Hiihtokeskus, Himos, Kevät, Laskettelu, Reissut, Yleinen

Vielä kerkee laskettelemaan…..

Julkaistu: 29.3.2015

Morjens !

Kevät tulee ja ainakin minulla laskemisen huuma vain lisääntyy, kausi kun alkaa loppumaan niin kokoajan pitäisi olla rinteessä.
Sain houkuteltua ystäväni laskettelemaan pe 27.3. Olin myös saanut puhuttua töistä vielä yhden päivän lisää lomaa.
Valitettavasti tällä kertaa jouduin tinkimään tavoitteestani laskea jokainen reissu minulle uudessa paikassa. Himokselle suunnattiin, aamulla hieman ennen yhdeksää Helsingistä startattiin ja Himokselle saavuttiin n. puoli kahdentoista aikaan, hissilippuja ei tarvinnut tällä kertaa jonottaa, olimme rinteessä heti kahdentoista jälkeen, yöllä oli ollut pakkasta joten rinteet olivat hienossa kunnossa (jälleen), jäätä ei lainkaan, sohjokin loisti poissaolollaan, vaikka päivällä oli selkeästi plussan puolella.
Näkymät olivat hieman oudot, lunta oli vain rinteissä, kaikki pellot ja ympäröivä maasto melkein lumeton, harmi kun ”unohtui” ottaa kuva näkymästä.
Väkeä oli aika vähän laskemassa, välillä tuntui kun olisimme olleet ainoat laskijat, aloitimme Länsirinteistä ja n. parin tunnin laskemisen jälkeen siirryimme Luoteisrinteisiin, Jussin jyrkkä oli aivan tyhjä ei muita laskemassa, jotenkin kyseinen rinne ei vaan meitä kiinnostanut, siirryimme suoraan Pohjoisrinteisiin laskemaan ennen kuin pidimme tauon.
Tällä kertaa menimme ajoissa tauolle, Pohjoisrinteiden rinneravintolan keittobuffet oli vielä auki, hyvää lohikeittoa tuli otettua.
Tauon jälkeen palasimme Länsirinteiden puolelle ja loppupäivä olikin sitten laskettelemisen hurmosta, harmitti kun emme ostaneet kuin kuuden tunnin liput, aika meni taas liian nopeasti, molemmat tykästyimme Länsirinteiden ABC, Bonus ja Keskimaa rinteisiin, etenkin ABC rinteeseen, sitä laskettiin ”vielä ehtii yhden laskun” hurmoksella, aivan täydellinen laskettelupäivä taas.
Rinne ravintolassa lopuksi päivittelimme (jäätelön/kaakaon kera) miten hieno päivä meillä oli ja miten ”pienistä” asioista ihminen saa voimaa arkeen.

Erittäin suuri kiitos ystävälleni todella hienosta päivästä rinteessä, täydellinen päivä, molemmat säilyimme ehjänä vaikkakin ”iloisen” väsyneinä. Iso kiitos laskettelun hienouksien avaamisesta, opin jälleen paljon laskettelusta ja jo toinen ”päivä” rinteessä kun en kaatunut, monta kertaa oli tilanteita missä aikaisemmin aina kaaduin mutta nyt jopa ”hallitsin” tilanteen.
Valitettavasti päivä meni pelkästään laskemiseen, en ottanut lainkaan kuvia, video kamerakin oli mukana mutta en malttanut rueta sen kanssa säätämään kun kokoajan piti laskea, laskea ja laskea…….. yritetään parantaa sen osalta.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Ja eikun auton nokka kohti Lappia………………