Uncategorized

Expoilinpa minäkin

Julkaistu: 05.11.2014

Kuten asiaan kuuluu, Lumipallon bloggaajista luultavasti valtaosa piipahti tämänvuotisilla SkiExpo-messuilla. En halunnut jäädä tässäkään asiassa paitsioon vaan tavoitteenani oli käydä paikalla useana päivänä. Kiireet ja muut ikävyydet kuitenkin rajoittivat käyntini vain perjantaihin, mutta ainoalla käynnilläni nautin messumenosta sitäkin enemmän, etenkin kun Lumipallon bloggaajille oli SkiExpon kautta järjestetty ilmainen sisäänpääsy asiaankuuluvine lehdistöetuineen.

Muutama muukin

Jo hyvissä ajoin ennen Messukeskuksen pysäköintialueelle saapumista oli helppo huomata, ettei messuilla tarvitsisi yksinään tallailla lattioita: pysäköintiin jonottamisineen hurahti parikymmentä minuuttia. Syy suureen ihmismäärään eivät toki olleet vain SkiExpo-messut, vaan samoina päivinä samoissa tiloissa järjestettiin myös muita messutapahtumia skeittauksen, pelien ja viihde-elektroniikan saralta. Messukävijät pääsivät siten halutessaan tyydyttämään tiedontarpeitaan myös aivan muilla elämän- ja viihteen alueilla.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Messuja monenlaisia

Lumi- ja muuta palloilua

Selvittyäni pysäköinnistä ja sisäänpääsymuodollisuuksista suuntasin ensimmäiseksi Lumipallon tiskille. Tänä vuonna tarjolla ei ollut viime vuoden kaltaista bloggaajienhuokuttelukampanjaa vaan sain rauhassa paiskata kättä paikalla olleen toimari-Antin kanssa. Sen jälkeen kiertelin jonkin aikaa ympäri messualuetta saadakseni yleiskuvan siitä, millainen tämänvuotinen tarjonta oli.

Monet tutut välinevalmistajat ja laskettelukeskukset olivat tietysti paikalla kuten ennenkin, mutta tänä vuonna laskettelukeskuksille oli varattu oma alueensa, jossa kaikki tärkeimmät keskukset olivat kätevästi vierekkäin. Tuttuun tapaan tarjolla oli monenmoisia arpajaisia ja kilpailuita makeistarjoiluilla höystettynä. Ehdinpä törmätä muutamaan puolituttuunkin viime kauden reissujeni tiimoilta.

Kotimaan kohteet olivat kokoontuneet yhteen.

Jälleennäkemisiä

Kauan en kuitenkaan ehtinyt ihmetellä kotimaisten hiihtokeskusten houkutuksia, sillä olin saanut kutsun tulla Visit Swedenin osastolle messulounaalle. Kutsu oli mukava yllätys sillä se tarjosi tilaisuuden paitsi saada mahantäytettä myös tavata viime kevään Åren-matkani matkakumppaneita. Paikalle ehtiessäni Kaakaolla-blogin Eetu olikin jo paikalla tekemässä selvää vohvelista. Eetun, Antin ja Visit Swedenin Joonaksen kanssa oli mukava vaihtaa kuulumisia ja jutella niin menneistä kuin tulevista laskureissuista.

Tavarat ja Alpit houkutuksina

Lounaan jälkeen kiertelin sangen päämäärättömästi ympäri messualuetta. Erilaisia laskuvarusteita oli joka suunnassa tarjolla niin paljon, että tunsin kohtaavani tutun messuähkyn, varsinkin kun en ollut hankkimassa minkäänlaisia varusteita. Piipahdin myös kamapörssissä, missä riitti vilskettä. Kamapörssi tuntuukin olevan vuosi toisensa jälkeen hyvä paikka niin päästä vanhoista kamoista eroon kuin hankkia ilokseen tai riesakseen uusia.

Tämä ei luultavasti ollut myytävänä.

Kova kuhina kävi myös Alppimatkojen tiskin liepeillä, eikä ihme. Tarjolla oli hyvin mielenkiintoisia ja edullisia messutarjouksia moniin Keski-Euroopan ja kaukaisempiinkin kohteisiin. Hieman sivummalla itseään esitteli myös Japani, jonka suosio lienee jatkuvasti kasvussa paitsi animen myös laskettelun ystävien keskuudessa.

Ei Isometsä vaan Iso Metsä

Eksoottisista kohteista silmään pisti myös Venäjän uusi tulokas Big Wood. Olin jo ehtinyt lukea tuoreesta Edge-lehdestä, että Venäjän Kirovskiin ollaan rakentamassa entistä ehompaa, kansainväliset mitat täyttävää laskettelukeskusta. Paikka on toki jo entuudestaan tuttu joillekuille suomalaisillekin laskijoille, mutta matkustaminen Kuolaan on toistaiseksi vaatinut kosolti seikkailumieltä. Nyt keskuksen tavoitteena on nousta kaiken kansan laskettelupaikaksi länsimaisine palveluineen. Mainoslehtinen sentään vielä tarjottiin tutulla korostuksella: ”Ole hjuva!”

Tutut parhaat annit

Messuilla olisi helposti saanut kulumaan koko päivän, mutta päätin, että neljän tunnin piipahdus sai riittää. Ostohaluiselle tai matkoja suunnittelevalle tarjolla olisi ollut vaikka kuinka paljon kaikkea mielenkiintoista, mutta itse olin ehtinyt jo tulevan kauden matkani hankkia eikä laskuvarusteille tai -vaatteille ollut tällä kertaa tarvetta. Toisaalta ilman ostopaineita oli mukava kierrellä rauhassa ympäri aluetta nauttimassa messutunnelmasta. Messujen parasta antia olivatkin jälleen kerran tuttujen näkeminen ja tulevan kauden laskutunnelma haistelu. Onneksi SkiExpo on niin vankka instituutio, että samaa hupia on varmasti tarjolla myös tulevina vuosina.

SkiExpo-käynnistäni on lisää juttua myös oheisessa CupoNationin jutussa: http://www.cuponation.fi/blogi/skiexpo-2014-talven-varusteet-matkakohteet-ja-saastovinkit/

– Niko

P.S. Blogini perustamisesta on tänään vierähtänyt vuosi. Sivunäyttöjä ensimmäisen vuoden aikana kertyi 35260. Kiitos kaikille vierailijoille! Tästä on mukava jatkaa.

 

Lumipesu Facebookissa: https://www.facebook.com/lumipesu

Lumipesu Twitterissä: https://twitter.com/Lumipesu

Yhteydenotot: lumipesu@luukku.com