Yleinen

Blogin 1-v synttärit!

Julkaistu: 20.5.2018

Niin se aika kuluu. Tasan vuosi sitten oltiin Pyhällä ja käytiin skinnaamassa Karhunjuomalammelle ja sitten Aleksin kanssa vielä skinnattiin Kultakeron huipulle ja laskettiin hyvää firniä alas Polarin kautta. Siitä retkestä kirjoitin ensimmäisen blogikirjoitukseni. Tosin se julkaistiin sitten vasta vuosi sitten huomenna. Ja siitä muutama päivä eteenpäin tajusin lumipallo.fi sivuston blogit ja siirsin blogini sinne. Näin ollen Lumipallon sivuilla ensimmäinen blogikirjoitukseni ilmestyi vasta 25.5.2017. Itse kuitenkin pidän syntymäpäivänä juuri tätä 20.5. milloin kaikki sai alkunsa.

Taustaa ja tekniikkaa

Olin miettinyt blogin aloittamista useamman vuoden, mutta en saanut vaan aikaiseksi. Ei siihen oikein ollut edes syytä miksi en saanut aloitettua, se vaan aina jäi jostain kumman syystä. Tuo retki vuosi sitten kuitenkin sai minut innostumaan ja kirjoitin siitä ja julkaisin sen lähes saman tien, jotta homma olisi aloitettu. Tuo ehkä kuvaakin aika hyvin minua blogikirjoittajana. Kirjoitan aika vauhdilla yhdeltä istumalta ja julkaisen kirjoituksen lähes saman tien. En kauheasti jää miettimään lauserakenteita ja sanavalintoja vaan juttu tulee kerralla ulos ja siinä se sitten on. Tottakai käyn tekstin läpi ja korjailen kirjoitusvirheitä ja joitakin sanoja muuttelen, jos on vaikka paljon saman sanan toistoa taikka jotain vastaavaa. Kenties joskus olisi hyvä jättää kirjoitus muhimaan hetkeksi ja palata siihen myöhemmin, mutta toisaalta tämä tyyli on tuntunut itselle sopivalta.

Aleksi nousee kohti Noitatunturia, Pikkukurun päästä. ”Randoilun aloittaminen” -jutusta

Kannattiko?

No kyllä kannatti! Tykkään kirjoittaa ja tästä olen saanut syyn ja mahdollisuuden kirjoittaa. Olen aina tykännyt kirjoittamisesta. Koulussakin aineiden kirjoittaminen oli hauskaa ja niistä hyviä numeroita yleensä sainkin. Bändeissä joissa olen soittanut, olen yleensä ollut lyriikoita kirjoittamassa. Nuorempana, siis kouluiässä, aloitin useampaan otteeseen kirjan kirjoittamisen, mutta ei siitä silloin koskaan muutamaa sivua enempää tullut, kun olisi niin nopeasti pitänyt saada valmista. Mutta tämä blogikirjoittaminen on ehkä juuri se tyyli mikä minulle passaa parhaiten. Kohtuu lyhyitä tarinoita, jotka voi kirjoittaa aika nopeasti ja julkaista saa heti kun siltä tuntuu.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Nousemassa Kultakeron päälle toukokuun loppupuolella. Tästä retkestä alkoi koko bloggaus.

Numeroita

Blogi on siis yhden vuoden vanha ja tämä on nyt neljäskymmeneskolmas kirjoitus. Alussa mietiskelin, että varmaankaan en aivan yhtä per viikko saa kirjoitettua ja näin onkin ollut. Laskettelu-aiheen alla on 16 kirjoitusta, MTB-aiheessa 8, Zillertalin alta löytyy 9 kirjoitusta, jotka siis voisivat mennä myös Laskettelu-kategoriaan. Retkeily-kategoriasta löytyy 6 kirjoitusta ja Yleinen kategoriaankin on jäänyt 8 kirjoitusta.

Blogissa on ollut kävijöitä aivan mukavasti. Toukokuun alusta viime vuonna tämän vuoden toukokuuhun sivulatauksia oli ollut hiukan alle 13 000. Eli tällä hetkellä niitä lienee vähän yli 13 000. Suosituin kirjoitus sivulatauksien määrässä on ollut reittikuvaus mielestäni Oulun alueen parhaasta maastopyöräreitistä.

Muita suosittuja kirjoituksia ovat olleet esimerkiksi:

Näiden lisäksi blogin Facebook-sivu on kerännyt tykkäyksiä 127 kappaletta ja Instagram-tilikin jo vähän yli 200.

Eniten luetun bloggauksen kuvasatoa.

Omia poimintoja vuoden varrelta

Kaikki kirjoitukset ovat tottakai omalla tavallaan omia suosikkeja, mutta muutamia kirjoituksia voisin nostaa esille.

Tottakai vuoden kohokohta ja elämäni hienoimpia kokemuksia oli asua kaksi kuukautta Zillertalissa ja vain lasketella. Mikä voisi olla parempaa? Tuossa ylempänä onkin jo linkki yhteenvetoon.

Samaan aiheeseen liittyen tulee mieleen Lapset ja lumiturvallisuus ”sarja”. Itävallan reissu lähestyi ja mietin enemmän ja enemmän, että mitä siellä uskaltaa lasten kanssa tehdä ja minne mennä ja siksi kirjoitin ajatuksiani ylös. Tässä linkki ensimmäiseen kirjoitukseen, mutta lisäksi kirjoitin useamman lisää tavallaan samasta aiheesta tai aihepiiristä.

Lofoottien reissu oli kyllä kesän kohokohta. Todella mahtava paikka, suosittelen siellä käymistä kaikille!

Lisäksi yksi kuluneen vuoden kohokohtia oli koriksen kotikisat. Mahtava tapahtuma!

Varoituksen sanana, niin noissa vanhemmissa jutuissa on joissakin kuvien näkyminen vähän heikkoa. Lumipallon sivuille tehtiin päivitys minkä yhteydessä osa noista kuvista ei näy enää oikein. Toivottavasti jossain vaiheessa kuvat tulevat takaisin näkyviin.

Lofooteilla, nousemassa Nonstindenille Unstadissa.

Tulevaisuus

Tarkoitus on jatkaa blogin pitämistä. Tämä on ollut itselle hieno kokemus jo ensimmäisen vuoden osalta. Nyt sitten tuleekin se toisen vuoden koettelemus. Aiemmin kaikki tapahtui ensimmäistä kertaa, entäs sitten nyt kun Syöte MTB tulee uudestaan eteen, tai laskukausi avataan taas? Uskon kuitenkin, että näihin mielenkiintoista kirjoitettavaa löytyy. Ja toivottavasti myös sinulle mielenkiintoista luettavaa! Vaikka tavallaan itselleni ja perheelleni tätä blogia kirjoitan, niin tottakai myös toivon, että lukijoita löytyy muualtakin. Lisäksi kannattaa ainakin tuo Instagram-tili @alanko.ulkoilee ottaa seurantaan. Siellä on monenlaista muutakin tapahtumaa kuin mitä täällä itse blogissa tapahtuu. Stoorien puolella tuntui olevan kiinnostusta ruuanlaittojutuista, niin semmoisia siellä ainakin on ollut. Tykkään ruuanlaitosta, en ole siihen mitään koulutusta saanut, mutta aika useinhan tuota tulee tehtyä, niin jotain kokemusta jo on kerennyt kertyä. Lisäksi sinne tulee kuvia paljon enemmän kuin mitä blogeihin päätyy.

Zillertal Arenan takamaastoja. Kuvan otti Jani Hujanen.

Kommentteja, kysymyksiä?

Kovasti mielelläni otan vastaan kommentteja ja kysymyksiä. Niitä voi laittaa tuohon alle kommenttilaatikkoon, tai laittaa vaikka suoraan tulemaan alanko.ulkoilee@gmail.com osoitteeseen. Jos on toiveita jostain asiasta, mistä haluaisit lukea, tai jotain ideaa mitä kannattaisi käydä kokeilemassa tai mitä vaan, laita tulemaan! Myös Facebookin tai Instagramin kautta kommentit kulkevat.

Mukava on ollut tämä vuosi kirjoittaa ja katsotaan mitä seuraava vuosi tuo tulleessaan!

Meidän perhe Hintertuxissa lounaalla.Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *