Ruka

Foorumit Kohteet Pohjois-Suomi Ruka

Kommentit kohteesta

Aihe sisältää , 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  HL 5 kuukautta, 1 viikko sitten.

 • Käyttäjä
  Viestit
 • 15.1.2017 klo 16.10 #184718

  HL

  Ihan mukavat puitteet parin päivän lasketteluun löytyy Rukalta. Kylä on hyvä, Rukahovista kohtuuhintainen huone ja homma toimii. Rinteet ovat tietty se Rukan suurin ongelma, toki olemassa olevat puitteet on hyödynnetty hyvin, mutta kyllä toisena laskupäivänä alkaa jo tympiä. Tuo 201m korkeusero on kyllä vitsi, Ruka Expressin ala-asemalla lukee hissin korkeuseroksi vajaa 180m. Hissit ovat Suomen parhaimmistoa, melkein kaikkiin rinteisiin pääsee mukavasti tuolilla.

  Eturinteet ja Kelo ovat muuten hyviä, mutta kovin lyhyitä ja erityisesti Kelolla jyrkkä loppuu kuin seinään, olisi paljon parempi jos parkkipaikan poistaisi ja pidentäisi hissiä jolloin jyrkällä voisi päästellä vapaammin. Sama ongelma on vähän Eturinteidenkin kohdalla. Vuosselin yläosa on ihan mukavaa, mutta alaosa on sitten toivottoman loivaa. Saarua ja Masto ovat kanssa ihan OK kruisailumäkiä, mutta pituus loppuu kesken. Pessari on ehkä paras ja monipuolisin rinne. Parkkilaskijalle Rukalla on maailmanluokan suorituspaikat, metsälaskuakin löytyy jonkinverran. Toivottavasti uusien hissien myötä saataisiin lisää laskettavaakin, sillä kapasiteetin kasvu aiheuttaa lisää ruuhkia rinteisiin. Saisikohan Pessarin huipulta Talvijärven suuntaan pari jyrkkää rinnettä?

  Kokonaisuutena Ruka on mukava viikonloppukohde varsinkin hyvässä seurassa. Pidemmät reissut suuntaan muualle. Rinteiden puolesta mm. Tahko, Iso-Syöte ja melkein Himoskin voittavat.

  10.12.2016 klo 12.10 #183672

  Ilmari67

  Jos kaipaatte haastetta rinteeseen, vaihtakaa lumilautaan

  2.11.2016 klo 14.11 #183299

  Jansku

  Haastavan laskettavan puute ja puuttuvat metrit on Rukan ongelma. Siellä on kaikki muu paitsi mäki. Rinteet kapeita rännejä joissa ei nykysuksien vauhdilla pysty turvallisesti nauttimaan pitkistä käännöksistä. Ainoa rinne jossa saisi kunnolla vauhtia Eturinteen lisäksi on Kelo jossa siinäkin on jarrutusalue uhrattu parkkipaikaksi joten eipä onnistu siinäkään. Vuosseli on liian loiva ja Saarua samaten. Pessari liian kapea ja sen ainoa motiivi onkin kuljettaa Monomestaan. :)
  Pessarin huipulta suoraan talvijärven rantaan tulisi kunnon jyrkkä rinne hyppyrimäkien välistä jossa olisi kohtuudella metrejäkin. Se että Ruka ilmoittaa 201m on höpöpuhetta, ainakaan metrit ei ole laskettavissa kerralla vaan on varmasti huipulta FIS rinteen puisen lähtölavan huipulta Pessarin ala-asemalle. Oikeat laskettavat metrit ovat luokkaa 180m eli esim selvästi Paljakkaa vähemmän. Monipuolinen keskus silti omine puutteineen ja kauden pituudesta plussaa.

Kommentoi ja kysy kohteesta

Vastaa aiheeseen: Ruka
Tietosi:


<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>