Stora Svartö
Purjehdus, Veneily, Yleinen

Vihdoinkin vesillä!

Julkaistu: 13.6.2016

Laskettelukausi päättyi tänä vuonna osaltamme pääsiäiseen Vuokatissa ja hädin tuskin ehdimme saada sukset varastoon, kun tartuimme jo seuraavaan harrastusprojektiin. Viimeiset pari kuukautta ovatkin olleet perheessämme työntäyteisiä, konkreettisesti. Hektisten työpäivien lisäksi olemme nimittäin viettäneet lähestulkoon kaiken vapaa-ajan venettä kunnostaen. Päätimme tehdä ison kasan kunnostustöitä veneeseen kerralla, kun vene joka tapauksessa ei ollut pääsemässä veteen ensimmäisten joukossa. Vaikka osa töistä teetettiin ammattilaisilla, osoittautui omakin osuutemme urakasta varsin massiiviseksi. Toisaalta kunnostyöt olivat hyvin palkitsevia. Mikäpä olisikaan toimistotyöntekijästä mukavampaa kuin saada omin käsin jotain näkyvää aikaiseksi!

 Vettä kohti. 

Kunnostusprojektin aikana tutuksi tullut ”telakkapupu”Telakkapupu

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Nyt vene on vihdoin vesillä ja viime viikonloppuna kävimme jo pienellä purjehdusretkellä Porkkalan edustalla. Yövyimme luonnonkauniissa Stora Svartössä, joka on suosikkisaariamme lähietäisyydellä kotisatamastamme. Stora Svartö ja lähellä sijaitseva Lähteelä ovat molemmat Helsingin kaupungin virkistysalueita. Stora Svartössä on hyväkuntoinen laituri poijukiinnityksillä, mutta muuten palveluja on niukasti: keittokatos, grillipaikka ja ulkohuussi. Valtaosa veneilijöistä näyttääkin suosivan Lähteelää, joka ainakin kaukaa katsottuna näytti olevan melko täynnä viime viikonloppuna, kun taas Stora Svartössä oli hyvin väljää. 

Minkähän poijun valitsisi?

Veneessä kaikki toimi kuten pitikin, joten innolla odotamme tulevan kesän reissuja. Yhtään punkkiakaan ei tällä kertaa Stora Svartöstä tarttunut matkaan (ennätys on ollut neljä punkkia/lapsi), joten siltäkin osin voisi sanoa veneilykauden avauksen sujuneen hyvissä merkeissä. 

Onneksi kohta on loma ja enemmän aikaa blogin kirjoittamiseen. Pelkkää purjehdusta ei ole kuitenkaan blogissa luvassa kesän aikana. Kirjoitustyön alla on mm. raportti upeasta hiihtolomasta Italian Cerviniassa!