Elämää, Leffat

BANFF Mountain Film Festival @ Bio Rex

Julkaistu: 10.9.2013

Viimeistään joka syksy juhlittava BANFF Mountain Film Festival herätteli allekirjoittaneen siihen todellisuuteen, etten ole kirjoittanut tänne sanaakaan sitten viime kauden. Asiaan tulee kuitenkin muutos, sillä uuden lajin myötä alamäkiharrastus kirjaimellisesti pyörii mukana vuodenajasta riippumatta. Jos talvisin alla on Riden lankku, kesäisin menopelinä toimii Konan dh-fillari. Mutta siitä lisää tuonnempana, palataan hetkeksi tämän iltaisille BANFF-leffafestareille, jonka traileri löytyy täältä.

”Banff Mountain Film Festival on kansainvälinen elokuvakilpailu, johon osallistuu maailman parhaimpia, vuoristourheilua ja vuoristokokemuksia käsitteleviä elokuvia. Tarjolla on lyhytelokuvia, kokoillan elokuvia ja dokumentteja, joiden aihepiirejä ovat mm. vaellus, matkailu, hiihtolajit, kiipeily, kajakkimelonta, pyöräily… niin, oikeastaan kaikki mahdolliset lajit ovat edustettuna vuodesta toiseen. Festivaalit järjestetään vuosittain marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna Banffissa, Kanadan Albertassa, ja vuonna 2013 festivaalit täyttivät 37 vuotta!”

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

CROSSING THE ICE / Grand Prize / People’s Choice Award
Best Film, Exploration and Adventure

Täytyy myöntää, että kyllähän se Crossing The Ice sai ihmettelemään mihin kaikkeen ihmiskeho ja -mieli voivat venyä. Suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan tämän kahden kundin matkan, jota tähdittää ehkä yksi maailman hauskimmista norjalaisista, itse Teräsmies. En spoilaa kuitenkaan yhtään enempää, katsokaa itse. Vajaan tunnin mittainen leffa on todellakin sen arvoinen.

THE GIMP MONKEYS
”What has four legs, five arms, and three heads? The Gimp Monkeys. Three friends attempt the first all-disabled ascent of Yosemite’s iconic El Capitan.” Aivan käsittämättömän hieno kahdeksan minuutin esitys siitä, miten kaikki on mahdollista.

STRENGTH IN NUMBERS (SPECIAL EDIT)
Viidentoistaminuutin upea raina vielä upeammissa maisemissa, upean harrastuksen parissa.
Traileri löytyy täältä, tune in!