Varusteet

Uudistunut Halti vakuutti ISPOssa

Julkaistu: 27.1.2016

Kuulin viime vuonna ensimmäistä kertaa Haltin meneillään olevasta brändiuudistuksesta. 40-vuotias suomalainen ulkoilubrändi on ehtinyt aika kauas vuonna 1976 ilmestyneiden ensimmäisten rinkkojen ja telttojen jälkeen. ISPOssa oli esillä juhlavuoden kunniaksi uudistuva mallisto.

Minulla on ollut useammatkin Haltin kuorivaatteet menneinä vuosina, mutta viime aikoina paljon esillä olleet rinnelaskuvaatteet ja alppihiihtokuviot ovat jääneet etäisemmäksi. Nyt mallistossa painotetaan jälleen ulkoilu- ja kuorivaatteita, joita pääsi hypistelemään osastolla.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Ensi kauden naisten laskurotsissa on tosi kiva pitkä leikkaus. Peukku takaa pidennetylle helmalle ja tarpeeksi pitkille hihoille. Materiaali on kaksikerroksinen kuori, jossa on arviolta millimetrin paksuinen keinokuitutäyte. Itselleni valinta kuoren ja topatun laskuvaatteen välillä on ikuinen dilemma. Tavallaan olen aina ollut kuorivaatteiden kannalla, mutta suurimpana osana kauden laskupäivistä kuoritakin alla on kolme villapaitaa ja untuvatakki, missä ei ole oikein järkeä. Siksi olen hankkinut kakkostakiksi reilusti topatun version, jota voi käyttää kylminä päivinä. Haltin superohut eriste voi olla tähän ihan hyvä vaihtoehto.

Takissa on käytetty myös vähän paksumpaa kangasta, joka on myös perusteltu ratkaisu. Ostin viime kaudella ohuen kuoritakin ja -housut, ja jo nyt ne on aika monesta kohdasta teipattu jesarilla. Reikiä tulee tosi helposti kanttien, halkojen ja muiden remeleiden kanssa pelatessa.

Vasemmalta oikealle: Keskilämpöinen untsikka paksummalla kankaalla, pakkaskelien hiihtotakki (aika pirteät värit!) ja kaksikerroksinen vahakankainen kuoritakki, jonka leikkaus muistutti liilaa laskutakkia: pidennetty takahelma ja muutenkin pitkä malli.

Kerrastopuolella merinovilla valtaa alaa, myös Haltin henkareissa.

Halti voitti ISPO Awards -palkinnon tällä innovaatiolla; hiilikuituiahkiolla. Nostelin sitä ilmaan ja oli pakko naurahtaa, kun kädet tempasivat sen pikkuliikkeellä ilmaan. En ole suunnitellut (ainakaan lähitulevaisuudessa) osallistumista arktiseen retkikuntaan, joten en tiedä näkeekö tätä koskaan käytössä, mutta pätevältä vaikuttaa.

Entisajan malliin! Haltin osastolla kerrottiin yrityksen historiasta. Haltin varustamat retkikunnat ovat käyneet sekä etelä- että pohjoisnavalla kuin myös Everestillä. Tässä kuvassa on ilmeisesti Stig Björk ja vuosiluku taitaa alkaa kahdeksalla. Kuten tästä huomaa, uusi logo heijastelee kivasti retrofiilistä.

Haltin osastolta kerrottiin, että palaute uudistuksesta oli ollut messuilla myönteistä. Itse on pakko yhtyä tähän: tykkäsin kovasti uudistuneesta ilmeestä ja konseptista – ja pikakatsaus uusiin tuotteisiin oli mukava yllätys. Onnea Halti!

Muita poimintoja messuilta seuraavassa jutussa

Avainsanat:
, , ,