Yleinen

Terve!

Julkaistu: 20.10.2020

 Olen 20 vuotias alppihiihtäjä Imatralta, ja harjoittelen tällä hetkellä Tahkon alppikoulun akatemia ryhmässä. Valmistuin Kuusamon lukion Rukan alppikoulusta ylioppilaaksi menneenä keväänä, ja aloitin varusmiespalveluksen Puolustuvoimien Urheilukoulussa. Asevelvollisuus on nyt suoritettu, joten tähtäimen voi kääntää tulevaan kauteen.

Hintertux 10.10.2020

Ensikosketukseni lasketteluun tapahtui kahden vanhana, ja asuessamme Ylläksellä laskettelu oli itsestäänselvä tapa viettää viikonloput. Peruskoulun alkaessa asuinpaikka vaihtui Imatralle, mutta harrastus säilyi. Liityin seuraan ja talvisin harjoituksia oli kahdesta neljään kertaa viikossa. Kaikki lomat vietettiin edelleen Ylläksellä. Ala- ja yläasteen aikana kerkesin harrastaa monipuolisesti eri lajeja, ja yleisurheilusta tarttui yksi SM-mitalikin. Alppihiihto säilyi kuitenkin koko ajan ykkösjuttuna, mikä jälkeenpäin tuntuu oudolta. Imatra ei nimittäin ole mikään talviurheiluparatiisi. Ruokolahden Freeskiissä pidettyjen viikkotreenien lisäksi, Koli alkoi tulla tutuksi viikonloppuisin. Yläasteen alkaessa leireily pohjoisen tuntureilla lisääntyi ja talvesta iso osa kuluikin koulunpenkin sijasta sukset jalassa. 

Kahdeksannen luokan lopussa hain Rukan Alppikoulun yläkoulutiimiin ja kesäkuun alkaessa olinkin jo ensimmäisellä jäätikköleirilläni Norjassa Juvaksella. Keski-Euroopan jäätiköt alkoivat tulla tutuiksi syksystä lähtien, ja lisääntynyt leireily siivitti minut hyvään vauhtiin juniorikilpailuissa. Luonnollisena jatkumona yläkoulutiimistä aloitin lukion Rukan Alppikoulussa. Kaksi ensimmäistä aikuisten FIS-tason kauttani olivat tuloksellisesti vaikeita, mutta tunnollisena harjoittelijana jatkoin työn tekoa. 18/19 kaudella tulokset alkoivat pikkuhiljaa paranemaan, josta osoituksena muun muassa U21 SM suurpujottelun neljäs sija, Pyhän FIS-suurpujottelun viides sija sekä SM pujottelun ja suurpujottelun 13. sija. Koronapandemian typistämällä viime kaudella saavutin useita  FIS-kilpailuiden top 5 sijoituksia sisältäen ensimmäisen voittoni. 

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Vapaa-ajalla olen aina tykännyt tehdä kaikenlaisia temppuja, joista teimme kavereideni kanssa muutamia vuosia sitten videoita Youtubeen. Harrastuksesta on jäänyt käteen kehonhallinnan lisäksi jonkinlainen ymmärrys videoiden leikkaamisesta, ja sitä taitoa onkin tullut lähiaikoina heräteltyä henkiin. Koulun olen aina hoitanut kunnialla, hyvin arvosanoin, joten sitäkin varten on harjoitusten ja suksienhuollon välistä täytynyt löytää aikaa. Omien harjoitusteni lisäksi seuraan paljon urheilua ja olen kiinnostunut urheilujournalismista.  

Pitkällä tähtäimellä tavoitteeni on löytää oma maksimitasoni, ja päästä edustamaan Suomea Olympialaisissa.

  • Jesper