Majoitus, Original Sokos Hotel Seurahuone Turku, Ravintola, Yleinen

Irtiotto arjesta Turussa #sokoshotels40

Julkaistu: 22.8.2014

Huomasimme keväällä, että Rantapallo ja Sokos Hotels -ketju olivat yhdessä toteuttamassa kampanjaa, jossa 40-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä Sokos Hotels kutsui erikoisvieraakseen matkailusta kirjoittavia bloggaajia. Päätimme kokeilla onneamme ja hakea mukaan, sillä olisihan vierailu erinomainen tilaisuus juhlistaa kaksistaan myös omia tälle vuodelle osuvia 40 -vuotisjuhliamme. Olimmekin iloisia, kun tieto valinnastamme saapui.

Saimme esittää muutaman toiveen vierailukohteesta ja toivoimme pientä irtiottoa arjesta kaupunkiloman merkeissä hyvien junayhteyksien varrelta. Tällä toiveella pääsimme vieraaksi Original Sokos Hotel Seurahuone Turkuun. Kohde oli mieluinen, sillä olemme aiemmin vierailleet kaikissa muissa Turun Sokos hotelleissa, mutta emme Seurahuoneella. Lisäksi Turku on meille erityinen paikka. Tänä vuonna tulee nimittäin kuluneeksi 20 vuotta myös siitä, kun tapasimme Suomen nuorisopurjehtijoiden ja Surres ry:n meripelastautumiskurssilla Åbo Navigationsinstitutin tiloissa. Turun lisäksi joulukuista viikonloppua vietettiin silloin myös Airisto centerissä jäätävissä olosuhteissa pelastautumistaitoja harjoitellen.

Nyt ei kuitenkaan oltu aikeissa uida hyisessä meressä eikä varsinkaan yöpyä jäätävissä olosuhteissa pelastautumislautalla. Päinvastoin; paahtava helle iski kasvoille, kun astuimme ilmastoidusta junasta Turun asemalaiturille. Lämpömittarikin näytti vaatimattomasti lukemaa 31 °C, siis varjossa!

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Original Sokos Hotel Seurahuone sijaitsee aivan Turun keskustassa. Niin keskustassa, että kun lähdimme kävelemään asemalta kohti keskustaa, tuli keskustelussamme pian ilmi, että kumpikaan ei ollut tarkastanut etukäteen hotellin sijaintia, sillä ”sehän sijaitsee ihan siinä keskustassa”. Tarkempi asioiden pohdinta kuitenkin paljasti, että sijaintikäsityksemme eivät osuneet edes samaan kortteliin! 😀 Olimme kuitenkin oikeassa siinä mielessä, että hotelli todellakin sijaitsee aivan Turun keskustassa Eerikinkadulla. Kävelymatkaa rautatieasemalta hotellille kertyy alle kilometri ja reitti on lähes suora. Perille löytää varmasti huonommallakin suunnistustaidolla.

Hotellin vastaanotossa meidät otettiin lämpimästi vastaan ja yllätettiin kertomalla, että meille on varattu saunallinen sviitti. Sviitti paljastui yhtä tilavaksi kuin ensimmäinen yhteinen asuntomme ja siellä odotti vielä toinen yllätys; kuohuviiniä ja suklaata. Voisiko pieni irtiotto arjesta paremmin alkaa? Original Sokos Hotel Seurahuoneessa sviitti on sisustettu klassiseen mannermaiseen tyyliin. Muissa hotellin huoneissa sisustus on joko mannermainen, itämainen tai italialainen.

Aloitimme miniloman kohottamalla kuohuviinilasilliset sekä Sokos Hotelsin että omien 40 -vuotissynttäreidemme kunniaksi. Tämän jälkeen lähdimme käymään kaupungilla.  Turku on ihastuttava kesäkaupunki, jossa on lukuisia vierailemisen arvoisia tapahtumia ja kohteita, käyntimme aikaan esimerkiksi Aurajoen varressa valmisteltiin Down By The Laituri -tapahtumaa. Suuntasimme kuitenkin shoppailemaan, sillä viime aikoina ostoksilla käyntiä on hankaloittanut perheemme nuorimmat jäsenet, joiden kehosta valahtaa kaikki energia pois astuttaessa vaatekaupan ovesta sisään. Sokos Hotel Seurahuoneen sijainti on erinomainen shoppailua ajatellen; aivan hotellin vieressä sijaitsevat mm. Hansa- ja Forum -kauppakeskukset sekä muut kauppatorin ympäristössä olevat liikkeet. Oli luxusta shoppailla ilman kiireettä ja ”Koska mennään pois” -kysymyksiä.

Shoppailun jälkeen Riikka päätti käyttää hyväkseen mahdollisuuden päästä vaahtokylpyyn, sillä Original Sokos Hotel Seurahuoneen sviististä löytyy saunan lisäksi myös ammeellinen kylpyhuone. Koska omassa kodissa ei ole ammetta, voisi rentouttavassa vaahtokylvyssä viettää pienen ikuisuuden. Tällä kertaa rentoutumisen kuitenkin keskeytti aviomiehen toteamus, että ”meidän pitäisi olla ravintolassa 15 minuutin kuluttua”. Onneksi äiti-ihmiselle vauhdikkaat lähdöt eivät ole ongelma, vaan 15 minuutin kuluttua Rinnepesueen äiti-ihiminen seisoi uudessa kesämekossa, kevyessä iltameikissä ja hiukset föönattuna sviitin ovella :).

Espanjalaistyylistä ruokaa tarjoileva ravintola Sevilla sijaitsee hotellin alakerrassa katutasossa. Alkupaloiksi valitsimme tapakset: jättikatkaravunpyrstöjä ja aliolia sekä serranokinkkua ja membrilloa. Molemmat annokset olivat todella herkullisia. Nam! Eikä pääruokakaan pettänyt. Valitsimme listalta chevrehärkää ja pariloitua lohta sekä niiden seuraksi suositellut ruokaviinit. Molemmat yhdistelmät olivat todella onnistuneita. Jälkiruuaksi vielä suklaa- ja mantelikakkua jäätelön kanssa ja illallinen oli täydellinen.

Ravintola Sevillassa oli rento ja lämminhenkinen tunnelma sekä ystävällinen ja asiantunteva henkilökunta. Meistä pidettiin hyvää huolta ja erityisesti mieleen jäi se, että vierailustamme ei tehty mitään numeroa. Itse asiassa osallistumisemme #sokoshotels40 -kampanjaan ei missään vaiheessa ollut esillä, vaikka asia olikin henkilökunnan tiedossa.  Onnistuneen illan kruunasi kävely lämpimässä kesäillassa Aurajoen rannassa, jonne hotellilta on vain parin korttelin mittainen kävelymatka. Suomen Joutsen oli yhtä kaunis kuin aina ennenkin ja joen varret olivat täynnä helteisen päivän illasta nauttivia kaupunkilaisia ja turisteja.

Iltakävelyn jälkeen testasimme vielä sviitin saunan löylyt. Saunan pukuhuone oli tilava ja sieltä löytyi pirteän värinen kokoelma erilaisia kylpy- ja ihonhoitotuotteita. Itse löylyt olivat varsin kipakat, ei jäänyt epäilystäkään siitä ollaanko nyt suomalaisen vai keski-eurooppalaisen saunan lauteilla.

Nukuimme erinomaisesti ja menimme aamiaiselle vasta viimeisen tunnin aikana, jonka etukäteen varoitettiin olevan ruuhkaisin ajankohta. Kieltämättä aamiaisella ei tarvinnut olla yksin, mutta onnistuimme löytämään tyhjän pöydän ja pääsimme nauttimaan runsasta ja herkullista aamiaista. Jos aamiaiselta jotain jäi kaipaamaan, niin se oli Turun Sokos Hotel Hamburger Börsin jo vuosia tarjoama mahdollisuus ranskalaistyyppiseen aamukahviin; lämmintä maitoa termoskannussa ja tummaa kahvia kahvipannussa. Vastaavaa kahvitarjoilua ei ole vielä missään muualla Hamburger Börsin lisäksi ollut tarjolla.

Sokos hotelli mainostaa Original-hotelliensa sijaitsevan keskeisellä paikalla sekä tarjoavan sydämellisen mutkatonta palvelua, lämpöisen saunan ja runsaan aamiaispöydän. Original Sokos Hotel Seurahuone Turussa nämä kaikki lupaukset täyttyivät erinomaisesti ja lisäksi huoneiden hinnat ovat kohtuullisia.

Rinnepesue kiittää Original Sokos Hotel Seurahuone Turkua vieraanvaraisuudesta ja kaivatusta tilaisuudesta ladata akkuja arkea varten! Tuntui kuin olisimme olleet pidemmälläkin lomalla. Erityiskiitokset myös mummolalle poikiemme hellimisestä minilomamme aikana. 🙂

R & J

Kirjoitus on osa Sokos Hotels 40 -kampanjaa. Sokos Hotels tarjosi kirjoittajille yhden yön majoituksen sekä alkuruoan ja pääruuan illallisella. Muut kulut kirjoittajat maksoivat itse. Kampanjaan liittyviä muita blogikirjoituksia voi etsiä sosiaalisesta mediasta tunnisteella #sokoshotels40.

P.S. Joko seuraat meitä sosiaalisessa mediassa? Vieraile Facebook -sivuillamme ja Instagramista löydät lisää kuvia matkoiltamme.