Ruka

Foorumit Kohteet Pohjois-Suomi Ruka

Kommentit kohteesta

Aihe sisältää , 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Jansku 1 kuukausi, 2 viikkoa sitten.

 • Käyttäjä
  Viestit
 • 4.10.2017 klo 0.02 #196059

  Jansku

  Nyt kun on mittavat Gondoli-suunnitelmat jne niin talvijärven rantaan Pessarin huipulta pari kunnon laskettavaa leveää baanaa ja jos halutaan numeroita niin Rukan huipulle korotus ja maastonmuokkauksella tehdään laskettava ”rinne” Pessarin ala-asemalle asti esim juuri Pessarin mustan kautta, silloin saadaan oikeasti yli 200m korkeusero ja myös rinteen pituudeksi tulee 1500m helposti. Kelorinteen kun sais venytettyä sillalla tien yli ja seuraavaan monttuun asti vanhan Esukinmäen ala-aseman tienoille, siinä olisi ihan laskettava mäki siinäkin. Ruka tarvitsee laskettavaa baanaa. Toki metsälaskualueet on plussaa mitä nyt on kehitetty. Valtavaara kans tekoon.

  15.1.2017 klo 16.10 #184718

  HL

  Ihan mukavat puitteet parin päivän lasketteluun löytyy Rukalta. Kylä on hyvä, Rukahovista kohtuuhintainen huone ja homma toimii. Rinteet ovat tietty se Rukan suurin ongelma, toki olemassa olevat puitteet on hyödynnetty hyvin, mutta kyllä toisena laskupäivänä alkaa jo tympiä. Tuo 201m korkeusero on kyllä vitsi, Ruka Expressin ala-asemalla lukee hissin korkeuseroksi vajaa 180m. Hissit ovat Suomen parhaimmistoa, melkein kaikkiin rinteisiin pääsee mukavasti tuolilla.

  Eturinteet ja Kelo ovat muuten hyviä, mutta kovin lyhyitä ja erityisesti Kelolla jyrkkä loppuu kuin seinään, olisi paljon parempi jos parkkipaikan poistaisi ja pidentäisi hissiä jolloin jyrkällä voisi päästellä vapaammin. Sama ongelma on vähän Eturinteidenkin kohdalla. Vuosselin yläosa on ihan mukavaa, mutta alaosa on sitten toivottoman loivaa. Saarua ja Masto ovat kanssa ihan OK kruisailumäkiä, mutta pituus loppuu kesken. Pessari on ehkä paras ja monipuolisin rinne. Parkkilaskijalle Rukalla on maailmanluokan suorituspaikat, metsälaskuakin löytyy jonkinverran. Toivottavasti uusien hissien myötä saataisiin lisää laskettavaakin, sillä kapasiteetin kasvu aiheuttaa lisää ruuhkia rinteisiin. Saisikohan Pessarin huipulta Talvijärven suuntaan pari jyrkkää rinnettä?

  Kokonaisuutena Ruka on mukava viikonloppukohde varsinkin hyvässä seurassa. Pidemmät reissut suuntaan muualle. Rinteiden puolesta mm. Tahko, Iso-Syöte ja melkein Himoskin voittavat.

  10.12.2016 klo 12.10 #183672

  Ilmari67

  Jos kaipaatte haastetta rinteeseen, vaihtakaa lumilautaan

Kommentoi ja kysy kohteesta

Vastaa aiheeseen: Ruka
Tietosi:


<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>