Ski touring, Vapaalasku, Varusteet

Atomic Backland – alppimerkin tuotesarja takamaastoon

Ski touring kehittyy ja kasvattaa suosiotaan kaiken aikaa. Tulevalla kaudella erittäin mielenkiintoisen kokonaisuuden tähän laskemisen ja hiihtämisen alalajiin tarjoaa Atomicin uusi Backland-tuotesarja.

Atomicin takamaastoihin tarkoitettu ski touring –tuotesarja täydentyy talvikaudella 2015 – 16 uusilla monoilla.

Monojen myötä Backland-tuoteperhe laajenee

Uusien monojen myötä Atomicin Backland-sarja tarjoaa kaiken tarvittavan elämyksellisiin nousuihin ja laskuihin merkattujen rinteiden ulkopuolella – halutessaan nimittäin myös sukset, siteet, skinit ja muut tarvittavat varusteet voi hankkia samasta Atomicin tuoteperheestä.

Atomicin mukaan Backland-sarjan monot ovat markkinoiden ensimmäiset touring-monot, jotka yhdistävät uudella tavalla sekä alppihiihdon että ski touringin innovaatioita. Lopputuloksena ovat erittäin kevyet monot, joista on saatavissa neljää erilaista mallia.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Perusmalli Backland 27.5-koossa painaa 1 141 grammaa. Backland Carbon  -mallin laskuominaisuuksia on parannettu hiilikuidulla. Mallisarjan kevein, vain 987 grammaa painava, myös hiilikuitua hyödyntävä Backland Carbon Light loistaa erityisesti ylämäissä. Mallisarjassa on myös erillinen, naisille suunnattu versio. Tämä Backland W:ksi nimetty malli on naisille modifioitu malli miesten perusversiosta.

Loistavat erityisesti nousuissa – mukavat myös laskuissa

Uudet Bacland-monot ovat herättäneet ensiesittelystään lähtien paljon mielenkiintoa hiihtoalalla. Mahtava liikkuvuus nousuissa, erinomainen kontrolli laskuissa – ja supermukavat molemmissa, tiivistää Atomic uusien monojensa parhaat puolet.

Mielenkiintoiseksi Atomicin uudet Backland-sarjan monot tekevät erityisesti niiden liikkuvuus nousuissa. Uudenlainen lukitusmekanismi vapauttaa monon varren mahdollistaen kokonaisen 74 asteen liikeradan. Lisäksi Backland sarjan monoista on mahdollista irrottaa etuläppä, joka helpottaa nousuja entisestään. Nousemista helpottaa myös niiden paino – pitkissä nousuissa kevyet monot helpottavat suuresti etenemistä. 

Atomic on hyödyntänyt alppipuolen osaamistaan monojen suunnittelussa ja laskuominaisuuksien parantamisessa. Hiilikuituvahvistus parantaa jäykkyyttä ja pitää painon kurissa. Helppokäyttöinen nauhoitus pitää jalan tiukasti paikallaan. Lukitusmekanismi mahdollistaa myös monojen varren kulman/etunojan säätämisen.

Monojen hengittävä ja pestävissä oleva sisäkenkä on Atomicin omaa tuotantoa. Monot on lämpömuokattavissa Atomicin Memory Fit –teknologian avulla.

Tutustu Backland-monojen videoesittelyyn:

Lähde: Atomic
Kuva: Atomic / Garrett Grove


Avainsanat:
, , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Atomic Backland – alppimerkin tuotesarja takamaastoon
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 2 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.