Laskettelu, Matkustus, Yleinen

Temppuilua Loma-Kolin Junior Snowparkissa

Julkaistu: 18.3.2014

Yhteistyössä Break Sokos Hotel Kolin ja Kolin rinteiden kanssa.

Vietettyämme aamupäivän Ukko-Kolin rinteissä, oli aika pitää pieni tauko ja palata hotellille. Break Sokos Hotel Kolin aulassa on toteutettu hieno oivallus. Vastaanottotiskin lähellä on hylly, josta vieraat voivat lainata käyttöönsä Reino-tohvelit. Mekin lainasimme Reinot, joissa oli huomattavasti mukavampi liikkua sisällä ja jalat saivat kaivattua lepoa laskettelumonojen jälkeen.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Päätimme nauttia lauantain lounaan aamiaisella tutuksi tulleessa ravintola Grill it!:ssa. Valitsimme ravintolassa viikoloppuisin tarjoiltavan kotiruokalounas-buffetin. Tällä kertaa tarjolla oli mm. lihapullia ja vuohenjuustolasagnea sekä todella hyvä salaattipöytä. Aamupäivän räntäsateen hiukan laannuttua alkoi näkyvyys vähitellen parantua ja maisemat ravintolasta olivat upeat. Kotiruokalounas osoittautui hyväksi valinnaksi ja oli myös lasten mieleen. Toinen pojista itseasiassa totesi, että olisipa kotona aina näin hyvää ruokaa. Pitänee siis varmaan lähiaikoina hakeutua kokkikurssille…

Kohti Loma-Kolin Junior Snowparkia

Ruokailun jälkeen emme pitkää taukoa malttaneet pitää, vaan suuntasimme kohti Loma-Kolia. Ajomatka Loma-Kolin parkkipaikalle sujui kymmenessä minuutissa opasteita seuraten. Ruuhkaa ei pysäköintialueella tai rinteissä ollut. Loma-Kolilla palvelut (mm. vuokraamo, hiihtokoulu ja kahvila Sula) sekä pulkkamäki ja nuotiopaikka sijaitsevat parkkipaikan välittömässä läheisyydessä. Ajomatkan varrella oli kauppa, josta olisi voinut ostaa makkarat mukaan, mutta emmehän me tajunneet sitä tehdä!

”Siis mitä äiti? Eikö meillä ole makkaraa mukana?”

Pojat ilmoittivat suuntaavansa ensimmäiseksi Junior snowparkkiin kokeilemaan pressejä ja hyppyreitä. Loma-Kolilla nuoremmille laskijoille sekä aloittelijoille sopiva Junior Snowpark sijaitsee lastenrinteessä ja kokeneiden laskijoiden isommilla suorituspaikoilla varustettu Snowpark Hiidenhäntä -rinteessä. Turvallisuuden kannalta on hyvä, että aloittelijoiden ja kokeneiden alueet on selkeästi erotettu toisistaan. Junior Snowparkissa on runsaasti erilaisia  mitoiltaan nuoremmillekin laskijoille sopivia suorituspaikkoja ja saman laskun aikana pystyy laskemaan sekä presseistä että hyppyreistä. Junior Snowpark sijaitsee lastenrinteen sompahissin vieressä, joten nousu takaisin suorituspaikkojen yläosaan onnistuu nopeasti. Vierailumme aikana hissijonoa ei ollut käytännössä lainkaan, joten laskuja ehdittiin tehdä lyhyessä ajassa paljon. Sompahissin toisella puolella sijaitsee leveä ja loiva lastenrinne, joka soveltuu hyvin lasten ensimmäisiin laskuharjoituksiin.

Parkkien hyvä puoli on se, että lapset viihtyvät niissä todella hyvin. Ja huono puoli on se, että lapset todellakin viihtyvät niissä hyvin ja heitä saa houkutella muihin rinteisiin 🙂 Kun houkuttelu vihdoin tuotti tulosta, siirryimme tutustumaan alueen muihin rinteisiin. Märkä ja raskas uusi lumi teki rinteiden testaamisesta aika työlästä, sillä vauhti loppui heti kun rinne loiveni ja lisäksi lumi kasautui rinteessä aika isoiksi kasoiksi. Vauhdin loppumiseen on yksi lääke ylitse muiden; lisää jyrkkyyttä! Siis mustien rinteiden kimppuun.

Eivätkä nämä mustat kalvenneet yhtään Ukko-Kolin rinnalla, ihan samalla tavalla rinne katosi jonnekin näkymättömiin siinä alkujyrkän kohdilla. Rinteiden hiukan Ukko-Kolia lyhyempi mitta ei haittannut lainkaan, koska iltapäivällä ei jaksaisikaan painaa mustaa rinnettä enää yhtään pidempään.

Riikka, joka laskee vasta toista kautta suksilla, totesi punaisen Mustarintasenkin jo varsin tummanpunaiseksi rinteeksi vallinneista sääolosuhteista johtuen ja suuntasi kuopuksen kanssa nautiskelemaan Pitkähiisi-rinteen leppoisammasta profiilista. Aurinkokin pilkisti välillä pilvien lomasta, joten maisemia piti taas pysähtyä ihastelemaan.

Melko pian pojat halusivat päästä takaisin Junior Snowparkiin ja loppujen lopuksi poistuimme parkista vasta hissien mennessä kiinni 😀 Koska poikien päät eivät ilmeisesti menneet vielä tarpeeksi sekaisin rinteissä temppuillessa, halusivat he testata vielä nuotiopaikan vieressä olevan napakelkan. Vauhdin hurma oli taattu!

Pitkän rinnepäivän jälkeen oli saunan aika. Hotellin saunat ovat vieraiden käytettävissä klo 21 saakka, joten päivän hiet ehtii hyvin pesemään pois hissien sulkeuduttua kello 18. Siisteissä saunatiloissa ei ollut ruuhkaa, mutta aivan yksinkään ei meidän tarvinnut olla.

Iltapalaksi vielä pizzaa ja caesar-salaattia pizzakahvila Kahpitsassa ja sen jälkeen nukkumaan. Sanomattakin lienee selvää, että nukahtamisvaikeuksia ei ollut kenelläkään.

Rinnepesue sai majoituksen, hissiliput sekä kylpyläliput yhteistyökumppaneilta Break Sokos Hotel Kolilta ja Kolin rinteiltä.

P.S Loma-Kolin rinnetoiminta on sittemmin loppunut.