Yleinen

EM-koris 2017

Julkaistu: 05.9.2017

Susijengi Auuuuuu!

Käytiin Aleksin kanssa viime viikonloppuna katsomassa Hartwall areenalla 6 peliä koripalloa. Olihan hieno reissu! Lauantai-aamuna lähdettiin Oulusta ja ensin mentiin käymään sukulaisten luona ja sitten yhden aikaan junalla kohti Hartwall-areenaa. Meillä oli päiväliput sekä lauantaille, että sunnuntaille niin saatiin katsoa korista ihan reilusti. Molempina päivinä 3 peliä ja päivät huipentui aina Suomen trillereihin.

Ensimmäisenä pelinä oli Puola – Islanti. Islanti vaikutti olevan ainoa maa Suomen lohkon joukkueista joka ei oikein pysynyt vauhdissa mukana, mutta sen kyllä korjasivat Islannin fanit! Hyvä tunnelma oli hallissa heti alusta alkaen ja faneja paikalla paljon. Heille oli järjestetty hieno päivä kun heti pelin jälkeen pääsivät ylimääräisellä junavuorolla Tampereelle katsomaan jalkapalloa, MM-karsintapeliä Suomea vastaan. Islannin HU-kannatus jäi mieleen jo edelliseistä jalkapallokisoista ja kylläpä tuo toimi hienosti myös sisähallissa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Päiväpeleissä ei ollut halli lähellekään täynnä, niin istumaan pääsi aivan huippupaikoille. Suomen peleissä meidän paikat oli aika korkealla, mutta ei se haitannut ollenkaan. Korista kyllä näkee noilta kaikilta paikoilta tosi hyvin, ei ole kaukaloa ja pleksejä näkymää peittämässä ja pelivälinekin on iso verrattuna vaikkapa jääkiekkoon. Puola joka tapauksessa voitti reilusti Islannin ei niin kovin korkeatasoisessa pelissä. Tuttujakin oli paikalla ja siinä yhdessä pelejä katseltiin. Eka pelin jälkeen käytiin vähän jaloittelemassa Pasilan viihtyisässä miljöössä, mutta kun ei kahvilaa löytynyt, niin palattiin areenalle kahville ja odottamaan Ranska – Kreikka pelin alkua. Tämä toinen peli olikin jo korkeatasoista korista ja kovaa vääntöä. Ranska siinä lopulta nousi voittoon vajaalla kymmenellä pisteellä. Vähän Ranskan pelissä näkyi takamiehen puute, Tony Parkeria olisi kentälle kaivattu. Tämän pelin jälkeen koko halli tyhjennettiin, koska Suomen peliin oli erilliset liput. Hetkeksi siis ulos ja sitten takaisin halliin ja vähän syömään roskaruokaa.

Suomen peli Sloveniaa vastaan olikin sitten kunnon trilleri, joka ikävä kyllä päättyi tappioon. Tunnelma hallissa oli aivan mieletön ja meteli korvia huumaava. Aivan mahtavaa! Nyt oli kunnolla urheilujuhlan tuntua! Itse pelistä on varmasti kirjoitettu muualla jo tarpeeksi, mutta sanotaan nyt vielä, että olihan ne Dragicin 24 pistettä eka puoliskolla aika kova määrä. Pelin lopun Markkasen loukkaantumisen hämmentäminä siirryimme juna-asemalle ja siitä kohti Espoota ja yöpaikkaa joka oli siellä sukulaisten luona.

Aamulla ei ollutkaan mihinkään kiire vaan rauhassa vietettiin aamupäivää ja nautittiin vieraanvaraisuudesta. Sitten yhden aikoihin taas junalla Pasilaan ja kohti areenaa. Ranska – Islanti ja Slovenia – Kreikka olivat iltapäivän ohjelmassa. Islantilaisilla faneilla oli taas hyvä meno, vaikka joukkue ei Ranskan perässä pysynytkään. Slovenia – Kreikka oli hyvää vääntöä ja varsinkin Slovenian 18-vuotias juniori kiinnitti huomiota. Varmasti on kova pelaaja tulossa. Slovenia ottikin niukan voiton Kreikasta. Ja taas halli tyhjäksi ja odottelemaan Suomen peliä. Ja minkälainen peli se olikaan! Siitä on lehdet kirjoittaneet ja kaikki hehkuttaneet. Ei voi muuta kuin olla onnellinen, että pääsi seuraamaan tuommoisen jännitysnäytelmän paikan päällä. Aivan käsittämätön tunnelma ja jännitys. Ääni lähti huutamisesta, kämmenet hellänä taputtamisesta ja korvat soi metelistä. Ja pää pyörällä Susijengin taistelusta! Uskomaton kahden jatkoajan voitto.

suomi vs puola

Näkymät meidän paikoilta Suomi – Puola peliin. Muuta kuvamateriaalia ei kerennytkään Suomen peleistä ottaa.

Toiseksi yöksi mentiin Aleksin kanssa Pasilaan hotelliin ja aamulla sitten kotia kohden. Oli kyllä oikein kunnon miniloma. Töihin kun pääsi niin tuntui kuin olisi ollut pitkäänkin pois ja pitäisi kysellä työkavereilta, että mitäs kaikkea on tapahtunut sillä aikaa kun olin pois. Missasinhan kuitenkin jopa 3 tuntia työaikaa. Mutta niin paljon kerkesi tapahtua parissa päivässä, että monesti ei viikon lomallakaan tapahdu niin paljoa. Siellä areenalle jotenkin siirtyi toiseen aikaan ja paikkaan. Siellä vaan katsottiin korista ja välillä vähän syötiin ja juteltiin ja vietettiin aikaa ja yhtäkkiä koko päivä oli taas mennyt.

Ensi viikonloppuna Aleksi pääseekin pelaamaan omia pelejään, kun B-poikien SM-sarjan karsintaturnaus pelataan Oulussa. Etelästä tulee kovia joukkueita Oulun hornankattilaan Urheilutalolle mittaamaan oululaisten tasoa. Toivotaan hyviä pelejä ja kovaa taistelua.

Mutta sitä ennen vielä tänään Suomi – Kreikka. Kova peli on taas odotettavissa!

 

Kommentoi blogikirjoitusta

Päivitysilmoitus: Blogin 1-v synttärit! – Alanko ulkoilee

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *