Zillertal

Arkirutiineja, laskemista ja vähän sairastelua

Julkaistu: 20.2.2018

Kuusi viikkoa Zillertalissa tulee täyteen ylihuomenna. Vielä on siis kaksi viikkoa reissua jäljellä. Tässä vähän juttua miten päivät täällä kuluvat ja minkälaisia rutiineja on muodostunut.

Koulunkäynti

Lapset tekevät siis koulutehtäviä täällä opettajien antamien ohjeiden mukaisesti. Pääosin yksi kokonainen päivä viikossa on ollut koulupäivä ja sen lisäksi iltaisin on välillä ollut kouluhommien tekemistä. Heidi on opiskelujen lisäksi tehnyt kolme koetta täällä. Nuo on sovittu muutamia päiviä etukäteen, että minä päivänä ja moneltako koe on. Tulee vähän koetuntua kun se on etukäteen sovittu ja sitten Heidi on tuossa keittiön ruokapöydän ääressä kokeen tehnyt ja me muut olemme sen aikaa olleet hiljaa ja antaneet keskittymisrauhan.

Aleksilla ei kokeita täällä ole, vaan hän on niitä tehnyt jo etukäteen ja jokunen pitää tehdä sitten kun kotiin on palattu. Aleksi on täällä tehnyt koneella esitelmätyylisiä tehtäviä muutamia ja mediapäiväkirjaa eri medioiden uutisista ja sitten ihan vaan koulukirjoista käynyt eteenpäin annettuja alueita. Lapset ovat hyvin hoitaneet itse kouluhommat, eikä niistä pahemmin ole tarvinnut muistutella. Ihan joka päivä nyt ei muutenkaan mäessä jaksa olla, niin tuommoinen koulupäivä tulee aika luonnostaan aina välillä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Ruokailut

Meillä on tuossa reilun sadan metrin päässä leipomo/kahvila joka aukeaa aikaisin aamulla ja aika monena aamuna lapset ovat käyneet hakemassa sämpylät tai croissantit tms. sieltä tuoreena aamupalapöytään. Aamupala meillä on yleensä kohtuu aikaisin, koska rinteeseen on hyvä lähteä mielellään ennen yhdeksää jos haluaa välttää vähän ruuhkia. Ja ovat rinteetkin paremmassa kunnossa aamupäivästä.

Lounas syödään yleensä jossain rinneravintolassa. Suurimmassa osassa rinneravintoloista periaate on, että mahdollisimman paljon porukkaa ja mahdollisimman nopeasti läpi ruokailun. Mitään mielettömiä gourmet-elämyksiä ei siis ole tarjolla, mutta varsin maistuvaa ruokaa kuitenkin. Gulassikeitto on aika varma valinta minulla ja Johannalla ja lapsilla monta kertaa jotain linjalta kananugetit/nakit ja ranskalaiset tai spaghetti bolognese tai jotain vastaavaa.

Laskupäivän jälkeen sitten ”kotona” jotain välipalaa (monta kertaa iltapäivällä rinteessä menee jo vähän suklaata välipalaksi) ja illaksi tehdään yleensä ruoka itse täällä. Heidi on innostunut pariin otteeseen jo tekemään kasvisruokaa, josta hän on kiinnostunut. Kasviswokkia ja avokadopastaa on ainakin jo saatu nauttia. Kasvisruoka on kovasti pinnalla ja kyllähän sitä pitäisi vähän enemmän yrittää suosia. Heidi on tehnyt hyvän aloitteen meidän perheessä sinne suuntaan! Kalaa on tehty muutamia kertoja ja sitten myös ihan perinteistä makaroonilaatikkoa ja jauhelihaperunasoselaatikkoa ja toki myös pihvejä, kanaa, pitsaa yms.

Päivän kulku

Minä kun olen vähän vähäuninen, niin herään monesti jo viidenkin aikoihin ja olen täällä esimerkiksi kerennyt aamuisin sängyssä katsomaan Silta-sarjan neljännen tuotantokauden kun odottelen muiden heräämistä.

Siinä seitsemän, puoli kahdeksan aikoihin sitten noustaan kaikki ja aamupalalle ja muuten aamutoimille. Kamat kasaan ja autoon ja auto starttaa pihasta kohti illalla päätettyä keskusta ehkä puoli yhdekän aikoihin. Eka hissinousu siis noin yhdeksältä. Laskemista muutama tunti ja syömään lounasta yleensä vähän ennen kello 12, jolloin alkaa ruuhka kun kaikki ryntäävät syömään. Sitten taas muutama tunti laskemista ja ehkäpä joskus kolmen aikoihin takaisin kohti autoa ja siitä paikalliseen MPreissiin ruokaostoksille.

Sitten takaisin kämpille ja suihkut ja ehkä päivän kuvien tai videoiden katselua ja editointia tai muuten vaan lepäilyä ja somettamista ja sitä välipalaa. Sitten joskus viiden jälkeen ruuanlaittoon ja ruokailu kuuden, seitsemän aikoihin. Ruuan jälkeen seuraavan päivän sääennusteiden tutkailua ja mietintää että mitä tehdään ja minne mennään seuraavana päivänä.

Sen jälkeen ehkä vähän kortin peluuta, neljän tuppea on lapsille opetettu, myös Uno-kortit on, tai koneelta jonkun elokuvan tai sarjan (siis Simpsonien) katsomista (meillä ei ole täällä telkkaria ollenkaan) tai ehkä saksankielistä Monopolia hetken aikaa. Meillä on useammalla reissulla ollut jo tapana tehdä yhteinen Spotify soittolista johon kaikki voivat lisätä kappaleita ja sitä sitten kuunnellaan monesti iltaisin kun pelataan.

Vähän riippuen mihin aikaan päivällinen syötiin niin vielä erillistä iltapalaa jos siltä tuntuu ja itsellä varsinkin hyvinkin ennen kymmentä alkaa silmä luppasemaan ja aika usein jo kymmeneltä nukunkin, ei kai siis mikään ihme että herään sitten viideltä :). Toki päivittäin tulee ulkoilua varmaan keskimäärin ainakin 3-4 tuntia, niin väsyttäähän se.

Sitten jos lapsilla on koulupäivä, niin olen monesti käynyt omien kavereiden kanssa jonkun vähän erityisemmän mäen laskemassa ja silloin usein olen jo kahdeksan aikaan hissillä, jotta kerkeää aamusta ennen kuin keli lämpenee mäkiä jo laskemaan. Muutamia mäkiä on vielä kiikarissa jotka olisi mukava käydä, katsotaan nyt sitten miten aikataulut ja kelit osuvat kohdalleen.

Mitäs muuta?

Kirjoja ovat kaikki lukeneet aika paljon. Minulla taitaa nyt olla menossa viides kirja. Iltaisin käydään välillä kävelyllä ja venyttelyäkin tulee satunnaisesti harrastettua. Kerran on katsottu Aleksin kanssa Chicago Bullsin peli, kun semmoinen sattui sopivaan aikaan tulemaan ja kotoisesta ykkösdivarista olen myös pari Ynnin peliä netin välityksellä seurannut.

Johanna on nyt harmillisesti vähän sairastanut flunssaa ja ollut useamman päivän pois mäestä. Nyt kuitenkin tauti näyttäisi olevan menossa ohi ja kuumetta ei eilen eikä tänään ole ollut. Tänään pidettiin kaikki välipäivää ja käväistiin toista kertaa Innsbruckissa. Muuten ei olekaan kauempana käyty vaan pysytty ihan täällä Zillertalissa. Huomenna sitten ehkä taas koko porukalla mäkeen pitkästä aikaa.

Avainsanat:
,

Kommentoi blogikirjoitusta

Päivitysilmoitus: Vappu Free’kend ja kausi 17-18 – Alanko ulkoilee

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *