kesä, lumilautailu, matkustus, ranska, Yleinen

Lumilautailua kesällä

Julkaistu: 11.7.2016

Muualla lumien jo sulattua, pääsee kesäkaudella laskemaan Ranskan Tignesissä, ylhäällä Glacierissä. Vuoren sisällä kulkeva juna Funiculare, joka vie laskettelijat ja lautailijat ylhäälle Glacieriin, sijaitsee Val Claretin kylässä. Kesäkaudella hissit ovat auki 25.6. – 7.8. Vaikka lunta ylhäällä onkin, aurinko sulattaa lumen aamupäivän aikana sohjoksi, joten hissit ovat auki kello 7:15 aamusta yhteen iltapäivällä. Kesän hiihtopassien hinnaston näet täältä.

 

Meidän matka alkoi Heathrowin kentältä Brittish Airwaysillä suoralla lentolla Sveitsin Geneveen, joka kesti vähän reilun tunnin ja vartin. Matka Genevestä Tignesiin kestää liikenteestä riippuen noin kolmisen tuntia. Meidän matkapakettiin kuului kuljetus kentältä ja takaisin, muuten olisi varmaan auton vuokraus tullut kyseeseen. Yövyimme todella viihtyisässä ja mukavassa hotellissa nimelta Les Melezes, joka sijaitsi Les  Boissessa. Ilmaisia busseja kulkee kylien ja Val Claretin välillä, mutta jos meillä ei olisi ollut kuljetusta edestakaisin joka päivä, haluaisin varmaan käytännön syistä yöpyä Val Claretissa. Bussit lähtivät välillä ennen lähtöaikaa, ja niitä kulki melko harvakseltaan. Mikään ei harmittaisi enemmän kuin lyhyeksi jäänyt laskupäivä huonojen bussiyhteyksien takia.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Les Melezes oli viihtyisä hotelli

Alpit ovat kauniit kesäkaudella

Meidän reissu sisälti viisi päivää laskemista Simon Cooken ohjauksessa, jota voin kyllä lämpimästi suositella! Simon pitää lumilautailukursseja ja -tunteja Tignesissä, sivut löydät Rebel Alliance Snowboarding. Pidän itseäni keskitasoisena laskijana, joka ei kaadu enää joka mutkassa ja osaa vähän parkia ja powderia. Mutta voin kyllä sanoa että jo viisi päivää Simonin ohjauksessa paranti peruslaskemista huomattavasti! En ole ottanut elämässäni yhtään lumilautailutuntia, joten olin itsekin tietoinen että laskutavassani on varmasti virheitä korjattavaksi. Videoanalyyseistä laskupäivän jälkeen oli eniten hyötyä, koska siinä näki konkreettisesti mikä laskuasennossa oli vikana, ja Simon osasi hyvin selittää miten sitä pitäisi korjata. Meitä oli ryhmässä yhteensä viisi, juuri sopiva määrä että oli mukavaa ja rentoa laskemista yhdessä, mutta samalla sai tarpeeksi yksillöllistä palautetta omasta laskusta.

Jos Tignesiin päätyy kesällä, ei kannata jättää väliin kaikkia muita aktiviteetteja mitä paikka tarjoaa kesällä. Monet hissit kulkevat ylös kesälläkin, mikä mahdollistaa alamäkipyöräilyn ja patikoinnin vuorilla. Tignes tarjoaa kesäaikaan ratsastusta, koskenlaskua, golfia, minigolfia, ammuntaa, jousiammutaa, seikkailua puissa ja paljon muuta, mutta tietenkin vasta aamupäivän laskujen jälkeen 😉

seikkailupuisto

Lisätietoa Tignesistä ja sen monista kesäaktiviteeteistä löytyy esimerkiksi seuraavilta sivustoilta:

Tignes Spirit

Tignes.co.uk

Tignesnet

Mountainsun