Retkeily

Luonnon päivät: Nuku yösi ulkona – valmistelut

Julkaistu: 16.6.2017

Johanna lähti tyttöjen mökkireissulle Rokualle niin me päätettiin lasten kans ottaa osaa Luonnon päivien Nuku yö ulkona tapahtumaan. Ympäri Suomea on monenlaisia tapahtumia, mutta me ei nyt mihinkään semmoiseen ajateltu osallistua, vaan lähdetään vaan testaamaan telttailua kohtuu lähelle kotia ja helppoon paikkaan. Me ei oo koskaan oltu porukalla metsässä telttayötä. Pari kertaa leirintäalueella, mutta siinäpä se. Itselläkin viimeinen metsässä vietetty telttayö taitaa olla armeijassa. Jopa se ois siis aikakin lähteä testailemaan kuinka se onnistuu. Ajattelin, että jos tässä aika lähellä pysytään eikä kovin pitkiä matkoja kävellä niin eiköhän se siitä. Ja lähdetään taas runsaitten eväiden kanssa liikkeelle. Kävelymatkaa tulee sen verran vähän, että jaksaahan sitä kantaa vähän tavaraakin.

Yöpyminen

Meillä itsellä on semmoinen ns. festariteltta joka kyllä auton peräkontissa kulkee näppärästi, mutta ei mikään kaikkein paras retkeilyyn. Minun vanhemmilta sain lainaan enemmän retkeilyyn tarkoitetun kolmen hengen tunneliteltan jolla varmasti pärjätään. Makuupusseja meillä on yksi uusi kolmen vuodenajan Marmotin pussi, yksi vanha McKinleyn, varmaankin myös, kolmen vuodenajanpussi ja yks jonkun vuoden vanha kesäpussi. Eiköhän niillä yö pärjätä, varsinkin kun ennuste lupaa kohtuu lämmintä.

makuupussit

Makuupussit, makuualustat ja teltta

Ruoka

Ruoaksi ajattelin tehdä semmoisen peruna nötköttikermakastikehässäkän. Viime aikoina on tullut enemmän retkeiltyä talvella ja silloin ei paljon tarvitse miettiä ruokien pilaantumista. Nyt parinkymmenen asteen lämmöissä se on kuitenkin jo jonkinlainen mietinnän aihe. Ainakin näin itse pähkäilin. Meillä ei lapset kauhean innostuneita ole noista valmiista retkiruokapusseista. Itselle ne maistuu ihan hyvin, mutta kun nyt siinä tulee todennäköisesti olemaan aikaa ihan hyvin, niin ruuanlaittoonhan sitä on mukava hetki käyttää. Vaikkei tässä nyt mitään gourmeeta ollakaan tekemässä. No joka tapauksessa idea on, että keitän varhaisperunat, sitten teen valmispussista kermakastikkeen jonne sekaan pilkon sikanautatölkistä lihat ja siinähän se 😀 Uskoisin että maistuu aivan hyvin. Jälkkäriksi / iltapalaksi sitten ”lisäävainvesi” lettutaikinapussista letut. Ja hilloa kaveriksi. Aamupalana luotan puuron voimaan, tosin aivan pikapuurona tällä kertaa. Ja vielä varulta nakkipaketti mukaan, jos syödään sunnuntaina vielä lounaskin metsässä. Ja sinappi pitää muistaa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

retkiruuat

 

Ruuanlaitto

Metsäpalovaroitus näyttää olevan voimassa huomenna Oulun alueella joten ruuat tehdään kaasukeittimellä. Mukaan lähtee myös valurautapannu jolla voi lätyt paistaa. Sitä en ole koskaa testannut tuon kaasukeittimen kanssa mutta miksipä se ei toimisi? Lusikkahaarukoita on Pyhällä vaunussa 7 kappaletta ja vain yksi täällä kotona… No pitää ottaa muunlaisia lusikoita ja haarukoita. Lapset oli isovanhempien kanssa heti koulun loppumisen jälkeen saariston rengasreittiä kiertämässä ja toivat tuliaisiksi hienot retkilautaset/kulhot Scandinavian Outdoor Storesta ja ne saa nyt tulikasteen. Juomapulloja toki myös. Ja varmaan myös juomapussi rinkkaan. Laavun vieressä on lähde, mutta otetaan nyt kuitenkin kotoakin ihan reilusti vettä mukaan.

ruuanlaitto

Ruuanlaitto- ja ruokailuvälineitä

Että näin. Tämmösillä eväillä ollaan huomenna lähdössä liikenteeseen. Vaatteisiin en nyt tässä sen kummemmin puuttunut, kun niitä ei nyt hirveesti mitään tarvita mukaan. Kunhan nyt vaatteet päälle ja kuiva paita mukaan. Toki pitäähän sitä vähän muutenkin varautua, mutta ei nyt ihan kauheasti näin lyhyeen reissuun.

Katsotaan jos sunnuntaina kerkeäisi kirjottaa sitten reissun jälkeiset tunnelmat.