Uncategorized

Helsinki Surf Shop

Julkaistu: 28.3.2014

***Blogipostaus sisältää tuotesijoittelua***

No eipä ole tullut ihan turhaan hakattua päätä seinään neljännesvuosisataa näiden velttojen lökäpöksylajien parissa! Jokunen tovi sitten meikäläistä kysyttiin perusteilla olevaan Helsinki Surf Shopin (ent. Rip Curl Helsinki Store, jäljempänä HSS) tiimiin shop rideriksi – eli ilmeisesti tehtävänimike vapaalla suomennoksella “kaupparatsu”(?). Käytännössä homma pitää sisällään hesasurffishopin kamppeiden testailua ja satunnaista muuta skene-edustamista. Lauttasaarelaisen HSS:n katalogista tulee löytymään mm. Rip Curlin surffigearia, Starboardin SUPpailulautoja, purje- ja leijalautailukamaa, Carver Skateboardsin cruisereita, Statumin skedekampetta, Flown lumilautoja, siteitä, bootseja ja paljon paljon muuta mukavaa lautailulajien ystäville.

14/15 Flow Snowboards Black Out 159 NX2-GT siteillä

Hommaa käynnisteltiin viime viikolla kun kävin hyvän ystäväni ja tulevan tiimikollegan Maijan kanssa hakemassa HSS:stä pari Flown ensi kauden malliston pulkkaa testiin Talman aurinkoiseen kevätparkkiin. Itse halusin alle jotain all-around -tyyppistä parkki-/pipelaskuun kallellaan olevaa camberilautaa ja valikoimasta löytyikin sopivasti yksi Flown ensi kauden kaluston ykköstykki, 159-senttinen Black Out. Siteiksi valitsin kryptisesti nimetyt NX2-GT:eet, joissa baseplaten ja highbackin materiaalina on kevyt mutta kestävä alumiiniseos. Laudan profiili on Flown mukaan “POP-CAM” tarkoittaen periaattessa perinteistä camber-jalkavuutta, lisättynä muutamalla flät-spotilla. Vaikee selittää, kuva kertoo loput:

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Flown premiumluokan lautojen erikoisuutena on Augmented Base Technology, or “A.B.T.”, eli mallista riippuen 1-4 silikoni-inserttiä upotettuina lankun ytimen ja sintratun grafiittiseospohjan väliin. Pyrkimyksenä on luoda kolmiulotteinen pohjarakenne, joka kovassa vauhdissa vähentää laudan tärinää ja vaimentaa iskuja. Black Outissa näitä silikonimällejä on neljä kappaletta – kaksi etusiteen ja kaksi takasiteen alla pitkittäin lähellä kantteja. Mielenkiintoinen ratkaisu ja kun lisäksi laudan simppelin siistit grafiikat miellytti joten ei kai siinä, kamat kantoon ja siteitä ruuvaamaan jonka jälkeen nokka kohti aurinkoista Talmaa. Kuvia tuli Maijan kanssa ammuttua vähän sieltä ja täältä.

Parin rinnecruisingin jälkeen otin lämmöt päälle Talman piippua jumppaamalla. Yläkaareessa poppia tuntui ihan mukavasti löytyvän, jäykkyydeltään Black Out sijoittuu Flown malliston keskivaiheille.

 

Graffiittinen pohjamateriaali antaa hyvä kyydit myös flätillä, jolloin pienemmälläkin pumppauksella pääsee helposti kaaresta ilmaan.

Maijalla tyypattavana naisten parkkilauta Flow Silhoutte Minxin siteillä. Rockaavasta profiilista johtuen soveltuu Silhoutte paremmin parkissa neppailuun ym. snadiin jibautteluun. Välttämättä ei ehkä paras valinta kovavauhtiseen pipe-/rinnelaskuun mutta helppona parkkilautana kuulemma oikein sopiva.

Piipun sahaamisen jälkeen siirryttiin loikkimaan Talman hyppyrilinjalle. Hissicornerin ylittäminen normi parkkilautaani verrattuna hieman pidemmällä Black Outilla tuntui ländeissä vakaalta ja jämäkältä. Pituussuuntaista jäykkyyttä ja poppia lautaan on lisätty kahdessa sarjassa nosesta tailiin kulkevilla hiilikuitusäikeillä.

 

Silhouette siivitti Maijan lataamaan cornerin sivuländiin tyylikkällä mellakalla…

 

…sekä tällä jaappanilaisella otteella.

 

Huumorimielessä tuli laskukaverin mallia näyttäessä testailtua vieläkö kahden käden metukka löytyy temppusäkistä. Ikämiehen pakki ja jenkkakahvat haraa jämäkästi vastaan eli eipä näköjään tämän enempää enää taivu!

SUMMARY

Itselläni ei aiempaa kokemusta Flown kamppeista juurikaan ole. Parempi puoliskoni sen sijaan on jo usemman vuoden laskenut ko. lafkan siteillä, joiden käyttömukavuutta hän kyllä aina toisinaan on muistanut kehua. Siteiden uniikkina erikoispiirteenähän on Flown patentoima Speed Entry Power Triangle -systeemi, missä koivet ladataan siteeseen taaksepäin aukeavan high-backin kautta. Tällä ratkaisulla sidesysteemin sulkeminen ja avaaminen nopeutuu jonkin verran, kun ei joka kerta tarvitse väkertää erikseen perinteisten nilkka- ja varvassträppien kanssa. Puhtaana sidevalmistajana 90-luvun puolivälissä aloittaneen Flown ratkaisu edustaa edelleen todellista out-of-the-box -ajattelua, mutta pakko myöntää itse olleeni siteiden suhteen aiemmin hieman skeptinen – etenkin kun meikäläisen koivet tuppaa helposti normisiteissäkin puutumaan. Epäluuloilleni ei kuitenkaan löytynyt päivän päätteksi katetta, kunhan vaan sai siteiden säädöt kohdalleen. Taakse kallistuvan highbackin lisäksi siteet on varustettu myös perinteisillä pumpuilla ja sträpeillä joten käyttömukavuus on vähintäänkin perus sträppisiteiden luokkaa. Flown etuna on lisäksi vaikkapa takajalan nopea irroitus ja kiinnitys siteestä hissinousun ajaksi. 3D Fusion Power Strap tukee jalkapöytää tasaisesti normisiteitä pidemmältä matkalta, jolloin sidettä ei aina tarvitse edes tappiin saakka kiristellä. Helppoa ja nopeaa ja suosittelen kyllä ennakkoluulottomasti kokeilemaan!

Freestylelaskuun Black Out toimi Talman parkissa oikein hyvin mutta potentiaalia tuntuu riittävän enemmän myös aggressiiviseen eurocarving -pommitukseen. Omaan makuun 159cm oli Talmaan ehkä liian kookas, mutta lautaa tulee löytymään myös pituuksilla 153, 156 ja 162. Laudan kuljettaminen ja kantin vaihto puolelta toiselle sujuu Power Trianglen ansiosta vaivattomasti ja kuten todettua, grafiittinen pohja on todella liukas. Sen verran hauskasta combosta tässä on kyse, että kuluvan kauden luottoratsuni Ride DH on jäänyt viime kerroilla vähemmälle käytölle. Loppukaudesta kalustoa pääsee vielä testailemaan kertaluokkaa kookkammissa ja haastavammissa maisemissa, josta juttua sitten myöhemmin.

Flow Silhouette & Minx, Flow Black Out & NX2-GT, taustalla Talman ihQ oja. Hieno laskupäivä, kiitokset Flow ja Helsinki Surf Shop!