Laskettelu

Keväthiihto on parasta!

Julkaistu: 17.4.2019

Puuterin laskeminen on aivan loistavaa ja kun sitä lunta silloin tällöin tulee niin onhan se mahtavaa. Mutta kyllähän tuo keväthiihto on aivan mielettömän mukavaa. Nautin aivan suunnattomasti siitä loskakumpareikoista. Ja kun vielä yöpakkasten aikaan pääsee rinteen ulkopuolelle, niin siellä jotenkin pääsee vielä enemmän leikkimään kuin keskitalven pakkasilla.

Viime viikonloppuna ensin lauantaina käytiin vähän randoilemassa ja saatiin hyvät laskut Ukonhatulla, mutta sunnuntaina keli vasta hellikin. Yöllä kävi pikkupakkanen ja aamun pieni pilvikerros haihtui aamupäivän myötä ja päästiin nauttimaan todella mainiosta aurinkoisesta laskupäivästä.

Tässä enemmän kuvien muodossa päivän satoa. Aleksi toimi kuvaajana kun laskettiin Saunakurun takapuolta, eli Persettä ja etsittiin sieltä mukavia hyppypaikkoja. Aittakurussakin käytiin ja ehkä se kuumottavin hyppy oli siellä siihen vähän kovaan rinteeseen.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Mutta nyt niitä kuvia.

Kun Sinisestä rinteestä mennään Saunakuruun on tämä se perusdroppipaikka. Tässä on helppo tehdä toistoja vaikka kuinka paljon. Dropin korkeutta voi itse säätää siirtymällä eri kohtaan ihan 10 sentistä aina muutamiin metreihin.

 

Saunakuru ja Tajukankaan jääkiipeilyseinä jäävät tässä tuohon taakse. Taustalla näkyy Pyhän keskusta.

 

Persettä kun siirrytään alaspäin tulee monenlaisia kalliomuodostelmia. Niistä löytyy hyvä hyppypaikkoja.

 

Sama paikka kuin yllä, kesällä. Aleksi seisoi tuon kallion päällä kun otti kuvan. Aika paljon lumi muovaa muotoja.

 

Tämä on hauska kanjoni jo aika alaosassa mäkeä. Aleksi onnistui tässä kyllä aivan loistavasti kuvan otossa!

 

Aittakurussa on siinä keskilijalla tuommoinen kolmion muotoinen kivi. Se on aika iso ja alastulo jyrkkä ja usein vähintäänkin kova, ellei jäinen, nyt se oli vain kova, mutta kyllä jarruja piti lyödä aika kovasti päälle, että laskun sai taas haltuun. Piti psyykata itseään aika kovasti, että edes uskalsi hypätä. Kuva on jo sen verran kaukaa otettu, että vähän laatu kärsii, mutta tämä oli näistä hypyistä se ”hurjin”, vaikkei ehkä näytäkään siltä.

 

Oli hieno viikonloppu. Huomenna takaisin kohti Pyhää pääsiäisen viettoon. Toivottavasti vielä saadaan yöpakkasia, jotta vähän rinteen ulkopuolellakin pääsisi käymään, mutta jos ei, niin sitten nautitaan loskakumpareikosta rinteessä!

Avainsanat:
, ,

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *