Yleinen

Kesää kohti: suunnitelmia

Julkaistu: 01.6.2017

Lapsilla loppuu koulu ylihuomenna ja juuri äsken satoi lunta 🙂

Tälle kesälle on suunniteltuna ainakin koko perheen reissu Lofooteille asuntoautolla heinäkuussa, Syöte MTB 60km elokuun alussa – muu perhe ei tänne ole ajamaan tulossa, mutta ehkäpä kannustamaan – ja Huttujärven varaustupa Pyhällä on varattuna yhdeksi yöksi elokuun puolivälin tienoilla.

Lofoottien suunnitelmat ovat aika täysin auki, ainoastaan ajankohta on lyöty lukkoon. Tai oikeastaan vasta lähtöpäivä on lyöty lukkoon, reissun kesto ei niinkään. Yli viikko, alle kaks. Ehkä. Kirjastosta on myös lainattu Lofooteista kertova kirja, mutta enpä ole sitä vielä pahemmin kerennyt katselemaan. Joku mäki siellä kiinnostaisi käydä huiputtamassa. Ei mitään kovinkaan vaikeaa, mutta semmonen mukavan korkuinen jonne koko perhe helposti ja turvallisesti pääsee. Muuten oikeastaan tieto Lofooteista on Huipussa (http://huippufreeride.fi) ollut laskujuttu sieltä ja olisikohan sama lehti josta luin Unstadin surffirannasta. En osaa surffata, mutta olisi ihan mielenkiintoinen paikka käydä katsomassa. Ja toki valassafareista on kuullut juttua. Jotkut ovat olleet hienoja ja toiset vähemmän hienoja merenkäynteineen.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Syöte MTB tulee olemaan kolmas kerta tuossa ”kisassa”. Minulle se ei kylläkään kisa ole, vauhti ei riitä siinä kisaamaan muuta kuin itseään vastaan. Ja siinäkään kisassa ei meinaa pärjätä. Kolme vuotta sitten kävin eka kerran ajamassa Syötteellä ja heti siinä 10 kilometrin ajelun jälkeen Pytkynharjulla menin tyylikkäästi tangon yli ja oikea solisluu meni poikki. Käsi oli 6 viikkoa kantositeessä ja sitten jatkettiin taas. Tuo ei siis ollut virallinen Syöte MTB tapahtuma, vaan oma tutustumisreissu maastoihin.

Solisluu

Eka kerta itse Syöte MTB tapahtumassa oli toissa kesänä. Keli oli aika kylmä ja kostea. Krampeilta ei säästytty, shortsit repes ja melkoisen mutaisena pääsin lopulta maaliin. Aikaa taisi mennä hieman alle 6 tuntia.

Revenneet pelihousut ja ”rusketusrajat”

Viime kesänä keli oli nätimpi ja polut vähän kovemmassa kunnossa ja ajasta lähtikin puolisen tuntia pois. Krampeilta ei taaskaan säästytty mutta ehkä se vähän helpommin meni kuin vuotta aiemmin.

Maaliin tulossa

Aikasempina vuosina olen harrastanut kovasti ympärivuotista työmatkapyöräilyä, mutta tänä vuonna se on jäänyt käytännössä pois kokonaan. Maastoajelut aloitin vasta tuossa toukokuun alussa ja sitä on nyt yrittänyt ylläpitää, että pari kertaa viikossa tulisi käytyä ajamassa. Talven kuntoilusta ovat huolehtineet 1-2 kertaa viikossa koripallonpeluuta ja viikonloppujen laskureissut. Saa nähdä miten käy… Mäkien nousuhan siellä Syötteellä tämmöistä Oulun mäkiin (moottoritien meluvallit ja alikulkutunnelit) tottunutta syö. Pitäisi viitsiä käydä muutamia kertoja ihan vaan ajamassa noita muutamaa Oulun mäkeä (Rusko ja Köykkyri Kempeleessä) ylös alas.

Elokuun puoliväliin varattiin tosiaan Huttujärven vuokratupa (http://www.luontoon.fi/huttujarvivuokratupa) Pyhän lähistöltä yhdeksi yöksi. Sinne tulee semmoinen kymmenisen kilometriä kävelyä suuntaansa. Ei olla käyty tuolla kukaan vielä aikasemmin, että ihan uusi kohde Pyhällä meille. Edestakaisin samaa reittiä ei kuitenkaan tarvitse kävellä vaan siinä voi tehdä vähän lenkin oloisen kierroksen ja nukkua yön välillä. Toiseen suuntaan mennessä voi mennä Oravalammen kautta Noitatunturin yli ja käydä vaikka Peurakurua ja keroa katselemassa ja palata sitten Karhunjuomalammen ja pohjoisrinteiden kautta takaisin. Koko perheellä on aikasemminkin käyty Oravalammella asti ja Johannan kanssa on kesällä käyty myös Noitatunturin päällä. Aleksi pääsi siellä käymään viime talvena eka kerran, mutta Heidi ei ole vielä koskaan siellä käynyt, että siitä tulee ainakin yks etappi hänelle.

Noitatunturilla

Noitatunturilla Aleksin kanssa

Tämmöisiä kesän pääsuunnitelmia nyt ainakin tässä vaiheessa. Ja noista olisi tarkoitus myös jonkinlaisia postauksia kirjoittaa. Muita reissuja sitten miten kerkeää ja huvittaa. Tuosta Syöte MTB:hen valmistautumisesta/maastopyöräilystä Oulussa, voisin kirjoitella seuraavassa postauksessa.

Kommentit olisivat erittäin tervetulleita! Tämä on eka blogi jota kirjoitan, niin kyllähän ne kommentit kehittää. Niitä voi kirjoitella tuohon alle.

Eiköhän se kesäkin sieltä vielä tule.

Loppuun vielä loistava uusi biisi, tanakkaa suomalaista punkkia: Tasaraha – Lohduton

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *