harjoittelu, lasten kanssa, Messilä

Itsenäisyyspäivä ja sunnuntai Messilässä

Julkaistu: 15.12.2018

Kauden ensimmäisen laskureissun kotimatkalla annetut lupaukset pojan kanssa tulivat täytäntöön itsenäisyyspäivänä. Kahden pojan kanssa lähdettiin katsastamaan edellisenä päivänä avatut Messilän rinteet. Messilässä olen käynyt edellisen kerran joskus 2000-luvun alkupuolella. Siellähän se oli paikallaan aivan erilaisena kuin omissa muistoissani.

Ostin Messilän blackfriday tarjouksesta viisi päivälippua 99 eurolla ja nyt käytin niistä ensimmäisen. Pojille otin ski.fi-kortin tarjouksen eli kaksi yhden hinnalla. Ostin kyseisiä kortteja kaksi kappaletta, kun olivat tarjoushintaan. Kun perheessä on useampi laskija kuittaa kortit itsensä nopeasti takaisin. Ajatuksena on kiertää tällä kaudella Etelä-Suomen hiihtokeskuksia, jotta oma suosikki löytyisi. Seuraavalle kaudelle voidaan sitten pohtia kausikorttien ostoa meille mieluisimpaan paikkaan.  Ja onhan niistä korteista hyötyä meille, kun lähdetään pohjoiseen tai itään suuntaaville reissuille. Näkisin myös, että esimerkiksi Messilän ja Sveitsin yhteiskausikortti voisi olla meillä mieluinen, mutta sellaista ei valitettavasti ole tarjolla.

Pojat harjoittelivat ensin kartanon mäessä ja sitten vein heitä hissillä yksi kerrallaan isompaan mäkeen. Ensin toisen ja laskin alas ja sitten toisen kanssa huipulle. Eivät kumpikaan halunneet käyttää ankkurihissiä yksinään tai mennä kahdestaan. Selkeästi arastavat ankkurihissin käyttöä, vaikka sompahissillä kulkevatkin jo ihan sujuvasti.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Vihdissä oli jalassa pilkkahinnalla ostetut Zolon kengät, mutta nyt otin keväällä ostetut Headin kengät kokeiluun uudestaan. Keväällä ko. kengillä jalat kipeytyivät ja puutuivat. Selkeästi jäykemmän kengän kanssa sai enemmän vauhtia mäessä. Päivän loppupuolella heitin pienen voltinkin hyvissä vauhdeissa, kun pienen virhe liikkeen jälkeen kantti nappasi kiinni rinteeseen. Totesin kypärän olevan hyvä varuste, kun otsa otti kontaktia jäiseen rinteeseen. Headin kenkien kanssa jaloissa esiintyi kipua sekä puutumista kuten keväälläkin. Ei ole sopivat siis nekään kengät ja täytyy etsiä uusia kenkiä. Mukavasti meni itsenäisyyspäivä laskiessa rinteitä pikku pakkasessa. Hyvällä fiiliksellä lopelteltiin päivä neljän tunnin laskemisen jälkeen.

 

Sunnuntaina lähdin kolmannen pojan (joka ei vielä ollut tällä kaudella mäkeen päässyt) kanssa mäkeen ja jälleen Messilään. Vettä satoi jonkun verran ja rinne oli vähän pehmeämpi kuin itsenäisyyspäivänä. Kehnosta säästä huolimatta viihdyttiin useampi tunti mäessä. Poika uskaltautui kokeilemaan ankkurihissiä yksinäänkin ja hienostihan se nousu huipulle sujuikin. Pari ensimmäistä tuntia palauteltiin mieleen peruslaskemista ja lopuksi lähdettiin kokeilemaan ministreettiin reilejä sekä hyppyriä. Molemmat pysyimme pystyssä reileissä ja hyppääminenkin alkoi jo hieman sujua ja poikakin onnistui pari kertaa pysymään pystyssä alastulossa. Sateesta huolimatta pysyimme hyvien vaatteiden avustuksella kuivina ja vietettiin hieno päivä. Perheen tyttöillä on kausi vielä avaamatta, mutta viimeistään sitten tulevalla Rukan reissulla hekin pääsevät rinteeseen.