Laskettelu, Varusteet, Yleinen

Alennusmyyntilöytönä Hestrat

Julkaistu: 16.4.2014

Olen havainnut joutuvani perumaan sanojani, kun puhutaan lämpöön liittyvistä asioista. Pari vuotta sitten auton vaihdon ollessa ajankohtainen vastustin dieselauton hankkimista, koska kokemukseni mukaan ”ne olivat niin kylmiä”. Koska muut seikat kuitenkin puolsivat hankintaa, on perheessämme nyt dieselauto, joka on lämpimin auto ikinä.

Viimeisin mielipiteen muuttaminen koskee rukkasia. ”Ei ole mitään järkeä ostaa rukkasia, jotka maksavat yli sata euroa.” Mielestäni pärjäsin kohtalaisen hyvin kotimaisilla rukkasilla, joiden alle sujautin kovimmilla pakkasilla vielä fleecehanskat. Mutta kun alkutalvesta sovitin Scandinavian Outdoor Storessa tarjouksessa olevia Hestran Army Leather Heli Ski Mitt -rukkasia (nimi on sittemmin muuttunut, nykyään Army Leather Heli Ski), huomasin kaupasta poistuessani olevani lähes 100 euroa köyhempi (edelleen tämä on minusta järkyttävä hinta rukkasista ja ne olivat sentään tarjouksessa!).

Nyt olen käyttänyt rukkasia yhden kauden ja pakko myöntää, että ne ovat todella lämpimät eikä lisähansikkaita tarvitse edes kovemmilla pakkasilla. Paksu nahkapinta on myös kestänyt hyvin käyttöä. Niinpä päätin tilata pojillekin Hestra Army Leather Heli Ski Jr rukkaset, kun sattumalta huomasin niiden olevan Scandinavian Outdoor Storessa -40 % alennuksessa. Tänä talvena onkin alennusmyynneissä ollut mukavasti tarjolla kaikenlaista rinnevaatetusta ainakin täällä eteläisessä Suomessa. Lapsille oli rukkasesta valitettavasti tarjolla vain kolmisormi -mallia, jonka voisi olettaa olevan perinteistä rukkasta hieman kylmempi. Jorma on kuitenkin pärjännyt hyvin aikuisten vastaavalla mallilla koko tämän kauden.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Posti toi tilaamani rukkaset nopeasti läheisen kauppakeskuksen pakettiautomaattiin (mahtavaa, kun enää ei ole riippuvainen postin aukioloajoista). Toiset rukkaset jouduin kuitenkin lähettämään takaisin vaihtoa varten, sillä pelkkien kokotaulukoiden perusteella olin valinnut vanhemmalle pojalle yhtä kokonumeroa liian pienet käsineet. Nyt on koko perheellä siis samanlaiset rukkaset (ei sentään tuulipuvut!), mutta poikien rukkasten lämmityskyky päästäneen todenteolla testaamaan vasta ensi kaudella, sillä pääsiäiseksi luvataan yli kymmenen asteen lämpötiloja!

Hestra Army Leather Heli Ski Mitt/ Heli Ski 3-finger plussat:

-lämpimät kovallakin pakkasella

-helppo ja nopea kuivata irrotettavien sisävuorien ansiosta

-tarvittaessa voi uusia pelkät sisävuorit (tukevan nahasta ja vedenpitävästä kankaasta valmistetun ulkorukkasen käyttöikä onkin todennäköisesti pidempi kuin sisärukkasen)

-rannelenkkien ansiosta rukkaset pysyvät kyydissä mukana myös silloin, kun rukkaset joutuu riisumaan esim. valokuvaamisen takia

Hestra Army Leather Heli Ski Mitt/ Heli Ski 3-finger miinukset:

-juniorirukkasten malli melko kapea

-hintavat, aikuisten rukkasten normaalihinta n. 150 euroa, lasten n. 100 euroa

R