Koli, Kylpylä, Laskettelu, Matkustus, Yleinen

Kuumetta ja kuumia kylpyjä Kolilla

Julkaistu: 23.3.2014

Yhteistyössä Break Sokos Hotel Kolin ja Kolin rinteiden kanssa.

Tässä vielä tunnelmia Kolin reissumme viimeiseltä päivältä. Ukko-Kolin ja Loma-Kolin rinnekokemuksista kerroimmekin jo aiemmin, mutta kylpylätunnelmista kirjoittaminen on viivästynyt perheessämme vierailleen enterorokon sekoitettua lapsiperheen arkea.

Sunnuntaiaamuna 9.3 hotellihuoneen verhot avatessa odotti iloinen yllätys; aurinko pilkisti pilvien takaa ja näkymät Pieliselle olivat huikaisevat. Kolia pidetään yhtenä Suomen kauneimmista luontomatkailukohteista ja on helppo ymmärtää miksi. Näitä kansallismaisemia pitäisi ehdottomasti päästä katsomaan myös kesällä. Aurinkoista aamua varjosti ainoastaan kuopukselle yöllä noussut lähes 39 asteen kuume, mikä esti aamupäiväksi suunnitellun koko perheen yhteisen kylpylävierailun. Lähdimmekin aamiaisen jälkeen tutustumaan Koli Relax Spa maisemakylpylään kahdessa erässä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Koli Relax Spa maisemakylpylään lapsiperheet ovat tervetulleita klo 10-16 ja perhelippu (kaksi aikuista + kaksi lasta tai yksi aikuinen + kolme lasta) on itseasiassa samanhintainen kuin kaksi aikuisten lippua. Kello 16 jälkeen kylpylässä on 18 vuoden ikäraja. Perhelippuun sisältyy kaksi Lumenen hoitotuotteilla täytettyä kylpykiulua. Lisäksi kylpylästä saa käyttöönsä kylpytakin ja pyyhkeen. Meillä oli lasten omat kylpytakit mukana, mikä osoittautui hyväksi ratkaisuksi.

Kylpykiulu

Riikka lähti ensin kylpylään vanhemman pojan kanssa, kuopuksen jäädessä potemaan kuumetta hotellihuoneeseen Jorman kanssa. Koli Relax Span nettisivuilta löytyy ehdotuksia erilaisista kylpyohjelmista, mutta vanhempi poikamme ilmoitti, että kaikkea kokeillaan 🙂 Jo pukuhuoneissa oli rauhoittava tunnelma ja tilat olivat todella siistit.

Kamera pääsi mukaan vain näihin pukuhuonetiloihin asti.

Kylpyläosastolle siirryttäessä hieman epäilytti, että mitenköhän sitä osaa käyttäytyä näin hienossa kylpylässä, kun viimeaikoina on lähinnä tullut vierailtua vesipuistoissa, joissa on pääasiassa viiletetty kovaa vauhtia alas vesiliukumäistä. Huoli osoittautui kuitenkin turhaksi. Rauhallinen musiikki ja upeat talviset maisemat kohti Pielistä tekivät olon viihtyisäksi. Pientä lisäluxusta toi myös se tosiasia, että olimme poikani kanssa aamutuimaan kylpylän ainoat asiakkaat!

Kylpyläosastolta löytyi perinteisten kylmä- ja porealtaitten lisäksi valo-ääniallas, joka soveltui poikamme mielestä hyvin myös kuperkeikkojen heittämiseen ja sukeltamiseen. Laskettelun rasittamat jalat puolestaan nauttivat kylmä-kuuma altaista sekä jalkakylvystä. Pojan ehdottomiin suosikkeihin kuuluivat kuitenkin elämyssuihkut sekä ulkona sijaitsevat lämpimät paljut. Elämyssuihkuissa pystyi valitsemaan haluaako nauttia viileästä sumusta, sademetsän tunnelmasta vaiko karibialaisesta ukkoskuurosta. Valot ja äänet täydensivät tunnelmaa. Väkisinkin alkoi hymyilyttää.

Lievästi sanottuna virkistävä kokemus oli puolestaan Kolin Kuohu -suihku, jossa niskaan sai reilun annoksen kylmää vettä. Onneksi saunoihin oli lyhyt matka lämmittelemään. Saunoja Koli Relax Spasta löytyykin joka makuun. Suomalaisen saunan lisäksi voi nauttia höyrysaunan tai aromisaunan lämmöstä. Kylpyläosastolla käytetään uima-asua ja kaikki saunat ovat sekasaunoja eli koko perhe pääsee saunomaan yhdessä, mikä oli mielestämme hienoa. Testasimme myös kaikki kylpykiulun tuotteet. Kylpyläosaston seinällä oli onneksi taulu, josta saattoi käydä tarkistamassa, missä kutakin kylpykiulun tuotetta suositeltiin käytettävän.

Kamera ei ollut mukana todistamassa ilmeitämme, kun esikoispojan kanssa saimme  Kolin Kuohu -suihkussa 7 °C vettä niskaamme, mutta ilmeet lienivät samaa luokkaa kuin tässä kuvassa.

 Kuva: Koli Relax Spa, kuvaaja Jarno Artika

Olimme sopineet, että noin tunnin kylpylävierailun jälkeen Riikka palaisi hotellihuoneelle sairaan lapsen seuraksi ja Jorma pääsisi vuorostaan nauttimaan kylpylästä. Tunnin vierailuaika kylpyläosastolle osoittautui aivan liian lyhyeksi ajaksi. Jos siis kylpylävierailua suunnittelee, sille kannattaa varata riittävästi aikaa. Kylpylässä erittäin hyvin viihtynyt esikoispoikamme sai onneksi nauttia altaiden lämmöstä vielä toisen tunnin, nyt isänsä seurassa.

Kylpylävierailun jälkeen oli aika ajaa auto ylös hotellille ja pakata lasketteluvarusteet autoon. Pojat eivät kuitenkaan halunneet auton kyytiin vielä hotellilta, vaan valitsivat kyydin kiskohissillä hotellilta parkkipaikalle 🙂

Kiskohissi hotellilta parkkipaikalle.

Meitä oli hieman mietityttänyt etukäteen aiheuttaako kylpylässä käynti liian raukean olon paluumatkaa ajatellen, mutta aamuisella kylpyläkäynnillä olikin virkistä vaikutus ja yli seitsemän tunnin ajomatka kotiin sujui hyvin. Jos rinteistä ei malta pysyä poissa muina aamupäivinä, kannattaa Koli Relax Spassa vierailla siis viimeistään lähtöpäivän aamuna.

Toivottavasti me pääsemme vielä palaamaan koko perheen voimin Koli Relax Spa maisemakylpylään!

R & J

Rinnepesue sai majoituksen, hissiliput sekä kylpyläliput yhteistyökumppaneilta Break Sokos Hotel Kolilta ja Kolin rinteiltä.

P.S. Joko olet vieraillut Rinnepesueen Facebook-sivuilla? www.facebook.com/rinnepesue