niin auvoinen kuin tämä ilmeisen vanha arvostelu antaa ymmärtää:

  Huttu-Ukko on ollut hoitamatta viimeiset 3 tai 4 talvea ja on täysin laskukelvoton. Markkinoinnissa tätä kutsutaan ”luonnonlumirinteeksi”.

  Kultakeron hissi on aiempina vuosina ollut toiminnassa silloin tällöin ilmeisen näytösluonteisesti. Nyt (2017) sieltä on tuolitkin irroitettu ja arvelen, että tuo legendaarinen hissivanhus on päästetty lopullisesti eläkkeelle. Tämä on todella sääli, sillä Kultakeron rinteelle on surkea pääsy koska paluu takaisin huipulle edellyttää perherinteen hitaan ankkurin ja siirtymäreitin käyttöä jotta pääsee päähissille.

  Kilpalaskijat ovat varanneet Piste Palanderin. Tänäkin vuonna esim. Baltic Cup koko maaliskuun myöhempi puolisko. Koko rinne suljettu mattimeikäläisiltä. Eikä siinä edes vielä kaikki, saavat tehdä harjoitusratojaan muillekin rinteille, mukaanlukien joskus pohjoisrinteiden jyrkkään loppuosaan. Heille saatetaan myös avata hissit jo virallisia aikoja aiemmin jolloin kun itse pääsee rinteeseen viralliseen aikaan, on ne jo raavittu teräville viilloille.

  Normaalilaskijalle Pyhällä on siis oikeasti 2 hissiä: Pohjoisrinteen ankkuri ja päärinteiden tuoli. Päärinteiden vanha tuoli ja ankkurinpätkä ovat aivan turhia koska iso tuolihissi korvaa ne täysin ja tästä syystä ne eivät ole juuri joskaan käytössäkään.

  On sääli kuinka Kultakeron puoli rinteistä on jätetty lähes täysin käyttämättömäksi potentiaaliksi hoitamattomuuden ja hissittömuuden vuoksi.

  17.3.2015 klo 18.23 #46775

  kuusisto antero

  Paikkana rinteiden osalta hyvä. Kohdalleni osunut nyt parina kertana että pyhällä on ollut kisat joista tapahtumakalenterissa ei ole ollut mainintaa kun olen järjetellyt/varannut matkaa. Molemmilla kerroilla pettymys rinneyhtiön toimintaan on ollut valitettavasti suuri. Rinneyhtiö jolle valvonta kuitenkin ensisijaisesti kuuluu ei ole pystynyt puuttumaan kilpailuun osallistuvien menoon yleisillä rinteillä, onko edes halunnut ?
  Asia mietityttää siinäkin mielessä että muutkin lomalaiset ovat valittaneet menosta rinteillä kisojen aikana, tuloksen ollessa varovaisestikkin sanoen näkyviltä osiltaan olemattomattonta. Aiemmasta viisastuneena emme ottaneet lapsenlapsia mukaamme tälle matkallemme.
  Mielenkiinnolla odotankin rinneyhtiön suhtautumista vaatimukseeni hyvittää osan maksamastani hissilipusta jota en ole voinut hyödyntää täysimääräisesti vastoin palveluntarjoajan ennakkoilmoitusta, estehän ei ole muodostunut mistään luonnonvoimista vaan palveluntarjoajan tietoisesta toiminnasta.

  15.9.2014 klo 18.31 #35506

  Tuulikki Väinämö

  Mukava kohde myös perheille. Kymppivuotiaille löytyi monta kivaa rinnettä ja muutakin mukavaa aktiviteettia (esim. Luontokeskus). Kovalla tuulella tuolihissi ei toiminut.Ravintolatarjontaakin löytyi,, plussat haukiburgerista. Hyvät latureitit myös. isokuruun hiihtäminen umpihangessa oli hieno elämys.

  31.12.2013 klo 7.37 #25004

  Aila Kuparinen

  Murtomaahiihdolle soveltuvia latuja löytyy hyvin.

  17.12.2013 klo 10.52 #24320

  anttihurskainen
  Administrator

  Terveiset Pyhältä! Viikolla nro 50 kelit olivat todella vaihtelevat, maanantaina 9.12. -32 astetta pakkasta ja keskiviikkona 11.12. +5 astetta lämmintä. Lisäksi erittäin kova tuuli (huipulla parhaimmillaan lähes 30m/s) piti tuolihissejä kiinni.

  Rinteistä oli auki lähinnä Polar- ja Perherinteet. FIS-rinnettä käyttivät pääsääntöisesti etelän alppihiihtoseurat sekä iso harjoitusryhmä myös Japanista.

  Offareille ei ollut vielä asiaa, sen verran vähän lunta. Offarin tapaista pääsi tosin laskemaan Kultakeronrinteessä eli vanhan tuolihissin rinteessä yhden laskun verran.

  15.12.2013 klo 22.31 #24205

  simovunn
  Administrator

  Pyhä lukeutuu omien Lappi-suosikkien joukkoon mainioiden offareiden ja rinneprofiiliensa vuoksi.

  Jo pelkästään Pyhän Jacksonin aluetta jaksaisi sahata useampia päiviä. Kolutumpaa, mutta muuten yhtä hauskaa maastoa on hotellin yläpuolisessa metsässä. Lyhyempää mutta haastavampaa offarilaskua pääsee veivaamaan Saunakurulla ja Aittokurulla.

  Lisää Pyhän lähioffareista: http://www.nietos.fi/2011/10/nietoksen-lahioffarit/

  Ensi kerralla pitää tutustua itselleni vielä tuntemattomaan Ukonhatun maastoon (yllä olevan linkin takaa löytyvällä kartalla 6 & 7). Onko jollakulla kokemuksia näistä maastoista? Ainakin Isokurun Ukonhatun puoleinen seinämä näyttää yhtä jyrkälle kuin Kultakeron puoli. Ja ilmeisen herkkä vyörymään.

  SKI-INNclusive -paketit edustavat selkeästi Lappiin kaivattua uutta asiakaslähtöistä tuotteistusta.

  11.10.2012 klo 9.17 #4659

  Keskustelut, kysymykset, vinkit ja kommentit kohteesta
  http://www.lumipallo.fi/hiihtokeskukset/suomi/pohjois-suomi/pyha/

Kommentoi ja kysy kohteesta

Vastaa aiheeseen: Pyhä
Tietosi:


<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>