lumilautailu, matkustus, puuteri, ranska

Tignes – avoin maailma

Julkaistu: 12.2.2017

Juuri kotiuduttu kahden viikon Tignesin matkasta, jossa koettu flunssainen alku, blue bird-päiviä, koskemattomia puuteririnteitä ja vähän freestyle-laskemistakin. Tignes on alueena valtava, joten laskettavaa riittää niin off-pisteillä kuin hoidetuilla rinteilläkin. Pääsimme laskemaan puuterilumilla viikon, kun olimme Rebel Alliance Snowboarding järjestämällä kurssilla. Simon vei meidät turvallisesti moniin paikkoihin joihin emme olisi muuten osanneet tai uskaltaneet muuten mennä, ja ehdottoman tärkeän lisävarusteen kanssa: lumivyöryrepun. Tarkoituksena olisi ostaa oma reppukin, mutta halpoja ne eivät ole.

Simon tutkimassa reittiä.

White lines.

Ryhmä innokkaana laskemaan.

Pakollinen mountain selfie.

Puuteri pöllyää.

Vuokrasin ihan näitä päiviä varten Burtonin puuterilaudan Barracudan, ja voin sanoa että eron huomasi kuin yöllä ja päivällä omaan Ride Hellcattiin verrattuna. Jospa sitä ostaisi itselle synttärilahjaksi oman laudan..

Bussia odottomassa.

Toisena viikkona kävimme muutaman kerran snowparkissa, ja tein elämäni ensimmäisen backside 360! Snowpark ei ole järjettömän suuri, mutta sieltä löytyy eritasoisille laskijoille melko hyvin hyppyreitä, sekä joitakin reilejä ja boxeja. Lisäksi kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa border crossia, mikä oli hauskaa.

Method ehkä jonain päivänä..

 

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Maisemat eivät paljoa parane.

Skimbaajat ja snoukkaajat vieri vieren.

Kokonaisuudessaan mahtava reissu! Vaikka olikin toinen kerta Tignesissä, löytyy sieltä aina paljon uutta, ja koska alue on niin suuri menee ensimmäinen kerta ihan pallo hukassa. Tässä vielä muutamia paikkoja joissa suosittelen käymään, jos olet suuntaamassa Tignesiin laskettelemaan:

 

The Jam Bar on aivan Palafour hissin vieressä, pieni mutta viihtyisä pubi. Halusitpa siemailla aamukahvin rinteen kupeessa, syödä maittavan pasta-annoksen lounaaksi tai nauttia huurteisen oluen rinnepäivän jälkeen, on Jam Bar hyvä valinta. Joinakin iltoina omistaja soittaa livemusiikkia ja seitsemän jälkeen tarjoillaan myos päivällistä. Pasta-annos on noin 12 euroa, iso olut 6 euroa.

 

Tignes Cuisine on Maison De Tignesista katsoen oikealla kun lähtee kävelemään Lavachetiin päin. Viimeisenä iltana käytiin hakemassa Thai Currya, joka oli todella maittavaa ja annos oli reilun kokoinen. Voin suositella! Paikka on hyvin pieni, joten sopii ehkä paremmin take away -paikaksi, mutta sisällä on myos muutama asiakaspaikka. Curry riisillä tai nuudelilla maksaa noin 13 euroa. Vieressä on myos hyvin suosittu ja nuorekas Loop -baari, jonka terassi on usein täynnä hissien suljettua.

 

Le Lagon on spa ja uimahalli, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Le Lacissa, Maison de Tignesia vastapäätä. Spassa on höyrysauna, porealtaita, kylmäallas ja muutama suomalainen sauna sillä erotuksella, ettei löylyä saa heittää. Eli aika kuivakasta on. Ei mikään superhieno paikka, mutta laskupäivän jälkeen on ihan mukava lillua ja antaa lihasten rentoutua. Plussaa hienoista näkymistä. Kerta-ranneke on 12 euroa kun näyttää hiihtopassin. Ilman sitä 17 euroa, ja ovat myös tarkkoja sen kanssa, joten älä jätä eri takin taskuun!

 

La Queue de Cochon (suomeksi sian saparo) on laadukas illallispaikka Lavachetissa. Ulkoa vaatimattoman näköinen paikka avautuu sisällä todella viihtyisäksi ravintolaksi. Etuosassa on myos baari, jos pelkkä suu napsaa. Ruoka on todella hyvää, joten voin suositella! Hapla paikka ei kuitenkaan ole, silla kolmen ruokalajin menuu kahdelle ja viinipullon kanssa maksaa noin 110 euroa.
 
Tignes Spirit -puodissa on on myynnissä kaikki laskemiseen tarvittavat välineet. He myös vuokraavat suksi- ja lumilautasettejä. Kauppa sijaitsee Lavachetissa. Palvelu on ystävällista ja asiantuntevaa.

 

Jos olet pidemman aikaa tai tiedät useamman reissun olevan tulossa, suosittelen ostamaan Pass’Tignes -kortin. Sen voi tilata netistä samalla kun ostaa laskettelulipun. Kortti maksaa 10 euroa ja on voimassa 3 vuotta. Sillä saa 5% alennusta aikuisten täysihintaisista lipuista ja 10% lasten- ja nuortenlipuista. Lisäksi kortilla pääsee ilmaiseksi uimaan (ei spa) ja ilmaisen luistinvuokrauksen. Luistelu on Le Lacissa, muttei käyty kokeilemassa. Kenttä ei ole mikään kovin iso, mutta voi olla ihan hauskaa tekemistä varsinkin perheen pienemmille, jos laskettelu alkaa tympiä.