Laskureissut, Varusteet

Viimeinen pohjallinen uunista ulos

Julkaistu: 31.12.2014

Kun ennen joulua uunissa muhivat kinkut ja kumppanit, niin välipäivinä oli hieman vähärasvaisemman tuotteen vuoro. Uuniin nimittäin sujahtivat FootBalancen Ski Sport QuickFit – pohjalliset, jotka lämmityksen jälkeen ovat muotoiltavissa yksilöllisesti omien jalkojen mukaan.

Blogiyhteistyön kautta testattavakseni saapuneet pohjalliset kolahtivat postiluukkuuni jo ennen joulua, mutta tuona saapumispäivänä olin jo lähdössä kohti Vuokattia, enkä silloin uskonut ehtiväni muotoilemaan pohjallisia. Tosin nyt tiedän, että aika olisi kyllä tuolloinkin muotoiluun riittänyt. Lämmitykseen meni noin kolme minuuttia, minkä jälkeen sujautin pohjalliset monoihin ja tepastelin monoilla viisi minuuuttia. En ainakaan tällä hetkellä tunne nopeampaa ja helpompaa tapaa saada täysin omien jalkojen mukaan räätälöidyt pohjalliset. Kertokoon se, joka tuntee.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kuten jo maalaisjärkikin sanoo, yksilöllisesti muotoiltujen pohjallisten ideana on parantaa istuvuutta ja mukavuutta, antaa tukea sekä asettaa jalka oikeaan asentoonsa. Mutta onnistuinko minä auttavilla kotikokin taidoillani luomaan tuota ideaa toteuttavat pohjalliset? Vastauksen saamiseksi lähdin käymään Ounasvaaralla.

Jo monoilla kävellessäni huomasin, kuinka Ski Sport QuickFit – pohjalliset toivat aivan uudenlaista tukea ja mukavuutta erityisesti jalkojen holvikaarten alueelle ja sama tunne vain vahvistui laskiessani Ounasvaaran hyväkuntoisia rinteitä. Talven edetessä Ounasvaarakin on saanut luontoäidin sekä myös tykkien avustamana hyvin lunta rinteisiinsä. Laskettavana on tällä hetkellä neljä rinnettä kahdeksasta. Myös joulua sekä uutta vuotta juhlistavat turistit ovat löytäneet paikalle ja hiihtokeskuksessa kuuleekin melkein enemmän muita kieliä kuin suomea.

Kun pohjallisten ensitestaus oli ohi, odottelin jännityksellä, ilmaantuuko kroppaani illan tai seuraavan päivän aikana lieviä lihaskipuja, joista pohjallisten pakkauksessa varoitellaan. No, ei ilmaantunut ei. FootBalancen Ski Sport QuickFit – pohjalliset saavat siis kunnian jatkaa monoissani ja niiden tyytyväinen omistaja taas voi rauhassa jatkaa laskujaan. Loppu hyvin, kaikki hyvin.