Laskureissut

Nyt laitetaan asanat kuntoon

Julkaistu: 26.2.2015

Sanotaan, ettei vanha koira opi uusia temppuja. Nyt on jälleen hyvä tilaisuus osoittaa tuo sanonta vääräksi kaikin tavoin. En tosiaan ole koira enkä järin vanhakaan, ja olen päättänyt oppia uuden tempun tai pikemminkin lajin – nimittäin joogan.

Mahdollisuuden päästä sukeltamaan joogan maailmaan minulle Lumipallon bloggaajana tarjosi Levillä toimiva KuruYoga. Lisäksi kun  joogaan yhdistetään vielä yrityksen kustantama majoitus ja hissiliput, en voinut antaa tarjouksen livahtaa sormistani. Yksin ei kuitenkaan ole  mukava matkustaa, joten mukaan ensi viikolla koittavalle reissulle houkuttelin opiskelukaverini Niklaksen. Saadaan tähänkin blogiin joskus vähän miehistä näkökulmaa.

Ennen reissua laitoimme viisaat päämme yhteen ja pohdimme ensinnäkin, mitä tiedämme Levistä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Oikeastaan lähes kaiken. Varsinkin Niklas on kaiken Levillä nähnyt ja kokenut kettu enkä minäkään aivan ensimmäistä kertaa ole lähdössä kyseiselle tunturille. Ihan ulkomuistista ei gondolihissin pituus sentään löydy, mutta Levin monipuoliset sekä haastavat rinteet ovat jääneet mieleen yhtenä Suomen parhaista.

Tällä hetkellä rinteistä on auki täydet 43/43, joten laskettavaa pitäisi riittää. Pientä hifistelyäkin Levi tarjoaa nykyään, kun hissirepertuaariin on lisätty lämmitetty tuolihissi. Vuoden turhakeäänestys, täältä tullaan.

No ei vaan, ymmärrän kyllä lämmitetyn hissin mukavuudet erittäin tuulisella tai kylmällä säällä. Onneksi sellasia ei näyttäisi olevan tulossa, mikäli on norjalaiseen sääpalveluun yr.no uskomista. ( Unohtakaa Foreca Lapin osalta, yr.no sen olla pitää. ) Pikkupakkasta ja pilvipoutaa – kelpaa.

Toinen miettimämme kysymys kuului, mitä tiedämme joogasta. … Syvä hiljaisuus. Ainakin joogaliikettä kutsutaan asanaksi. Sitä kysytään usein ristikoissa.

Jooga on siis meille molemmille todellinen mysteeri ja ennakko-odotuksemme lajista pohjautuvat lähinnä mielikuviin. Epätietoisuus ei kuitenkaan vähennä intoamme päästä kokeilemaan asanoita, päinvastoin. Lihaksiston uudenlainen venytys ja rentoutus ovatkin todella tervetulleita rankan laskupäivän jälkeen sekä lomassa. Itse olen ainakin jämähtänyt niihin samoihin venytyksiin, joita olen tehnyt jo lasten liikuntaleikkikoulusta lähtien.

Aivan perinteisestä joogasta ei tosin tule olemaan kysymys, sillä KuruYoga on erikoistunut hot joogaan eli joogaan normaalia lämpimämmässä harjoitussalissa. Erilaisia tunteja on aktiivisemmista ”kuntoilutunneista” rauhallisempiin ja palauttavampiin venyttelyihin. Tuntien varaamisesta saattakin muodostua reissun haastavin vaihe: kaikki tunnit vaikuttavat mielenkiintoisilta ja mahdollisimman montaa olisi mukava käydä kokeilemassa, mutta toisaalta rinteeseenkin pitäsi ehtiä. Ensi viikolla siis lasketaan ja joogataan Levillä kuin viimeistä päivää.

Avainsanat:
, ,