Angry Birds Activity Park, Hiihtokoulu, Kylpylä, Laskettelu, SkiExpo, Vuokatinrinteet, Vuokatti, Yleinen

Pääsiäinen Vuokatissa

Julkaistu: 26.6.2016

Laskettelupääsiäistä voi pitää meillä jo lähes perinteenä, sillä kaikkiaan neljänä vuotena olemme nauttineet kevätkeleistä Tahkon maisemissa. Tänä vuonna suunnitelmin tuli muutos, sillä kerrankin arpaonni oli puolellamme voittaessamme Skiexpon arvonnassa neljän vuorokauden ohjelmallisen majoituksen Hotelli Vuokatin huoneistossa. Pakettiin sisältyi majoituksen lisäksi lahjakortti hiihtokouluun, sisäänpääsy Angry Birds Activity Parkiin ja Katinkullan kylpylään.

Vuokatti kohteena oli jo entuudestaan tuttu otettuamme siellä vastaan uuden vuoden 2015. Tuolloin kausi oli vielä sen verran alussa, että kaikki rinteet eivät olleet auki, joten lähdimme mielellämme suunnittelemaan pääsiäismatkaa Vuokattiin. Päätimme lähteä liikkeelle jo keskiviikkoiltana ja majoittua matkan varrella saadaksemme lähes neljä kokonaista päivää perillä.

Lähteminen keskiviikkona oli erittäin onnistunut ratkaisu. Pääkaupunkiseudun iltapäiväruuhkan jälkeen saimme ajella lähes yksin koko matkan viitostietä Kuopioon saakka, sillä pääsiäisruuhkat eivät vielä olleet alkaneet. Olimme bonganneet tammikuun matkamessujen tarjouksista edullisen majoituksen Kuopion Scandicista ja etäisyytensä puolesta Kuopio osoittautui hyväksi valinnaksi. Hyvin nukutun yön ja Scandicin erinomaisen aamiaisen jälkeen matka jatkui kohti Vuokattia.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Pääsiäisen aikaisen ajankohdan ansiosta maisema Kainuussa oli vielä varsin talvinen vaikkakin pilvinen. Lunta oli maastossa vielä runsaasti etelärannikkoon verrattuna ja pakkastakin sopivasti muutama aste. Perillä Vuokatissa suuntasimme heti rinteeseen ja kiirastorstaina hissijonoja ei vielä päässyt syntymään. Torstain lounaspaikaksi valitsimme Vuokatin urheiluopiston O’las -ravintolan. Hinta-laatu –suhde oli tässä ravintolassa kohdallaan, sillä jo pelkästään kalaisan salaattipöydänkin antimilla jaksoi mainiosti jatkaa iltapäivän harrastuksia.Olosuhteet Vuokatissa olivat laskettelua ajatellen mainiot, sillä torstain-lauantain pikkupakkasessa lumi ei muuttunut sohjoksi ja rinne pysyi kovana eikä upottanut. Lunta oli rinteissä hyvin, eikä maata pilkottanut vielä mistään. Itärinteet (rinteet 1-3) olivat meille uusia tuttavuuksia ja ne osoittautuivat mukaviksi kruisailualueiksi. Rinteet ovat jyrkkyydeltään vaihtelevia ja soveltuvat loppuosistaan hyvin vaikkapa pitkän leikkaavaan käännöksen harjoittelemiseen. Poikien iloksi ruuhkia ei myöskään parkkien suorituspaikoille syntynyt juuri lainkaan.Palkintoomme kuuluvan hiihtokoulutunnin olimme varanneet jo etukäteen. Päädyimme ottamaan perjantaiksi pojille yhteisen 100 minuutin opetussession reilaamisesta. Oppitunti oli onnistunut ja molemmat pojat olivat tyytyväisiä saamiinsa oppeihin. Hauskaa oli ja molemmat olivat aivan hiestä märkiä tunnin jälkeen. Ja se reilaaminenkin sujui mallikkaasti tunnin jälkeen! Me aikuisetkin kävimme katsomassa lastenrinteen reilauspaikkaa, mutta hiljaiseksi veti jo ajatuskin putken päälle sivuttain hyppäämisestä.Hissijonoja ei torstaina ja perjantaina juuri ollut, mutta lauantaina ja varsinkin aurinkoisena sunnuntaina laskettelijoita oli paljon ja jonottamiseen alkoi kulua turhankin paljon aikaa. Aikaisella lähdöllä, lähes rinteiden aukeamisaikaan, pääsimme kuitenkin muutamaksi tunniksi laskemaan ensiluokkaisessa kunnossa olevilla ja lähes tyhjillä rinteillä noin puoleen päivän saakka. Lauantaina olikin alkuiltapäivästä hyvä hetki siirtyä Angry Birdsien pariin Activity Parkiin. Lasten hyppiessä voltteja, ehtivät vanhemmat käydä myös puiston kuntosalilla.Sunnuntaina viihdyimme rinteessä vähän pidempään ja siirryimme illaksi Katinkullan kylpylään nauttimaan voittomme viimeisestä osiosta. Kylpylässä ruuhkaa olikin sitten rinteitä enemmän, se näkyi esimerkiksi suihkutilojen ruuhkaisuutena. Myös ulkoalueen savusaunojen kiukaista oli kovin puhti jo hiipunut saapuessamme löylyihin. Rinnepäivän rasituksille kylpylä tarjosi kuitenkin oivallista vastapainoa.

Siirtymä kohti itärinteitä, vasemmalla näköalatorni. Kaiken kaikkiaan Vuokatti osoittautui mainioksi pääsiäiskohteeksi perhelomailua ajatellen, sillä Tahkoon verrattuna rinnetoiminnasta jäi perhekeskeisempi mielikuva. Siinä missä Tahkolla on useita during & after ski -ravintoloita ympäri rinnealuetta, niin Vuokatin tarjonta on vähemmän anniskeluun painottuvaa. Olutta ja vahvempiakin juomia toki myydään, mutta keskimäärin asiakkaat nauttivat enemmän perheidensä seurasta munkkien ja kaakaon voimin. Ajomatkan puolesta Vuokatti soveltuu hyvin pitkän viikonlopun kohteeksi myös eteläsuomalaisille, mutta koko viikoksi rinteitä on vähänlaisesti varsinkin edistyneemmille laskijoille. Muita aktiviteettejakin Vuokatissa on tarjolla sen verran paljon, että viikolle löytyy tarvittaessa varmasti jotain muutakin tekemistä.

Legendaarinen Ripa’s kuppila; mainiot munkit ja pöytiintarjoilu!