Uncategorized

Carver Skateboards @ Amsterdam

Julkaistu: 04.6.2014

Kausi paketissa ja pulkat narikassa mutta laudan päällä pönöttäminen se vaan ei ota loppuakseen. Kuluneen viikonvaihteen ja helatorstain mahdollistama miniloma hyödynnettiin pikavisiitillä Amsterdamiin ja reissulle keksin pakata mukaan myös Carver Skateboardsin citycruiserin. Tiedossa nimittäin oli jotta tuo eurooppalaisen suvaitsevaisuuden ja vapaamielisyyden kehto tarjoilee punaisten lyhtyjen ja kahvikauppojen lisäksi myös kilometritolkulla kävelykatuja sekä erinomaisen kevyen liikenteen verkoston pitkin poikin cityä. Pitkän linjan lumilautailijana (ja vielä pidemmän linjan skeittaajana) on itselleni rullalauta monesti se etevin tapa tutustua vieraan kaupungin sykkeeseen.

Kanaaleita ja Carvereita, kalusto lainassa Helsinki Surf Shopista

Carverilla – kuten monien muidenkin longboard/kruiseri -skenestä ponnistavien skedevalmistajien – kuningasajatuksenahan on aaltosurffauksen olemuksen ja fiiliksen simulointi kuivalla maalla. Viritelmiä on vuosien varrella kehitelty jos jonkinmoisia (123) osa paremmin, osa huonommin tässä surffi-imitaatiossa onnistuen. Damissa suoritettujen koeajojeni perusteella sijoittuu Carverin tuotokset ehdottomasti näihin ensinnä mainittuihin, osin erikoisesta trukkigeometriastaan johtuen minkä ansiosta laudan nose on todella nopea liikkumaan “kantilta kantille”. Tämä taas mahdollistaa etenemisen pumppauksen avulla, eli takajalalla ei välttämättä tarvitse lisävauhtia jatkuvasti edes potkia.

Kireä kuppi ilman vettä.

Ensivaikutelma Carverista oli alkuun pitkälti sama kuin jokunen vuosi sitten rullalautaslalomia harrastellessa – eli pienehkö dekki yhdistettynä hieman liian löysiin trukkeihin. Äkkiseltään erikoinen combo mutta muutaman pujottelu- ja pumppausharjoituksen jälkeen perstuntuma kuitenkin alkoi löytymään ja kapineen kanssa uskaltatui ihmisten ilmoille ja jopa skedeparkkeihin. Näppärän koon ja jo mainittujen spesiaalitrukkiensa ansiosta kääntyy Carver todella pienessä tilassa ilman wheelbiten vaaraa ja laudalla sai vauhtia surffityyliin pumppaillen jopa pieneen ylämäkeen.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Amsterdamissa matkalainen etenee kätevästi joko fillarilla tai skedellä tai molemmilla.

Pehmeät 70mm renkaat osoittautuivat erinomaiseksi valinnaksi Amsterdamin mukulakivisillä kaduilla ja kujilla kruisaillessa joten retkemme kolmantena päivänä liikuin ytimessä jo pelkästään skeittaamalla, vaimon sotkiessa hotellin lainafillarilla perässä. Hauska kapine siis ja mikäli tällainen kuivan maan surffisimulaatio kiinnostaa niin suosittelen ennakkoluulottomasti kyllä testaamaan. Itselleni jäi sen verran hyvät fiilikset Carverista että Suomeen palattuani kävin laudan kanssa saman tien vielä pienellä iltakruisailuilla suunnittelemani fillarilenkin sijaan.

Skeittaaminen – hieno tapa nähdä hienoja kaupunkeja.

AMS-HEL -lennolla oli sitten sopivasti pari tuntia aikaa tuhlattavaksi iPadin GarageBandin ja iMovien parissa:

 

 

Avainsanat:
, , ,