Pohjois-Norjan erinomaiset hiihtovaellus- ja vapaalaskumahdollisuudet ovat ensi talvena entistä monipuolisemmin suomalaisten tavoitettavissa. Finnair avaa nimittäin reitin Tromssaan talvikaudeksi 2014.
Kohteet, Lappi, Vapaalasku

Finnairilta laskijoita palveleva kausireitti Pohjois-Norjaan

Pohjois-Norjan erinomaiset hiihtovaellus- ja vapaalaskumahdollisuudet ovat ensi talvena entistä monipuolisemmin suomalaisten tavoitettavissa. Finnair avaa nimittäin reitin Tromssaan talvikaudeksi 2014.

Finnair lentää ensi talvena suorin lennoin Helsingistä Tromssaan. Reitti lennetään kolmesti viikossa tammi-maaliskuussa 2014.

Tromssan sijainti ja olosuhteet otolliset talvilajeihin

Laskettelijan ja lumilautailijan näkökulmasta Tromssan tekee mielenkiintoiseksi sen sijainti Pohjois-Norjassa. Napapiirin pohjoispuolella, Jäämeren rannalla sijaitsevan 70 000 asukkaan kaupungin läheisyydessä on valtava määrä hiihtovaelluksiin ja vapaalaskuun soveltuvia vuoria. Maisemat ovat upeat lähes suoraan merestä kohoavine vuorineen. Näiltä vuorilta omin voimin hiihdettävää ja laskettavaa löytyy vuosiksi eteenpäin.

Pohjoisesta sijainnista huolimatta alueen ilmasto on Golf-virran ansiosta suhteellisen leuto. Kaupungin keskilämpötila tammi-maaliskuussa on korkeimmillaan 2−4 astetta ja matalimmillaan −6 astetta. Meren läheisyyden vuoksi sää on epävakaista ja alueella sataa paljon. Talviaikaan sade tulee yleensä runsaana lumena.

Mainos
Mainos

Tromsson lähistöltä löytyvät vapaalaskumahdollisuudet vaativat kuitenkin aikaa ja vaivannäköä. Tiet kiertelevät vuonojen rantoja mukaillen. Välimatkat ovat ajallisesti varsin pitkiä. Alueella on helpointa liikkua autolla. Suomalaisille laskijoille tunnetuimmat alueet Tromssan läheisyydessä lienevät Lyngenin niemimaa ja Tamokin laakso.

Lisätietoa Finnairin lentoreitistä Tromssaan

Finnairin kausireitti lennetään kolmesti viikossa tammikuun 2014 alusta 28.3. asti. Tromssaan lennetään maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lento lähtee Helsingistä (AY2679) kello 20.15 ja lähtee paluulennolle Tromssasta (AY2680) kello 21.55 paikallista aikaa. Reitin operoi Flybe Finland Embraer E90 -koneella ja lentoaika on noin kaksi tuntia.

Kuva: Antti Hurskainen


Avainsanat:
, , , ,
Arvostele artikkeli:
Finnairilta laskijoita palveleva kausireitti Pohjois-Norjaan Pohjois-Norjan erinomaiset hiihtovaellus- ja vapaalaskumahdollisuudet ovat ensi talvena entistä monipuolisemmin suomalaisten tavoitettavissa. Finnair avaa nimittäin reitin Tromssaan talvikaudeksi 2014.
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,75/5 - 4 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.