Laskettelu

Bolle Nevada -lasit ja Bolle Beat -kypärä

Julkaistu: 28.2.2019

Sain alkukaudesta testattavaksi Bollelta lasit ja kypärän. Nyt on sen verran laskupäiviä ja myös randopäiviä takana noiden kanssa, että uskaltaa jonkinlaista arviota kirjoittaa.

Bolle Nevada -lasit Phantom linssillä

Aloitetaan laseista, ehkäpä siksi, että nämä olivat itselle aika iso yllätys siinä kuinka yhdellä linssillä pärjää noin hyvin. Minulla oli aiemmin Oakleyn lasit joissa oli kahdet linssit, kellertävä ja sitten selkeästi tumma linssi aurinkoiseen keliin. Ne oli helppo vaihtaa vaikka hissinousun aikana, edellyttäen, että vaihtolinssi oli mukana. Tämän Phantomlinssin kanssa en ole kaivannut kertaakaan vaihtolinssiä ja on menty aivan sumuisesta todella surkeasta näkyväisyydestä ihan kunnon kirkkaaseen auringonpaisteeseen.

Bolle Nevada on kaudelle 2019 tullut uutuus lasi. Etupinnassa ei ole kehystä näkyvillä, mikä minun mielestä näyttää hyvältä. Lasit istuvat erinomaisesti minun naaman muotoihin, joten niitä on mukava pitää päässä ja lasit ovat tarpeeksi suuret, etteivät blokkaa näkökenttää minnekään päin. Pehmuste on mukavan pehmeä ja tuntuu mukavalta poskilla. Nämä nyt toki ovat aika perusjuttuja laseja valitessa ja varmasti kaikissa laadukkaissa laseissa on nämä hommat kunnossa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Se mihin itse tykästyin oli siis tuo linssi erityisesti. Ensimmäistä kertaa kun olin laskemassa nämä päässä oli pilvinen keli ja erittäin tasainen valo. Normaalisti minulla silloin katoaa rinteen muodot aika helposti ja laskemisesta tulee hankalaa. Tällä linssillä näin selkeästi paremmin kuin millään aiemmilla laseillani. Tässä minun saamassani Nevada mallissa on siis Phantom niminen linssiteknologia, joka on kolmen teknologian summa. Materiaali on NXT-materiaalia, josta nyt en sen enempää osaa sanoa kuin, että toivottavasti se kestää. Ilmeisesti samaa materiaalia on alunperin käytetty taisteluhelikoptereiden tuulilaseissa, että jospa se kestäisi. Ne kaksi muuta teknologiaa taas huomaa helpommin, eli  linssi tummuu UV-valossa photochromic-teknologian ansiosta, mikä tottakai auttaa tuossa aiemmin jo mainitsemassani yhdellä linssillä pärjäämisessä. Linssi tummuu kategorioiden 1 ja 3 välillä. Aiemmissa laseissani ne kahdet eri linssit olivat juurikin näin, että toiset olivat kategoria 1 ja toiset kategoria 3 linssit. Lisäksi Phantom-teknologiaan kuuluu kontrastia parantava kalvo, tai suodatin, joka korostaa värejä ja parantaa näin näkemistä ja tämän avulla hahmottaa rinteen muodot paremmin kun joka puolella on tasaisen harmaata tai valkoista. Tästä voit käydä itse tutustumassa Phantom-teknologiaan.

Rukalla joulun aikaan.

Lasien mukana tuli perinteinen suojapussi, joka toki suojaa laseja, mutta vähän ehkä jäin kaipaamaan Oakleyn mukana tullutta suojaavampaa koteloa, erityisesti matkustaessa kun lasit ovat laukussa. No olen pyrkinyt pitämään lasit sitten aina kypärän sisällä suojassa, niin eiköhän ne niin säily hyvin. Nämä lasit olivat kyllä erittäin positiivinen yllätys ja voin kyllä suositella näitä laseja jos olet uusia hankkimassa!

Bolle Beat -kypärä

Testasin aluksi kahta eri kypärää. Tätä Beat-mallia, sekä Instinct-mallia. Tuosta Instinctistä on myös MIPS-versio joka olisi kiinnostanut, mutta tuo Instinct ei harmillisesti minun päähän istunut. Vaikka mittataulukon mukaan suurimman koon olisi pitänyt minulle riittää, niin kypärä ei ikäänkuin korkeussuunnassa istunut päähän. Se tuntui siltä kuin ei olisi mennyt tarpeeksi syvälle päähän, vaikka periaatteessa päähän mahtuikin. No mutta se Instinctistä ja siirrytään Beat-malliin.

Beat mallissa suurin koko taas riittää aivan erinomaisesti. Kypärä istuu hyvin päähän ja niskan pyöritettävästä kiristysruuvista sen saa sopivalle kireydelle. Itse tykkään pitää pantaa kypärän alla ja senkin kanssa tämä istuu hyvin. Tuo niskan kiristysruuvi tulee kohtuullisen alas, eli kannattaa koittamisvaiheessa huomioida se, että mikä on oikea koko, jottei tuo ruuvi paina niskaan. Kypärässä on hyvät tuuletusaukot ja sisällä irroitettava ja näin ollen pestävä vuori. Korvaläpät voi myös irrottaa, ensimmäisellä kerralla meinasi tosin usko loppua, että niinköhän ne irtoavat, mutta kyllä ne lopulta sieltä kohtuullista voimaa käyttäen irti lähtivät. Kenties kevätkeleillä tulee ilman korvaläppiä laskettuakin. Beat-malli ei ole mikään pieni ja kevyt randoilukypärä, vaan ihan kunnon laskettelukypärä. Semmoisena se on vähän kookas randoiluun, mutta toisaalta olen saanut kypärän ihan hyvin mahtumaan reppuuni päällimmäiseksi avoin puoli ylöspäin jolloin kypärän pohjalle olen laittanut ensin lasit ja siihen päälle kuoritakin, niin ovat siitä helposti saatavilla kun laskumoodiin vaihdon aika tulee.

Talven pakkasilla tällä kypärällä ainakin tarkeni hyvin. Reilun parin kympin pakkasessa ei ollut mitään ongelmaa. Samoin pitkä laskupäivä sujuu hyvin tämä päässä. Pisin päivä taitaa olla kun laskin Pyhällä 10000m korkeuseroa yhden päivän aikana. Aikaa meni reilu 6 tuntia ja lounaan aikaan hetkeksi käytin kypärää pois päästä, muuten se oli koko ajan päässä ilman ongelmia. Minun käyttööni siis hyvin toimiva kypärä.

Nevada ja Beat yhdessä

Tärkeää kypärää ja laseja valittaessa on miten ne toimivat yhdessä. Tässä Nevada ja Beat kyllä onnistuvat erinomaisesti. Otsalle ei jää pienintäkään rakoa ja muutenkin lasit istuvat kypärän muotoihin erinomaisesti. Kypärässä on otsalla tuuletusaukot, jotka auttavat myös lasien tuulettamisessa. Lasien hihnan sisäpinnassa on silikonisuikale joka pitäa hihnan hyvin paikallaan kypärän pinnalla ja kypärän takana on perinteinen nepparilla suljettava varmistus jonka alta lasien hihna kulkee.

Pallaksella. Kypärän ja lasien muoto istuu todella hyvin yhteen otsalla, eikä siihen jää rakoa ollenkaan.

Yleisesti ottaen olen erittäin tyytyväinen molempiin ja erityisesti laseihin. Voin suositella! Kiitoksia Neonsun ja Bolle, että sain lasit ja kypärän testiin.

—————-

Kannattaa ottaa seurantaan myös minun Youtube-kanava, sinnekin tulee materiaalia tässä talven mittaan.

Avainsanat:

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *