Yleinen

Luoston valloitus häämöttää

Julkaistu: 19.12.2013

Joulu tulla jolokuttaa. Ja tunturin valloituksemme vielä sitäkin nopeammin! Lauantaina olisi lähtö. Meidän viimeisimmästä talvisesta Lapin reissusta onkin vierähtänyt jo aika tarkalleen 3 vuotta. Huh! Tällöin hengailimme joulun Levillä. Nyt valloitettavana on Luosto! Ja Pyhä siinä vieressä. Kummassakaan emme ole käyneet kuin syksyllä, joten siistiä päästä korkkaamaan pari ihan uutta paikkaa samalla kertaa, ja ski.fi -korttikin pääsee heti tositoimiin. 😉 Laskukauden avaus siis lähestyy meilläkin kovaa vauhtia!

Joulu Lapissa on unelmana joka vuosi. Siellä on lunta, siellä on pakkasta (toivottavasti tänäkin vuonna) ja pimeyskin luo vaan tunnelmaa! Harmi vaan, että sesonkiaikana on sen verran kallista, ettei tätä unelmaa aina ole mahdollista toteuttaa. Nyt reissun mahdollistaa iso lössi Venlan perhettä ja sukulaisia, jotka majoittuvat jouluksi saman katon alle Luostolle. Isoon mökkiin mahtuu, eikä yksittäiselle henkilölle jää tällöin kovin suurta summaa viikon reissusta maksettavaksi. Vähän niinkun sukulaisten siivellä siis!

Välineetkin tuli eilen huollosta, joten nyt on sukset kunnossa! Näillä sitä sitten mennään:

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Meidän bleidi-perhe vasemmalta: pikku-velit, jotka ovat jo bleidi-mittakaavallakin lyhyet ja tiimalasiset. Nämä yksilöt on löydetty kirpputorilta hintaan 15 euroa. Kunto ihan ok, mutta näillä laskeminen jäi viime talvena vähemmälle; ovat nimittäin aika haastavat varsinkin vähän jyrkemmissä rinteissä, sillä kanttia ei paljon ole. Mainiot temppusukset kuitenkin! Keskellä sitten perheet äitit: Ollin vanhat bleidit yli kymmenen vuoden takaa. Uutena ostetut (isin ostamat) Fischerit olivat siihen aikaan suosiossa, ja noita samoja suksia näkee yllättävän usein edelleenkin. Venlan suosikit; ei liikaa tiimalasia, eikä taka-tippiä. Loitavat metsässä! Ja vielä viimeisimpänä oikealla: bleidiperheemme kasvoi viime talvena iso-isillä, jotka saimme käytettynä (ts. lähes käyttämättöminä) pilkkahintaan 30e. Sukset ovat 99 senttiä pitkät, eli pisimmät virallisesti bleideiksi kutsuttavat sukset. Olli on tykännyt laskea näillä, sillä kanttia löytyy vähän enemmän jyrkempiinkin rinteisiin.

Sitten monot:

Näistä nyt ei ole muuta sanottavaa kuin että Venlan Headit (oikealla) ostettiin Levin Inter-Sportista juurikin silloin 3 vuotta sitten. Monot ovat vanhat hyväkuntoiset vuokramonot, ja kustansivat meille 20 euroa. Ei paha! Ollin monot taas on vanhat ja painavat ja kalliit.

Sittenpä vielä kypärät (maksaneet 40 ja 60 e alennuksesta) ja lasit (mistä lie), ja se meidän ainut hifistelyväline: GoPro Hero 3! Puolitoista vuotta tätä himoittiin, mutta ei ollut varaa hankkia. Mutta nyt vihdoin hinnan tiputtua alle 300 euroon löytyikin veronpalautuksille yllättäen käyttöä 😀 Tulevalta reissultakin luvassa siis videomateriaalia!

Pakkaaminen alkaa . . . NYT! Joten lisää kuulumisia tulee sitten Luostolta (toivon mukaan). Jos ootte kokeneita (tai vähemmän kokeneita) Luostolla ja Pyhällä kävijöitä, niin vinkkejä rinne-elämään liittyen otetaan vastaan: parhaat mäet? Luoston mustien vaativuus? Mielipiteet? Muut aktiviteetit?

Kiitos ja kumarrus, ja kohta sitä mennään!

-O&V