Laskettelu

The Lost Spell – Pyhä Escape

Julkaistu: 22.4.2018

Pyhätunturilla oli saatu loistava idea järjestää koko tunturin kokoinen pakohuonepeli. Erilaisia pakohuoneita on Oulussakin muutamia kappaleita, mutta enpä itse ole vielä yhdessäkään käynyt. Meidän perheestä Heidi on ainoa joka on noissa käynyt, kun kavereiden synttäreitä on niissä järjestetty. No nyt kun Pyhälle tuommoinen oli tulossa, niin toki varattiin oma pelivuoro. Pakohuone oli suunniteltu yhdessä Escape Room Helsingin kanssa, joka oli siis suunnitellut arvoitukset ja Pyhältä oli sitten mietitty sopivat paikat arvoituksille. Tässä pieni katsaus meidän peliin, en sen enempää rupea arvoituksista tässä kertomaan, vaikka tänään viimeinen päivä peliä pelata olikin.

The Lost Spell – idea

Pelin juoni oli, että Huttu-ukko on hieman kyllästynyt kun kaikki ihmiset eivät muista tuoda roskia pois luonnosta ja käyttäytyvät muutenkin luontoa kunnioittamattomasti. Huttu-ukko on päättänyt hieman ravistella ihmisiä ja on järjestänyt kokeen jossa on ripotellut viestejä ympäri Kultakeroa toivoen, että joku ne löytää ja osaa yhdistää yhdeksi loitsuksi jolla hänet lepytetään. Ongelma on että naapurissa, Noitatunturilla, asuva pakkasnoita on saanut tästä vihiä ja haluaa, että Huttu-ukko lähtee muille maille, eikä kukaan ratkaisisi tehtävää ja koko Kultakero tuhoituisi ja on piilottanut ja sekoittanut viestit.

Itse peli

Peli alkoi alavuokraamon edestä johon tuotiin reppu jossa oli pelissä tarvittavia tavaroita ja rinnekartta yms. ja annettiin ohjeet miten lähteä etenemään. Tehtävät olivat mukavasti ympäri laskettelualuetta ja tuo olisi varmasti ollutkin myös mukava tapa tutustua tunturiin jos olisi vaikka eka kertaa ollut Pyhällä käymässä. Itse tehtävät olivat arvoitustyylisiä ja joissakin joutui vähän enemmän tekemään jotain. Sopivan helppoja kuitenkin, ettei aivan koko päivää kenenkään varmasti tarvitse tunturia kiertää. Kaikki tehtävät olivat semmoisissa paikoissa, että vähemmän laskenutkin niihin pääsee. Kolme tuntia oli aikaraja tehtävälle. Ja aikarajan puitteissa mekin arvoitus saatiin ratkaistua. Oikein mukava tapa viettää sunnuntaiaamupäivä hieman pilvisessä tunturissa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Minun mielestä hieno idea tämä peli ja toivottavasti ensi talvenakin joku vastaava tunturiin kehitetään. Vähän jotain uutta ja erilaista ja kovassa suosiossahan nuo pakohuoneet tuntuvat olevan. Tämä ympäristö toi siihen sitten jotakin uutta. Peli passasi oikein hyvin koko perheellä pelattavaksi. Lapset meillä pääosin hoitivat tehtävien ratkaisun.

Lopuksi vähän kuvia meidän pelimatkalta.

lost spell

Näköalatasanne ja yksi arvoituspaikka. Pelin paikat oli merkattu tuommoisilla tuon kaiteen vieressä olevilla lapuilla.

lost spell

Huttuseikkailun varrella oleva aitta sisälsi myös arvoituksen.

Huttu-ukon patsaalla tehtävänantoa tutkimassa.

lost spell

Graffititunnelin merkintöjä tutkittiin melko kauan.

lost spell

Loppu häämöttää, ollaan pääsemässä jo Huttu-ukon Rumputupaan.