Laskettelu, Majoitus, Matkustus, Tahko, Yleinen

Pääsiäinen Tahkolla – osa I

Julkaistu: 05.5.2014

Vuonna 2012 vietimme ekaluokkalaisemme ansiosta ensimmäistä kertaa hiihtolomaa viikolla 8. Valitsimme tuolloin kohteeksi Tahkon, joka vaikutti houkuttelevalta ajomatkan, majoitustarjonnan ja rinnevalikoiman perusteella. Eikä ennakkokäsityksemme kohteesta osoittautunut vääräksi. Päinvastoin, Tahkosta on tullut yksi suosikkikohteistamme ja tänä vuonna vietimme siellä jo kolmatta pääsiäistä laskettelun merkeissä.

”Mikä erottaa Tahkon Lapista? 400 km”

Tahkon mainoslause ”Mikä erottaa Tahkon Lapista? 400 km” lienee monelle tuttu. Lyhyemmän ajomatkan ansiosta Tahkolle on helppo lähteä pienempienkin lasten kanssa. Ajoaikaa kotoamme Kirkkonummelta Tahkolle kertyy n. kuusi tuntia eli vaikka matkaan lähtee vasta työpäivän jälkeen, ehtii perille ennen puoltayötä. Tavallisena viikonloppuna emme Tahkolle asti lähtisi ajamaan, mutta esim. pääsiäisenä voi perille ajaa torstai-iltana, viettää rinteessä kolme täyttä laskupäivää, maanantaina ajella kaikessa rauhassa takaisin kotiin ja ehtiipä vielä illalla pestä ensimmäisen koneellisen pyykkiäkin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Turistirinne pitkäperjantaina. Missä kaikki muut ovat?

Vakimajapaikkamme Huoneistohotelli

Tahkolla on tarjolla runsaasti erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Me olemme vierailleet Tahkolla nyt neljästi ja majoittuneet aina Huoneistohotelliin. Tosin tänä vuonna pientä hilpeyttä aiheutti kännykkäämme tullut tekstiviesti, joka kertoi huoneistomme olevan valmis Musti ja Mirri Lemmikkihotellissa 😀 (voisin vaikka vannoa, että varausta tehdessä hotellin nimi oli vielä Huoneistohotelli). No, tämän nimenmuutoksen myötä varaajille lienee selvempää, että kyseiseen huoneistoon saisi ottaa myös lemmikin mukaan. Huoneistoja on yhteensä neljässä alppityylisessä talossa ja majapaikkoja on ollut hyvin saatavilla, vaikka varauksen on tehnyt vasta lähempänä pääsiäistä.

Tahkon Huoneistohotellin alppityyliset talot lahdelta päin kuvattuna.

Huoneistohotelli on ski-inn kohde ja kun auton on omaan parkkiruutuun ajanut, sitä tarvitsee seuraavan kerran vasta kotiin lähtiessä.Tahko.comin check-in -pistekin, josta avaimet noudetaan, sijaitsee hotellin A-talon alakerrassa. Huoneistohotelli sopii majapaikaksi henkilöille, jotka kaipaavat paikkaa, jossa nukkua, syödä, kuivata varusteet sekä saunoa lyhyesti ja jotka muuten aikovat viettää aikaansa rinteessä tai muissa aktiviteeteissa. Huoneistosta löytyy kaikki tarpeelllinen, mutta ei mitään luxusta. Vuodesohva vie avattuna myös suuren osan lattiapinta-alasta, joten nelihenkisen perheen majoittuessa ylimääräistä tilaa ei todellakaan ole liikaa. Vuodesohva on edullista perusmallia ja sopii pienille lapsille, mutta kun pituutta ja massaa tulee lapsille lisää, saattaa olo käydä siinä tukalaksi. Meidän perheen tarpeisiin huoneisto on kuitenkin toistaiseksi ollut sopiva ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Hintaan sisältyy myös loppusiivous, mikä tekee majoittumisesta sangen vaivatonta. Huoneiston varustukseen kuuluvat tiskikoneella varustettu keittiötila, kuivauskaappi ja pieni sauna. Lämminvesivaraaja tosin on pienehkö, joten suihkussa ei voi pitkiä aikoja lutrata. Astioita on tarpeeksi neljälle hengelle, mutta tiskikonetta saa kyllä käyttää joka aterian jälkeen.

Vuonna 2012 Huoneistohotellissa oli vielä suksisäilytys yhden talon alakerrassa, mutta seuraavana vuonna suksikaapit oli siirretty talojen ulkoseinustalle. Meitä epäilytti suksikaappien kevyen näköinen lukitus jo suksia sinne jättäessämme ja huonostihan siinä meinasikin käydä, sillä pääsiäissunnuntain aamuna huomasimme, että naapurikaappi oli murrettu auki ja murtautuminen meidän kaappiin oli aloitettu! Onneksi jokin oli kuitenkin keskeyttänyt murtopuuhat. Tästä kokemuksesta viisastuneena emme tänä vuonna käyttäneet suksikaappia lainkaan.

Huoneistohotellin vieressä sijaitsee hissilippujen myyntipiste sekä siirtymähissi rinteille. Myös suksivuokraamo, pizzeria Väinö ja suosittu after ski -ravintola Kunkku sijaitsevat alueella. Pienet ruokakaupat sekä kylpylä ovat Tahkolahden toisella puolella, mutta kouluikää lähestyvien lasten kanssa nämäkin ovat jo kävellen saavutettavissa.

Onni on valmiiksi pedattu sänky

Tänä vuonna ajoimme Tahkolle yhden lyhyen pysähdyksen taktiikalla ja olimme perillä kymmenen aikaan illalla hieman nuupahtaneina päiväkoti-, koulu- ja työviikon jälkeen. Olikin todella mukava yllätys löytää huoneistosta lappu ”Onneksi olkoon sait liinavaatteet kaupan päälle”. Ilmeisesti hyödyimme siitä, että olimme harkinneet pitkään lähdemmekö tänä pääsiäisenä laskettelemaan, koska sekä lumi- että rahatilanne mietityttivät. Majoitusvaraus oli siis tehty vasta lähellä pääsiäistä ja ilmeisesti huoneistoon oli varmuuden vuoksi laitettu seuraavaa yöpyjää varten jo lakanat valmiiksi. Selvisimme siis pelkällä lasten lisävuoteen petaamisella ja pääsimme nopeasti keräämään voimia tulevia laskupäiviä varten. Niistä lisää seuraavassa blogikirjoituksessa.

Juniori Vauhtirinteessä. Alhaalla siintää lahden ylittävä silta, Piazza, Break Sokos Hotel Tahko sekä Tahko Spa.

R & J