harjoittelu, lasten kanssa, Riutta

Ekat käännökset Riutassa

Julkaistu: 07.4.2018

Itse opettelin lautailemaan kavereiden avustuksella kodin lähinyppylöillä. Ajattelin, että vien pojat hiihtokouluun, jotta oppivat nopeammin ja asiantuntevasti. Ehdottaessa jätkät kuitenkin olivat kaikki sitä mieltä, etteivät halua vaan minun pitää opettaa. Ajattelen, että enhän minä osaa ja hyvä kun muistan itsekään miten laskea. Otin kuitenkin poikien haasteen vastaan. Netistä löytyy nykyään paljon vinkkejä aloittelijoille tekstien  ja videoiden muodossa. Lukasin muutaman asiantuntijan neuvot ja katsoimme yhdessä You tubesta  Wernerin lumilautakoulut. Videosessioiden jälkeen oli aika lähteä kokeilemaan teoriaa rinteeseen.

Pohdin, että ensi alkuun kyllästyminen saattaa tulla nopeasti joten tuntikausien hissilippuja ei kannata ostaa. Toiseksi oma toimistorotan kroppani kaipasi liikuntaa. Näistä syistä harjoittelupaikaksi valikoitui suljettu keskus Riutta, jossa on loistava loiva, mutta kohtalaisen pitkä rinne harjoitteluun. Riutta on lähellä ja sinne ajaa hetkessä. Sinne on helppo lähteä tunniksi tai kahdeksi työpäivän jälkeen harjoittelemaan. Mäki ajetaan kyllä pulkkailijoita varten eli on ihan hyvässä lasku kunnossa. Lisäksi Riutalla on tulentekopaikka, jossa voi paistaa makkaraa ja nauttia eväitä.  Toki jalan nouseminen ylös on hitaampaa, mutta ainakin kunto paranee.

Alkuun vauhdin hurmasta innostuneiden jätkien laskeminen meinasi olla pelkkää syöksylaskua. Piti kerrata, että pitää opetella myös kääntymään ja jarruttamaan eli opetella laudan hallintaa. Opettaessa pitää muistaa antaa paljon kehuja pienistäkin saavutuksista ja pysyä itse rauhallisena vaikka lapsilla tuntuukin olevan valikoiva kuulo ohjeiden suhteen. Itse tietävät olevinaan kaiken paremmin, vaikka ovat ensimmäistä kertaa mäessä. Näistäkin tilanteista selvittiin keskustelemalla asia ja kertaamalla Wernerin ohjeita. Hiihtokoulussa voisi opettajalla olla erilainen auktoriteetti. Lapsen on tuntemattomalle vaikeampi kiukutella. Ensi käännökset ja kanttaukset opeteltiin siis Riutassa ja hyvinhän tuo opettaminenkin sujui, kun pojat jotain oppivatkin. Eikä hiihtokoulun käyttö vieläkään ole pois suljettu vaan sieltä olisi hyvä hakea vinkkiä laskuun ja etenkin parkkiin, mikä meitä poikia kiinnostaa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla