Black eye linssi
Valokuvaus, Yleinen

Black eye – kokemuksia kalansilmästä kännykässä

Julkaistu: 06.2.2016

Joulupukki toi pojillemme Black Eye linssin, joka vaikutti sen verran mielenkiintoiselta, että vanhempienkin oli sitä päästävä testaamaan. Black Eyen idea on yksinkertainen: klipsikiinnikkeellä älypuhelimeen saa kiinnitettyä linssin, jolla kännykkäkuvaaminen saa uuden ulottuvuuden. Klipsi sopii melkein mihin vain älypuhelimeen ja sitä voi käyttää kännykän etu-tai takakamerassa. Omista puhelimistamme suojakuoret joutuu kuitenkin nappaamaan irti, että linssin saa tiiviisti kiinni kameraan, mutta riippunee suojakuoren mallista, onko kyseinen operaatio tarpeellinen.

Saamassamme Black eye -mallissa pakettiin kuului laaja 160 asteen kalansilmäobjektiivi sekä lisäksi 20x makrolinssi. Haluttu linssi kiinnitetään klipsiin kierteiden avulla, joten linssin vaihtaminen on helppoa. Paketissa oli myös puhdistusliina sekä molempiin linsseihin linssisuojat. Klipsi on suunniteltu siten, että linssin takaosa pysyy puhtaana, kun linssi on kiinnitettynä klipsiin. Pienikokoinen linssi klipseineen kulkeekin kätevästi hiihtotakin taskussa mukana laskupäivän aikana. Tämä ei ehkä ole puhdas sattuma, sillä lumilautailijat Eero Ettala ja Fredu Sirviö ovat perustaneet Black Eye -tuotemerkin valokuvaaja Arto Ekmanin kanssa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Olemme joskus yrittäneet ottaa koko perheen selfieitä huonolla menestyksellä: käsivarren mitta on liian lyhyt, jotta koko perheen saisi mahtumaan kuvaan ja toisaalta selfiekeppiäkään ei ole tullut hankittua. Kalansilmäobjektiivilla tämä ongelma taisi nyt ratketa.

Selfiessä ilman Black eyen kalansilmäobjektiivia on ahdasta. 

Mutta Black eyen avulla kuvaan olisi mahtunut vaikka koko perhe elleivät lapset olisi jo karanneet Vihti skin rinteisiin. 

Makrolinssiä käyttäessä meinaa usko loppua kesken ennenkuin tajuaa, että linssi pitää todellakin laittaa melkein kiinni kohteeseen. Mutta kun tämän tajuaa, niin hauskuus alkaa, sillä kännykällä pystyy todellakin ottamaan kuvia pienistä yksityiskohdista.  Linssin tarkennusetäisyys on 6-12 mm. Näitä testikuvia ottaessa valoa oli hieman liian vähän iPhone 5C:n makuun.

Lähikuvauksessa iPhone 5C ei tarkenna tätä lähemmäksi.

 

Näin lähelle kohteita pääsi Black eyen makrolinssillä. Black eye makrolinssi

Eiköhän varsinkin kalansilmäobjektiiville keksitä hyviä käyttökohteita jo seuraavan hiihtoloman aikana.

 R & J